Connect with us

Lifestyle

Bruid wil niet dat beste vriendin bruidsmeisje is omdat slecht gebit trouwfoto’s zou verknoeien

Een aanstaande bruid onthulde dat ze haar beste vriendin niet wilde uitnodigen op haar bruiloft vanwege haar slechte tanden.

De vrouw postte haar ‘dilemma’ op Facebook en een screenshot ervan belandde later op Twitter met de titel: “Een tand mag de bruiloft niet verpesten!”

Ze stak van wal: “Ik probeer niet teveel ophef te veroorzaken, maar ik heb jullie mening nodig.” Onnodig te zeggen dat ze inderdaad bakken kritiek over zich heen kreeg.

“Mijn beste jeugdvriendin en ik hadden het er altijd over hoe we op elkaars bruiloft zouden zijn”, schreef de vrouw. “Onze ouders zijn vrienden en we zijn van kleins af aan bevriend. Ik verhuisde enkele jaren geleden naar een andere staat, maar we zijn nog altijd hecht en sturen veel appjes. Ik ben mijn bruidsmeisjes aan het kiezen en wilde haar echt vragen als één van mijn bruidsmeisjes.”

Toen begon ze over haar ‘probleem’ te praten. Ze onthulde: “Mijn dilemma … Ik heb haar een tijdje al niet gezien, maar gisteren zag ik een video van haar, en recent kreeg ze een gaatje in haar voortanden. Maak ik me zorgen over hoe mijn trouwfoto’s van mijn grote dag er gaan uitzien? Ik aanbid haar, maar ik wil later mijn trouwfoto’s niet bekijken en dat erop hebben of familieleden die kritiek leveren.”

De vrouw voegde eraan toe dat ze niet wist wat te doen in deze situatie, en zei dat ze niemand wilde kwetsen.

“Mijn verloofde is ook bezorgd”, zei ze nog en vroeg aan haar volgers: “Vraag ik haar en hoop ik gewoon dat niemand het ziet? Vraag ik haar niet en zet ik onze vriendschap op het spel?”

Stortvloed aan reacties

Het bericht op Reddit werd overladen met reacties.

“Een tand, man. Een tand. Dat was het enige wat haar bruiloft mogelijk kon verknallen”, schreef iemand. Een andere gebruiker van het platform reageerde: “Ik ga eraan. Ik wil gewoon dat mensen erbij zijn en het kan me niet schelen hoe ze eruitzien. Ik zou gewoon op de uitnodiging zetten: ‘Draag gewoon geen pyjama’.”

Een andere persoon wees de vrouw erop dat ze zich beter zorgen zou maken om de gezondheid van haar vriendin. “Ik maak me meer zorgen om die vriendin eigenlijk. Normaal lopen mensen niet rond met een groot gat in hun voortanden. Is alles wel oké met die vriendin? Is ze in goede mentale gezondheid? Of is dit iets van het falende gezondheidssysteem en kan ze het zich niet veroorloven om het te laten regelen?”

Lees verder

Lifestyle

Boze moeder verbiedt oma om alleen te zijn met haar kleinkinderen: ‘Meerdere keren betrapt’Op het moment dat grootouders voor het eerst hun kleinkind vasthouden, kan het gevoel van vertedering overweldigend zijn. Ze willen hun kleinkinderen omringen met liefde en hen de hele wereld laten zien.Dit is wat een grootmoeder in Engeland ook wilde doen, maar helaas heeft ze haar grenzen overschreden en de regels van haar dochter overtreden.

De grootmoeder in kwestie is op leeftijd en heeft te maken met fysieke ongemakken. Haar dochter, de moeder van de kleinkinderen, had enkele regels opgesteld om de veiligheid van haar kinderen te waarborgen. Een van die regels was dat de grootmoeder niet langer de kleinkinderen mocht optillen en rondlopen.

Dit om ongelukken te voorkomen, want als ze zou vallen met een kleinkind in haar armen, zouden de gevolgen catastrofaal kunnen zijn. Als alternatief stelde de moeder voor dat de grootmoeder de kleinkinderen wel vasthoudt, maar dan wel zittend op de bank.

Hoewel de grootmoeder akkoord ging met deze regel, heeft ze zich er niet aan gehouden. De moeder heeft haar al meerdere keren betrapt toen ze probeerde de kinderen stiekem op te tillen en rond te lopen. Dit was een ernstige overtreding van de regels die waren opgesteld om de veiligheid van de kinderen te waarborgen. De moeder van de kinderen had geen andere keuze dan te besluiten dat de grootmoeder niet langer alleen mag zijn met de kleinkinderen. Dit was niet om de grootmoeder te pesten, maar puur uit voorzorg en ter bescherming van de kinderen.

De grootmoeder was echter niet blij met dit besluit en heeft geprobeerd de kleinkinderen tegen hun ouders op te zetten. Ze vertelde hen dat ze hen niet meer kon optillen omdat hun vader en moeder dat niet wilden. Dit zorgde voor onrust bij de kinderen, die zich afvroegen waarom hun grootmoeder hen niet meer wilde optillen.

De moeder en haar man hebben samen besloten dat ze hun moeder niet meer alleen laten met de kinderen, omdat ze haar niet langer vertrouwen. Dit was een moeilijke beslissing, want het betekende dat de grootmoeder niet langer de kans kreeg om haar kleinkinderen te vertroetelen. Maar de veiligheid van de kinderen is de hoogste prioriteit, en deze regel was noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de kinderen niet in gevaar kwamen.

De grootmoeder is welkom om haar kleinkinderen te zien, maar alleen als ze zich aan de regels houdt. De moeder is niet van plan haar moeder volledig te verbannen, maar het welzijn van de kinderen staat voorop. Hopelijk zal de grootmoeder inzien dat deze regels nodig zijn en zal ze zich eraan houden, zodat ze toch tijd kan doorbrengen met haar kleinkinderen.
Lees verder

Actueel

De vrouw van Robin Williams deelt eindelijk de reden waarom hij een einde aan zijn leven maakte. “Hij vertelde me op een dag: ik kan niet meer…Het artikel gaat over de Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams, die aan dementie leed voordat hij in 2014 zelfmoord pleegde.De vrouw van Williams, Susan Schneider Williams, heeft onlangs onthuld dat hij de ziekte van Lewy Body had, een vorm van dementie die vaak verward wordt met de ziekte van Alzheimer.

Schneider Williams legt uit dat haar man al jaren last had van symptomen zoals angst, depressie en vermoeidheid. Hij had ook moeite met zijn geheugen en spraak en kreeg uiteindelijk de diagnose Parkinson.

Pas na zijn dood ontdekte Schneider Williams dat hij eigenlijk de ziekte van Lewy Body had, wat volgens haar een veel ernstiger diagnose is.

De ziekte van Lewy Body wordt gekenmerkt door afwijkingen in de hersenen die leiden tot problemen met beweging, cognitie en stemming.

Mensen met deze ziekte kunnen hallucinaties en wanen ervaren en hebben vaak last van slaapstoornissen. Het kan ook leiden tot stijfheid en tremoren, vergelijkbaar met Parkinson.

Schneider Williams hoopt dat het openbaar maken van de diagnose van haar man zal helpen bij het vergroten van het bewustzijn over de ziekte van Lewy Body en het verminderen van de stigma’s die vaak gepaard gaan met dementie.

Ze benadrukt dat het belangrijk is om open en eerlijk te zijn over de symptomen van dementie en om hulp te zoeken bij de behandeling ervan.

Het verhaal van Robin Williams is een tragisch voorbeeld van hoe dementie mensen op verschillende manieren kan treffen en hoe belangrijk het is om de juiste diagnose te stellen en de juiste behandeling te krijgen.

Het is ook een herinnering aan de onzichtbare last die mensen met dementie en hun families dragen en hoe belangrijk het is om hen te steunen en te begrijpen.
Lees verder

Lifestyle

Volgens wetenschappers is dit het ideale tijdstip om te gaan slapenEr zijn mensen die ervan houden om lekker vroeg te gaan slapen en dan heb je de nachtuilen die het licht pas om vier uur ’s ochtends uitknippen. Wat is nou het beste ogenblik om te gaan slapen?

De Universiteit van Exeter in Engeland boog zich over de kwestie. Wetenschappers wilden achterhalen wat nu het beste tijdstip is om te gaan slapen. Als uitgangspunt werd daarbij vooral de gezondheid van ons hart genomen.

Ideale tijdstip om te gaan slapen

Voor wie pas na middernacht de oogjes sluit is er slecht nieuws. Deze mensen hebben namelijk een grotere kans op hart- en vaatziektes. Nachtbrakers hebben 25% meer kans op dergelijke kwalen dan mensen die vroeger onder de wol kruipen.

Maar te vroeg naar bed gaan, is ook niet oké. Mensen die systematisch voor tien uur gaan slapen, hebben 12 procent meer kans op hart- en vaatziektes. Het risico is het minst wanneer je tussen tien en elf gaat pitten.

Ongezond

De reden waarom te laat of te vroeg gaan slapen ongezond kan zijn, heeft alles te maken met de zon. Hoofdonderzoeker David Plans legt uit: “Als je laat gaat slapen en laat opstaat, mist je lichaam signalen van de natuur, zoals de ochtendzon. Dat licht helpt onze interne klok iedere dag opnieuw weer in te stellen. Doe je dat niet, dan kan de schadelijke gevolgen hebben voor je cardiovasculaire gezondheid.”Lees verder

Lifestyle

Moeder biecht op dat haar gezin geen wc-papier meer gebruikt: ‘Besparen’

wc-papier besparenEen huishouden runnen is een grote uitdaging, en het brengt ook heel wat kosten met zich. Ouders moeten rekening houden met alle behoeftes van de gezinsleden en ook het financiële plaatje moet kloppen. Soms zijn er ook onvoorziene kosten die roet in het eten gooien. Tel daar de huidige inflatie bij en je weet dat we tegenwoordig manieren moeten vinden om te besparen. Deze moeder vond een manier om te besparen op wc-papier.

Amber Allen en haar man Joseph zijn de ouders van drie kinderen. Onlangs besloten ze om geen wc-papier meer te gebruiken. Inderdaad, dat lees je goed.

De moeder legt ook de reden van hun beslissing uit. “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer. De keuze kwam er om verschillende redenen. Ten eerste: we hadden een schuld van 70.000 dollar en we moesten dus besparen. Ik ben minder gaan shoppen, goedkoper gaan eten, maar nog steeds gezond en toen kreeg ik een ingeving. Wc-papier kopen is als ons geld door de wc gooien. Ik deelde mijn gedachten met Joseph en we zeiden dat het beter was om het niet meer te kopen en een doekje te gebruiken.”

toiletpapierMooie besparing

Amber verduidelijkt dat ze sindsdien heel wat bespaarden. “In 3 jaar hebben we tussen 1.200 en 2.100 dollar bespaard. Ik moet echter bekennen dat we nog steeds wat rollen kopen voor gasten. We hadden ook gedacht om ‘neem je rol mee naar ons huis’ te promoten onder vrienden, maar het leek ons ​​onbeleefd.”

Het is niet altijd even aangenaam om stof te gebruiken en het telkens te moeten wassen, maar toch gaan ze nog even door.

Wat vind jij van hun alternatief voor wc-papier? Zou ook jij overwegen om te besparen op toiletpapier?
Lees verder

Lifestyle

Onderzoek: Grootouders die op kleinkinderen babysitten leven langer

grootoudersEen onderzoek bevestigt wat wij stiekem al een beetje wisten: grootouders die veel tijd spenderen met hun kleinkinderen, leven langer.

Het is geen geheim dat kleinkinderen heel wat vreugde en plezier bezorgen. Onderzoeker dokter Ronan Factora bevestigt nu dat dit ook wetenschappelijk aangetoond is. Dat schrijft The Hits.

De studie vond plaats over een periode van meer dan 20 jaar en had betrekking op ruim 500 mensen van ouder dan 70 jaar. Ouderen die geregeld op de kleinkinderen pasten of bij hun kleinkinderen woonden, leefden gemiddeld 37% langer dan de groep proefpersonen die dat niet deed.

Factora legt uit: “We weten dat naarmate je ouder wordt het belangrijk is om fysiek actief, sociaal betrokken en cognitief geprikkeld te zijn. Deze dingen doen je beter verouderen en geven je de kans om je beter in je vel te voelen.”

Een van de conclusies van het onderzoek is dat de veeleisende situatie om voor kleine kinderen te zorgen, gunstig is om langer gezonder te blijven. Stress is ook minder wanneer je liefde en aandacht van kleinkinderen geniet.Lees verder

Lifestyle

Mama (51) bevalt van haar eigen kleindochter

Julie, Breanna en Aaron samen op de foto.Begin deze maand beviel de 51-jarige Julie Loving uit de Amerikaanse staat Illinois van haar eigen kleindochter. De moeder had haar dochter Breanna aangeboden om draagmoeder te zijn, omdat een zwangerschap niet was weggelegd voor haar.

Breanna was aanwezig toen haar dochter Briar het levenslicht zag. Ze vertelde in het televisieprogramma Good Morning America: “Het was absoluut een surreëel proces. Er raasde zoveel door me heen toen ik zag wat mijn moeder moest doorstaan, wetende dat ze dit allemaal deed voor mij.” Omdat er problemen waren met de navelstreng, zag Briar het levenslicht via keizersnee tien dagen voor de uitgerekende datum.

Zwangerschap niet weggelegd voor Breanna

Breanna en haar partner probeerden al jarenlang zwanger te worden. Na meerdere behandelingen en miskramen, vertelden de dokters dat haar baarmoeder een zwangerschap niet aankon. Dan stelde haar dokter voor om een vriendin of familielid te zoeken om draagmoeder te zijn. Via een bemiddelingsbureau kan dit immers om en bij de 100.000 dollar kosten.

Aaron, Breanna en Julie poseren voor de fotoInstagram / Breanna Lockwood – Moeder Julie, dochter Breanna en partner Aaron.

Niet lang over nadenken

Mama Julie bood zich spontaan aan. Julie onthulde: “Ik heb 19 marathons gelopen en meerdere triatlons voltooid. Ik wist dat mijn gezondheid het aan zou kunnen en ik heb bij mijn twee eigen kinderen makkelijke zwangerschappen gehad.” De dokter was niet meteen overtuigd. Julie bezocht vijf specialisten en moest talrijke onderzoeken ondergaan. De behandelende arts legde uit: “Dit komt niet zo vaak voor en niet iedereen kan zijn of haar moeder inschakelen als draagmoeder. Dit was een uitzonderlijke gebeurtenis.”

Baby Briar

Inatagram / Breanna Lockwood – Baby Briar

Elke dag op bezoek

Breanna zegt dat ze iedere dag met haar dochter bij haar moeder op bezoek zal gaan. Daarover vertelde Breanna: “Het gevoel van hoe ik gewoon alles zou doen wat nodig is voor dit kind, speelt in mijn hoofd als ik naar haar kijk en dat is precies wat mijn moeder ook voor mij heeft gedaan.”Lees verder

Lifestyle

Wetenschappers verklappen waarom je beter niet op je rechterzij slaapt

Voordelen van slapen op je linkerzijdeHet is geen geheim dat slapen goed is voor je gezondheid. Nu blijkt dat zelfs je slaaphouding een invloed kan hebben op je algemeen welzijn.

Heel wat mensen vinden het lekker om op een zij te slapen, maar doorgaans staan ze er niet bij stil op welke zij ze slapen. Onderzoekers onthullen nu dat het toch de moeite loont om hier een beetje aandacht aan te besteden.

Een onderzoek in het Journal of Clinical Gastroenterology bespreekt de voordelen van op je linkerzijde slapen. En dat heeft een veel grotere impact dan dat we ooit vermoed hadden!

Goed voor je bloedcirculatie

De aorta maakt boven het hart een buiging naar links. Wanneer je op je linkerzij slaapt, helpt dat om vers bloed door het lichaam te vervoeren. Wanneer je daarentegen op je rechterzij slaapt, gaat de bloedtoevoer eerst omhoog. Daardoor vermindert de bloedcirculatie.

Betere spijsvertering

Als je op je rechterzij slaapt, komt maagzuur makkelijker in de keel omdat je maag aan de linkerkant zit. Bij maagproblemen is het daarom aan te raden om op je linkerzijde te slapen. Op die manier kan de maag beter werken.

Slapende man op linkerzijdeBeter voor je milt

De milt bevindt zich aan de linkerkant van je lichaam. Door op deze kant te liggen, gaat je milt ook beter werken. De milt maakt onder andere ziektekiemen onschadelijk of helpt ze opruimen.

Minder druk op alvleesklier

Ook dit orgaan bevindt zich aan de linkerzijde van je lichaam. Het zit iets onder de maag. Wanneer je op je rechterzij ligt, legt de maag meer druk op de alvleesklier. Daardoor kan de alvleesklier minder goed gaan werken.

Op welke zijde slaap jij? Wanneer je altijd op je rechterzij slaapt, moet je het misschien eens proberen op je linkerzijde.Lees verder

Lifestyle

Man trouwt tijdens peperdure bruiloft met zichzelf nadat verloofde het uitmaakt

Diogo trouwt met zichzelf.Nadat zijn verloofde het uitmaakte, besloot een man in Brazilië met zichzelf te trouwen. Het dokterspaar Diogo Rabelo en Vitor Bueno verloofde zich afgelopen november. De bedoeling was om vorige maand te trouwen.

Helaas, of misschien helemaal niet, ging dat feestje niet door. Vitor maakte het in juli uit na een aantal meningsverschillen.

https://www.instagram.com/p/CG5gozDBHjS/

In normale omstandigheden wordt de bruiloft dan helemaal afgezegd. Maar Diogo besloot om de grote dag gewoon te laten doorgaan zoals hij dat gepland had. Wel was er een klein detail verschillend. Hij trouwde dan maar met zichzelf in plaats van met Vitor.

En zo geschiedde. Op 17 oktober stapte Diogo (33) met niemand minder dan met zichzelf in het huwelijksbootje in een luxeresort in het noordoosten van Brazilië.

https://www.instagram.com/p/CG59sz3BhNa/

De bruiloft kostte omgerekend om en bij de 54.000 euro. Veertig van de aanvankelijk uitgenodigde gasten waren eveneens van de partij. Weinig verrassend kwamen de vrienden en familieleden van Vitor niet opdagen.

‘Gelukkigste dag van mijn leven’

Diogo, expert in cosmetische ingrepen zoals fillers en botox, onthulde: “Vandaag is een van de gelukkigste van mijn leven, want ik ben bij de mensen van wie ik het meeste hou in dit leven, en vier wat een drama zou kunnen zijn, maar ik heb er een komedie van gemaakt.”

De beelden van de grote dag gingen compleet viraal. Voornamelijk het ogenblik waarop hij ‘ja’ zei tegen zichzelf in een spiegel, trok alle aandacht.

https://www.instagram.com/p/CG3pn3rBo7D/

Diogo getuigde bij Globo: “Ik analyseerde de situatie een maand lang en besloot dat ik mezelf meer moest waarderen en liefhebben. Ik liet de bruiloft doorgaan en 40 van mijn 50 gasten kwamen opdagen.”

“De boodschap die ik met dit huwelijk wilde uitsturen is niet die van een slachtoffer, ik hang niet af van een huwelijk om gelukkig te zijn”, vervolgde hij. “Ik wil wel met iemand anders trouwen en ik wil ook kinderen krijgen, maar daar laat ik mijn geluk niet door bepalen.”

https://www.instagram.com/tv/CG5-Q0hheIu/

Dit fenomeen heet sologamie: trouwen met jezelf. De aanhangers van sologamie zeggen dat het je gevoel van eigenaarde vergroot. Tegenstanders bestempelen het dan weer als een zinloze hype en het toppunt van narcisme.

https://www.instagram.com/tv/CG5-Q0hheIu/Lees verder

Lifestyle

Handige trucs om jouw parfum langer te laten ruiken

Iedereen ruikt graag lekker. Het is niet alleen goed voor je zelfvertrouwen, maar je hebt ook een grotere aantrekkingskracht voor de mensen rondom je. Het is echter belangrijk om te weten welk geurtje je gebruikt. Het is geen geheim dat eau de toilette en eau de cologne behoorlijk minder sterk ruiken dan eau de parfum of gewoon parfum.

Dat heeft alles te maken met het percentage van het parfum dat in het flesje zit. De zwakste versies houden amper twee uur stand, terwijl de krachtige parfums de hele dag duren. Wil je dus langer lekker blijven ruiken, moet je kiezen voor een variant met een hoog parfumpercentage.

Tijdstip om parfum te spuiten

De twee belangrijkste dingen waar je op moet letten bij gebruik van parfum zijn: waar je het doet en wanneer je het spuit. Ook de huid speelt een cruciale rol. Dit is immers de plaats waar je het geurtje gaat spuiten. Het beste ogenblik om parfum te gebruiken, is meteen na het douchen. Omdat je poriën dan open staan, absorbeert je huid het parfum het beste. Dat zorgt er dan weer voor dat het parfum langer blijft ruiken. Daarom is een goede huidverzorging eveneens van belang om het beste effect te bereiken.

Spuit op deze speciale plekjes

Een andere doorslaggevende factor voor een parfum die het lang uithoudt, is de plaats waar je het spuit. Je spuit het beste op zogenaamde ‘pulse points’. Dit zijn de zones van je lichaam waar je aderen dicht op je huid zitten. Op die plaatsen is het warm, waardoor de geur langer effect heeft. Die zones zijn onder andere: je hals, je polsen, je onderarm en de binnenkant van je ellebogen. Een andere tip is om het parfum in je haar of op je kleding te spuiten. Ook op die manier blijft de geur een beetje langer hangen.

Lees verder

Lifestyle

Pandemieregels van de ‘Spaanse griep’ tonen aan dat we in 100 jaar weinig geleerd hebben

Het jaar 2020 was een jaar vol regeltjes waarvan we nooit gedacht hadden dat we ze moesten volgen. Handen regelmatig wassen, een mondkapje dragen, afstand houden, zijn enkele belangrijke richtlijnen om onze gemeenschap gezond te houden en om de pandemie te bezweren.

Vrijwel niemand is oud genoeg om zich de pandemie van 1918 te herinneren. De Spaanse griep trof een derde van de wereldbevolking en veroorzaakte 20 tot 50 miljoen doden.

In die tijd stelden gezondheidsambtenaren een aantal regels op die moesten helpen om de verspreiding van het virus af te remmen.

Nu hebben experts de regels van honderd jaar geleden vergeleken met de huidige maatregelen en ze kwamen tot het besluit dat we niets geleerd hebben van het verleden.

Enkele van de basisrichtlijnen zijn:

  • Anderhalve meter afstand houden.
  • Thuisblijven bij klachten en laten testen.
  • Vaak handen goed wassen en in de elleboog niezen.
  • Drukte vermijden.
  • Zoveel mogelijk thuis werken.
  • Een mondkapje dragen op drukke plaatsen of wanneer het houden van anderhalve meter afstand niet mogelijk is.

Maar een blik op krantenknipsels ten tijde van de Spaanse griep onthult dat de toenmalige maatregelen vrijwel identiek waren.

Richtlijnen anno 1918

De richtlijnen waren toen: een mondmasker dragen, hygiënisch en gezond leven, je handen wassen voor elke maaltijd, in een goed geventileerde omgeving wonen, dag en nacht, een goede nachtrust, de quarantainemaatregelen respecteren, je mondmasker niet verwaarlozen, mensen vermijden die hoesten of niezen, niet openlijk hoesten of niezen, en je handen uit je mond houden.

Het lijkt erop dat de gezondheidsexperts de pandemie indertijd op een gelijkaardige manier als nu wilden bestrijden.

Snel vergeten

Olga Jonas van het Harvard Global Health Institute merkte op dat een van de opmerkelijkste aspecten van de Spaanse griep van 1918 was, hoe snel het vergeten was.

Bekijk hieronder een interessante reportage over de Spaanse griep van meer dan honderd jaar geleden.

Lees verder

Trending