Connect with us

Lifestyle

Man trouwt tijdens peperdure bruiloft met zichzelf nadat verloofde het uitmaakt

Diogo trouwt met zichzelf.

Nadat zijn verloofde het uitmaakte, besloot een man in Brazilië met zichzelf te trouwen. Het dokterspaar Diogo Rabelo en Vitor Bueno verloofde zich afgelopen november. De bedoeling was om vorige maand te trouwen.

Helaas, of misschien helemaal niet, ging dat feestje niet door. Vitor maakte het in juli uit na een aantal meningsverschillen.

https://www.instagram.com/p/CG5gozDBHjS/

In normale omstandigheden wordt de bruiloft dan helemaal afgezegd. Maar Diogo besloot om de grote dag gewoon te laten doorgaan zoals hij dat gepland had. Wel was er een klein detail verschillend. Hij trouwde dan maar met zichzelf in plaats van met Vitor.

En zo geschiedde. Op 17 oktober stapte Diogo (33) met niemand minder dan met zichzelf in het huwelijksbootje in een luxeresort in het noordoosten van Brazilië.

https://www.instagram.com/p/CG59sz3BhNa/

De bruiloft kostte omgerekend om en bij de 54.000 euro. Veertig van de aanvankelijk uitgenodigde gasten waren eveneens van de partij. Weinig verrassend kwamen de vrienden en familieleden van Vitor niet opdagen.

‘Gelukkigste dag van mijn leven’

Diogo, expert in cosmetische ingrepen zoals fillers en botox, onthulde: “Vandaag is een van de gelukkigste van mijn leven, want ik ben bij de mensen van wie ik het meeste hou in dit leven, en vier wat een drama zou kunnen zijn, maar ik heb er een komedie van gemaakt.”

De beelden van de grote dag gingen compleet viraal. Voornamelijk het ogenblik waarop hij ‘ja’ zei tegen zichzelf in een spiegel, trok alle aandacht.

https://www.instagram.com/p/CG3pn3rBo7D/

Diogo getuigde bij Globo: “Ik analyseerde de situatie een maand lang en besloot dat ik mezelf meer moest waarderen en liefhebben. Ik liet de bruiloft doorgaan en 40 van mijn 50 gasten kwamen opdagen.”

“De boodschap die ik met dit huwelijk wilde uitsturen is niet die van een slachtoffer, ik hang niet af van een huwelijk om gelukkig te zijn”, vervolgde hij. “Ik wil wel met iemand anders trouwen en ik wil ook kinderen krijgen, maar daar laat ik mijn geluk niet door bepalen.”

https://www.instagram.com/tv/CG5-Q0hheIu/

Dit fenomeen heet sologamie: trouwen met jezelf. De aanhangers van sologamie zeggen dat het je gevoel van eigenaarde vergroot. Tegenstanders bestempelen het dan weer als een zinloze hype en het toppunt van narcisme.

https://www.instagram.com/tv/CG5-Q0hheIu/