Connect with us

Dieren

Zorgzame krokodil wacht totdat honderdtal jongen op rug zitten om rivier over te steken

Voor je kinderen zorgen krijgt een heel nieuwe invulling als je deze krokodil met zijn jongen ziet zwemmen. De gaviaal, een krokodilachtige die kritiek bedreigd is, wacht geduldig tot al zijn kleintjes op zijn rug geklommen zijn om vervolgens een rivier in Noord-India over te steken.

Gavialen kunnen meer dan 900 kilogram wegen en tot 4,5 meter lang worden. Andere krokodilsoorten vervoeren hun jongen doorgaans in hun bek. Bij de gaviaal ligt dat een stuk gecompliceerder. Patrick Campbell van het Natural History Museum in Londen lichtte toe: “De ongewone morfologie van de snuit van een gaviaal laat dat niet toe. Daarom moeten de baby’s zich vastklampen aan de kop en de rug van hun ouders.”

Een wel heel geduldige fotograaf, Dhritiman Mukherjee, doolde wekenlang rond in het National Chambal Gharial Wildlife Sanctuary om het indrukwekkende kiekje te maken. Zijn vastberadenheid is wel beloond, want zijn foto is genomineerd voor de Wildlife Photographer of the Year-wedstrijd.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Dhritiman Mukherjee (@dhritiman_mukherjee) op

Lees verder

Dieren

Kat weigert weg te gaan bij de brandweerman die hem uit het puin redde

Te midden van al het verdriet in Turkije en Syrië zijn er ook enkele mooie momenten te zien. Natuurlijk is het belangrijk om deze momenten wel in perspectief te blijven zien.

Een brandweerman redde deze week een kat onder het puin en sindsdien weigert het dier weg te gaan bij zijn redder. Na negen dagen na de aardbeving werd in het Turkse Mardin een schattig katje onder het puin van een ingestort gebouw vandaan gehaald. Brandweerman Ali Cakas vond het diertje en noemde het ‘Enkaz’, Turks voor ‘ravage’. Ondanks enkele schrammen is de kat ontzettend gehecht geraakt aan zijn 33-jarige redder. De hartverwarmende beelden gaan nu het hele internet over.

Lees verder

Dieren

Moeder geeft borstvoeding en redt tegelijk gans van agressieve zeearend

zeearend valt gans aan

In een TikTok-video, de wereld rondgaat, is te zien hoe een moeder haar gans Frankie redt van een agressieve zeearend.

Cait Oakley (31) uit North Saanich in Canada redde haar gans, terwijl ze borstvoeding aan het geven was. Haar man Mike Lazic deelde de beelden van de bewakingscamera op TikTok en legde uit dat ze de vorige weken al drie kippen verloren waren.

Mike kreeg te horen dat het adelaars waren, maar zelf dacht hij aan jagende haviken. In de video is te zien hoe Frankie, de vrouwelijke gans, wordt aangevallen door een zeearend. Met haar baby nog aan de borst, rent Cait het huis uit om Frankie te redden!

Als een kind

Mike schreef bij de video: “Ik woon officieel in een dierentuin.” De zeearend koos uiteindelijk het hazenpad. Frankie was gered.

Cait legde in een interview met CBC uit dat Frankie een volwaardig gezinslid is en eigenlijk gewoon haar vierde kindje is. “Ze is als mijn vierde kind. Ze volgt me door de tuin … voor een traktatie knabbelt ze aan onze kleding. Ze is gewoon zo’n grote persoonlijkheid.”

Sorry buren

Cait vertelt dat ze op het moment van de aanval net borstvoeding aan het geven was. “Ik was bezig haar te voeden, dus daarom had ik geen shirt aan en maakte ik me een beetje klaar voor de avond. Ik rende gewoon naar buiten en toen Mike naar buiten kwam, zei hij: ‘Je bent topless’. En ik zei dat ik me hiervan heel goed bewust was. Sorry buren.”

En hoe gaat het ondertussen met Frankie? Die stelt het gelukkig goed. “Ze is helemaal in orde – super brutaal, zoals altijd.”

@frankythegoose We have lost 3 chickens in the last week from what I was told was eagles which I believed hawks were preying on them but watch Frankie (our female goose) get taken. Mama bear mid breast feeding protecting her sweet Frankie. Officially living at a zoo 🦅 #nature #geese #eagle #eagleattack #yyj #victoriabc #eagles #mamabear #geeseofinstagram #eaglesofinstagram #canadasnature #naturechannel ♬ original sound – Mikey

Lees verder

Dieren

Dronken meisje probeert met gestolen paard naar huis te rijden

paard

In het Duitse stadje Eschweiler probeerde een dronken 19-jarige vrouw na een avondje stappen een paard te stelen om ermee naar huis te rijden.

De jongedame had duidelijk te diep in het glas gekeken. Onderweg naar huis kwam ze voorbij een manege en besloot om een paard uit een box te halen. Dan probeerde ze het dier te bestijgen. Het paard had echter andere plannen.

De politie legt uit dat een buur gewekt werd door getrappel van hoeven voor haar deur. Toen ze ging kijken, zag ze hoe de jongedame op het dier probeerde te klimmen.

De buur verhinderde de diefstal en leidde het paard en de dronken dame terug naar de manege. Daarop belde ze de politie. De amazone in kwestie mocht naar huis nadat ze terug bij zinnen was. De politie van Aken zegt dat ze dat al lopend en op eigen kracht kon.

Lees verder

Dieren

Jongeman geeft straatkatje in metro van het flesje: schattige foto gaat compleet viraal

Man in metro New York met kitten op schoot.

In de metro van New York zie je wel vaker opmerkelijke taferelen. Maar een vrouw zag iets wat haar compleet vloerde en inspireerde. Gillian Rogers is de oprichter van Pet Rescue Squad Inc en haar grote passie is dieren helpen. Onlangs zag ze iets wat haar hoop gaf.

Ze was in de metro onderweg naar huis en aan de andere kant van de wagon zag ze een jongeman zitten met iets op zijn schoot.

De vrouw was verbaasd toen ze zag dat het een kitten was in een handdoek gewikkeld. Meer nog: de man gaf het katje van het flesje.

Hartverwarmend

Gillian vertelde aan The Dodo: “De liefde droop ervan af. Mijn hart stond op ontploffen om te zien dat iemand zoveel liefde in zich had. Hij ging helemaal op in het moment. Het katje keek naar hem op, terwijl hij haar voedde. Het was zo hartverwarmend.”

De vrouw moest het fijne ervan weten. Ze stond op en vroeg de man over zijn kleine kat, en dan vertelde hij haar zijn inspirerend verhaal.

Hij vertelde Gillian dat hij de kat gevonden had in de stad tussen twee gebouwen en besloot om haar mee te nemen. De jongeman zou haar voedden en warm houden.

Man geeft kitten flesje op metro.

Facebook / Gillian Rogers – Man geeft kitten op metro van het flesje.

Foto gaat viraal

Gillian postte het kiekje op Facebook, waar het meer dan 13.000 keer gedeeld is en overladen werd met duizenden reacties.

De dierenliefhebster vertelde: “Ik had nooit durven denken dat de foto zoveel bijval zou krijgen. Ik denk dat we allemaal iets nodig hebben om ons op te vrolijken.”

Dit verhaal toverde alvast een glimlach op ons gezicht. Het is altijd mooi om te zien dat mensen zich belangeloos inzetten voor kwetsbare wezens.

Lees verder

Dieren

Vogelgriep in Nederland: ‘Ganzen vallen dood uit de lucht’

Vliegende ganzen

De dierenambulance waarschuwt dat ganzen vanwege de vogelgriep in ons land dood uit de lucht vallen. De ziekte treft vooral de regio Utrecht, maar ook in andere delen van Nederland zijn er veel meldingen over dode watervogels.

De Dierenambulance Ronde Venen/Amstelland geeft aan dat ze iedere dag verschillende meldingen krijgen over vogels die dood uit de lucht vallen.

Ellen van de Dierenambulance getuigde aan RTV Utrecht dat de meldingen aanvankelijk vooral uit Kockengen kwamen. Ondertussen worden de zieke vogels in heel Utrecht gevonden. Maar ook vanuit het Waddengebied komen er talrijke meldingen.

Met grote boog omheen lopen

De medewerker van de dierenambulance raadt mensen aan om met een grote boog om zieke dieren heen te lopen. Ellen benadrukt dat de vogelgriep heel besmettelijk is. Ze vertelde aan de regionale zender: “De ziekte wordt vaak verspreid door vogelpoep. En vogels poepen overal dus maak je schoenen vaak schoon.”

Hoe kan je zieke vogels herkennen?

Ellen zegt dat je zieke watervogels kunt herkennen aan een schokkende hals of nek en andere vreemde bewegingen. “Ze halen adem met de snavel open, kunnen vaak niet meer lopen en houden de vleugels wijd. Soms maken ze hele rare draaiingen met hun nek. Watervogels zwemmen hele kleine rondjes”, legt de dierenambulancemedewerkster nog uit.

Heftiger dan andere jaren

Volgens Ellen zijn de dieren dit jaar zwaarder besmet dan andere jaren. Daarover vertelde ze: “Elk jaar is er wel een vogelgriep, maar zo erg als dit jaar heb ik het nog nooit gezien. Ze zijn zo ziek. Ganzen vallen soms dood uit de lucht. Eentje viel midden op een voetbalveld.”

Dode watervogels getroffen door de vogelgriep.

Twitter / Afke Meekma – zieke en dode vogels in Holwert-Oost.

De Dierenambulance laat de gevonden dieren inslapen. Omdat de ziekte zo besmettelijk is, mogen ze niet naar de vogelopvang. Ellen legt uit: “Als ze daar een positieve vogel hebben, moeten alle dieren geruimd worden.”

Lees verder

Dieren

In beslag genomen puppy Mr. Bigg herenigd met baasje Danny

Mr. Bigg weer thuis bij Danny.

Mr. Bigg is eindelijk terug thuis. De voorbije weken steunden tal van Haarlemmers eigenaar Danny van Loevezijn massaal nadat zijn hond in beslag was genomen op vermoeden van dierenmishandeling. Vrijdagmiddag is zijn ‘kindje’ dan weer thuisgebracht wegens gebrek aan bewijs.

Danny maakte het nieuws wereldkundig via een video op Facebook. De dolblije eigenaar liet weten: “Mijn kind komt naar huis! Jaaaa, hij komt naar huis! Eindelijk gerechtigheid!”

Het OM nam de hond op 23 oktober in beslag nadat een handhaver melding gemaakt had van dierenmishandeling. De hond is onderzocht, maar er konden geen sporen van dierenmishandeling aangetroffen worden. Daarna besloot de officier van justitie dat de hond weer naar zijn baasje mocht.

Mr. Big herenigd met Danny

Facebook / Mr. Bigg – Mr. Bigg werd in beslag genomen na een melding over vermeende mishandeling.

Twee weken lang gehuild

Danny vertelt aan Hart van Nederland dat hij twee weken lang huilde als een klein kind. De ontroerde man onthulde: “Ik ben een hele grote kerel maar als het om mijn vriendje gaat, word ik heel klein.” Danny ging kapot van verdriet in de tijd dat hij zijn trouwe viervoeter moest missen. “Wij zijn één. Als ik naar hem kijk weet ik wat hij bedoelt en als hij naar mij kijkt weet hij wat ik bedoel”, voegde Danny er nog aan toe.

Massaal veel steun

De hele wijk schaarde zich achter Danny en een petitie om Mr. Bigg terug thuis te krijgen is meer dan 13.000 keer ondertekend. Nu de hond weer thuis is, wordt de deur van Danny platgelopen door omwonenden die Mr. Bigg pluchen knuffels willen geven. Danny geeft nog mee dat hij niet uit is op een schadevergoeding van de betrokken handhaver. Daarover vertelde hij: “Dit is mijn allergrootste nachtmerrie en met geen geld te vergoeden. Je mag me tweehonderd miljoen geven, maar ik hou hem bij me. Jij houdt je geld, ik mijn hondje.”

Lees verder

Dieren

Hond verlaten in park met ‘gratis’ op haar vacht geschreven

Het is altijd droevig om een huisdier te moeten opgeven. Maar als je echt niet meer voor een dier kan zorgen, om welke reden dan ook, heb dan minstens het fatsoen om hen een eerlijke kans te geven op een nieuwe thuis.

Er zijn genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je hond of kat een nieuw gouden mandje vindt. Wat je vooral niet moet doen, is je dier gewoon ergens alleen aan zijn lot achterlaten. Het is onverantwoordelijk en brengt de dieren in gevaar.

Dat was helaas het geval voor een hond, die door haar eigenaar op een bizarre manier gedumpt werd. Maar met een beetje liefde veranderde haar leven voorgoed.

In mei 2018 werd een labradorpuppy gevonden in Yoctangee Park Chillicothe in de Amerikaanse staat Ohio. Mensen beseften meteen dat ze door haar baasjes gedumpt was. Het stond namelijk gewoon op haar vacht geschreven.

Op de vacht stond met een permanente markerstift geschreven: ‘Gratis hond’.

Erger nog, ze stond helemaal onder de stift.

Op het gezicht stond: ‘Alleen goede thuis’, terwijl op haar andere zij stond: ‘Ik ben een godsgeschenk’.

Brittany May van Ross County Humane Society postte de foto’s van de hond op Facebook en schreef: “Hoe kan je je hond nou dumpen en GRATIS op haar vacht schrijven met permanente marker! Ik snap het gewoon niet!”

“Dit is lager dan laag!”

De Humane Society ving de hond op en noemden haar Marvella. Zoiets hadden ze nog nooit gezien.

“We waren allemaal in shock”, zei adoptiecoördinator Sarah Cantrell aan TODAY. “Het is gewoon heel kinderachtig om te doen.”

Nog los van de stift op haar vacht, was de hond moederziel alleen en in warme temperaturen achtergelaten. Sarah zegt dat heel wat honden het niet redden wanneer ze er plotseling alleen voor staan.

Gelukkig was Marvella ongedeerd en kreeg alle zorg die ze nodig had van de dierenwelzijnsorganisatie. Het personeel werkte hard om de stift van haar vacht te schrobben.

“Ze is gezond en lief, en gelukkig leed ze geen schade door de blootstelling aan de hitte”, vertelde Sarah.

Volgens TODAY is de eigenaar aangeklaagd wegens dierenmishandeling en verwaarlozing.

Ondertussen deed het baasje, Kendra Stafford, haar kant van het verhaal. Ze zei dat haar huisbaar haar dwong om de hond weg te doen. Ze zei dat ze tevergeefs probeerde om via een zoekertjessite een nieuwe thuis voor haar te vinden. Alle asielen zaten volgens haar vol. Dus besloot ze om de viervoeter achter te laten in het park met een bordje erbij.

Kendra zei dat ze in de auto tape ging zoeken om het bordje vast te maken, maar ze kon het niet vinden. Dan haalde ze haar permanente marker boven en begon op de vacht van de hond te schrijven. Toen ze het resultaat zag, had ze er naar eigen zeggen meteen spijt van.

Ze zei: “Het spijt me dat ik op de hond heb geschreven, en ik denk dat dat een vergissing was. Maar ik had goede bedoelingen.”

Maar een lokale nieuwszender deed navraag bij het asiel van Ross County en die zeiden dat Kendra nooit contact met hen had gezocht. Dat laatste element roept vragen op bij de versie van de vrouw.

Gelukkig heeft dit verhaal een happy end. Eenmaal Marvella op krachten was gekomen, was ze klaar voor adoptie. Vanuit het hele land stroomden berichtjes binnen van mensen die haar wilden adopteren.

Uiteindelijk belandde ze bij Linette Wrightsel en haar familie.

We zijn zo dankbaar dat deze hond nu een gouden mandje heeft. Laten we ook haar redders even in het zonnetje zetten!

Lees verder

Dieren

Baasje kapot van verdriet als twee van zijn pups sterven na val van klif

Een familie is kapot van verdriet nadat hun drie pups van een klif naar een strand in Cornwall liepen.

Brandan Pellow (21) had zijn huisdieren onlangs meegenomen naar Gwithian Beach in het Verenigd Koninkrijk. Wat een gezellig dagje aan zee moest worden, sloeg om in een ware tragedie.

Facebook / Brandan Pellow

Bij het ongeluk kwamen twee van hun drie pups om het leven. De moeder van de twee hondjes was zwaargewond.

Toen Brandan de honden samen met zijn vrouw wilde uitlaten, sprongen de dieren enthousiast uit de auto en liepen ze naar de rand van de klif. Daarna stortten ze 60 meter naar beneden.

Brandan getuigde aan Cornwall Live dat dit de zwaarste dag van zijn leven was. Hij vertelde: “Dat gevoel en de tranen stoppen maar niet. Het verdriet houdt niet op en de beelden van hun onschuldige en mooie gezichten zal ik nooit uit mijn hoofd kunnen zetten.”

Facebook / Brandan Pellow

Tragedie

De jongeman verklaarde hoe het ongeluk kon gebeuren: “Onze prachte meiden raakten opgewonden en vonden hun weg naar de hoogste klif bij Gwithian Beach. Ze hadden de rand niet gezien omdat ze zo snel waren en ze vielen gewoon naar beneden.”

“Nog voor ik hun riemen kon vastmaken, sprongen ze langs mij en mijn partner uit mijn Land Rover. Ik rende ze achterna en schreeuwde hun namen, maar kon hun tempo niet volgen. Ik keek over de rand van de klif en bad dat ze niet op de bodem lagen, maar dat waren ze wel.”

Facebook

Het hondenbaasje rende meteen naar het strand om zijn geliefde dieren te redden, maar Honey was op slag dood en Ava was in kritieke toestand. De oudste hond Sasha had gebroken pootjes, maar slaagde erin de vreselijke val te overleven.

Brandan zegt dat hij alles deed wat hij kon om Ava nog te redden. Helaas zou ze later overlijden aan inwendige bloedingen.

Facebook / Brandan Pellow

Een nachtmerrie

Het hondenbaasje zei nog: “Het is alsof je in een nachtmerrie zit en je het gevoel hebt dat je van grote hoogte naar beneden valt en dat is exact hoe ik me voel en wat ik erover denk als ik me ze daar inbeeld.”

“Het feit dat Sasha het overleefde, is een mirakel en ik wil alles doen wat ik kan om haar te helpen genezen en haar het best mogelijke leven te geven na het verlies van haar puppy’s.”

We wensen Brandan en zijn gezin veel sterkte en kracht toe.

Lees verder

Dieren

Hulphond weigert slechtziend baasje in de steek te laten nadat hij flauwvalt

Fernando da Silvia is een 43-jarige man uit Guarulhos in Brazilië. Nadat hij midden op straat flauwviel, waren zijn buren en winkeliers in de omgeving heel bezorgd.

Fernando is diabetisch en slechtziend. De man woont alleen met zijn geleidehond genaamd Nina. Onderweg naar huis voelde hij zich niet lekker. Hij struikelde, stootte daarbij zijn hoofd en verloor het bewustzijn.

Daniela Silvestre filmde hoe de hulphond weigerde van de zijde van haar baasje te wijken. De beelden belandden op de sociale media en heel wat mensen waren diep geraakt.

Buurvrouw Nayara Ornelas, die Fernando al jaren kent, getuigde aan de media dat de man het al jaren moeilijk heeft. Toen ze een voedselmand naar zijn woning brachten, zagen ze dat hij geeneens een fornuis had om te koken.

Fernando is omroeper in een winkel en at slechts een keertje per dag – een maaltijd geschonken door de staat São Paulo. Maar dan kwam de pandemie en dan was ook dat moeilijk. Hij lijdt zelf honger om ervoor te zorgen dat Nina toch maar iets te eten heeft. Nina komt voor de man op de eerste plaats.

Nayara kon niet lijdzaam blijven toezien. Met enkele vrienden bracht ze hem een koelkast, een fornuis, een bed en een televisie. Ze regelden ook een nieuwe luidspreker voor hem. Zijn vorige was immers gestolen. Nu kon hij terug aan het werk.

Online campagne

Er werd een online campagne gestart om Fernando te helpen. De opbrengst zal besteed worden aan huur en voedsel. Het vooropgestelde doel van omgerekend 14.000 euro is al ruim overschreden. Ondertussen is al meer dan 30.000 euro opgehaald. De hoop is om genoeg geld in te zamelen zodat hij een woning kan kopen en geen huur meer moet betalen.

Fernando is helaas een makkelijk doelwit voor dieven. Hij is al meerdere malen beroofd. De dieven probeerden zelfs zijn hulphond te stelen! Dat is volgens Nayara de reden waarom hij thuis niets heeft.

Nayara legde uit: “Hij is doodsbang.” Maar nu is er eindelijk hulp voor deze man. Omdat Fernando te trots was om hulp te vragen, heeft hij ook honger geleden. Nadat zijn eerste geleidehond aan kanker overleed, is hij al twee jaar onafscheidelijk met Nina.

Jammer genoeg is ook Nina ziek. De viervoeter lijdt aan tekenkoorts. De hond krijgt behandeling, maar dat kost geld natuurlijk. Ook die medische kosten zullen betaald worden met de online campagne.

Dankzij de kracht van de sociale media zal het leven van Fernando eindelijk een beetje veranderen. Laten we hopen dat Fernando en Nina de nieuwe start krijgen die ze zo verdienen!

Lees verder

Dieren

Stropers doden enige witte vrouwtjesgiraf en kalfje ter wereld

In Kenia zijn een extreem zeldzame witte giraf en haar kalfje gedood door stropers. Parkwachters troffen hun lichamen aan in de regio Garissa in het noordoosten van het land.

Een andere witte giraf, een mannetje van de overleden moeder, is nog in leven en wellicht is hij nog de enige witte giraf ter wereld.

Het overlijden van de twee giraffen is op 10 maart bevestigd door het Centrum van Natuurbescherming van Garissa.

Ishaqbini Hirola Conservancy

Volgens de verklaring was het lichaam van de moeder nog maar een skelet nadat ze gedood is door gewapende stropers.

De manager van het centrum, Mohammed Ahmednoor, reageerde verontwaardigd. Hij zei dat ook het toerisme zware klappen zal krijgen als gevolg van de dood van de dieren. De witte giraf haalde in 2017 het nieuws nadat het ontdekt werd. De witte kleur is te wijten aan leucisme, gekenmerkt door het verlies van pigmentatie.

Anders dan bij albinisme hebben dieren met leucisme nog altijd een beetje zwart pigment in hun zacht weefsel. Daarom waren de ogen van de witte giraffen ook eerder donker in plaats van rood zoals bij albinisme.

Lees verder

Trending