Connect with us

Overig

Moeder pakt hondje van dochter af omdat ze haar best niet doet op school

moeder straft dochter

Het opvoeden van een kind is een moeilijke oefening. Soms moet je keuzes maken en we weten niet altijd gelijk of dit de beste keuze was en of we zo wel het goede voorbeeld geven. Wanneer een kind een fout begaat, moet je praten en hem of haar laten inzien dat hun gedrag fout was.

Maar soms heeft praten geen zin en moeten we zwaardere straffen opleggen. Dat is ook wat er in dit verhaal gebeurde. Een dochter deed niet genoeg haar best op school en de moeder nam een drastische maatregel.

De moeder was boos op haar dochter omdat ze haar studies verwaarloosde. Ze doet haar verhaal op Reddit. “Mijn dochter is erg intelligent en vertrouwt alleen op dit vermogen om over te gaan op school. Ze doet thuis niet veel, let in de klas niet op en elke keer als ze wordt overhoord, studeert ze pas op dezelfde ochtend. Ondanks alles heeft ze goede cijfers, behalve in geschiedenis en dit is waar het probleem zich voordoet.”

Het meisje had een belangrijke proef voor de boeg en haar ouders hadden haar aangespoord om goede punten te halen.

 

De moeder zei dat als ze geen goed resultaat zou halen, dat ze haar hondje dan aan de buren zou geven. Haar dochter is natuurlijk dol op het hondje, maar dacht dat de moeder haar dreigement toch niet hard zou maken. Dat was verkeerd gedacht.

Afgeschreven

Toen de dag van de toets was aangebroken, haalde het meisje inderdaad een goed resultaat. Ze gingen dit met het gezin vieren, maar enkele dagen later ontdekte de moeder iets onaangenaams.

“Toen ik in haar kamer aan het opruimen was, vond ik tussen haar spullen een identiek proefwerk als die ze had ingeleverd voor de laatste geschiedenistest. ik ging naar haar toe en vroeg haar om uitleg. Eerst verzon ze wat smoesjes en toen bekende ze dat het proefwerk een tijd geleden door een klasgenoot was geschreven en het had ‘gerecycled’. Woedend om de leugen, berispte ik haar en probeerde haar duidelijk te maken dat ze ongelijk had. Maar wat ik haar vertelde kon haar weinig schelen en ze ging naar haar kamer. Op dat moment heb ik haar hond meegenomen en naar de buren gebracht.”

Tranen en wanhoop

Het meisje barstte in tranen uit. De vader van het kind keerde zich tegen de moeder en vond dat ze had overdreven. De moeder verdedigt zich nu door te zeggen dat ze haar dochter wilde doen inzien dat iedere actie een reactie teweegbrengt

Maar de Reddit-gebruikers gaven haar geen gelijk. De meeste mensen vonden haar straf veel te zwaar. Wat vind jij hiervan?