Connect with us

Tips

Met deze truc zie je meteen of een broek past: ‘Nooit meer in het pashokje’

Bij het shoppen voor kleding is het natuurlijk handig om te weten of die leuke broek wel zal passen. Het passen van kleding is echter niet altijd even prettig, vooral wanneer er lange wachtrijen zijn voor de paskamers. Maar vanaf nu is er een truc waarmee je dit probleem kunt omzeilen, vooral als je een leuke high waist jeans in handen hebt.

Voor het bepalen van de pasvorm van zo’n broek is er de “nek-truc”, zoals deze slimme aanpak al wordt genoemd. Diverse TikTok-gebruikers zweren erbij. Hoe werkt het? Plaats de tailleband van de broek om je nek. Als deze perfect past zonder overtollige stof over te houden, kun je ervan uitgaan dat de broek ook om je taille zal passen.

De populariteit van deze truc op TikTok (waar vaak handige tips worden gedeeld) is duidelijk zichtbaar wanneer je ernaar zoekt op het platform.

Video’s waarin de truc wordt gedemonstreerd hebben gezamenlijk bijna 800 miljoen weergaven behaald. Een van de meest bekende video’s is die van Nicole Fay.

@nicolefay_ Fashion Hack #fashionhacks #jeanshack #jeans #fashiontips ♬ original sound – Nicole Fay

Zij plaatste vorig jaar een video waarin ze deze truc demonstreerde en haar verbazing uitsprak toen het bij haar werkte. De video is inmiddels miljoenen keren bekeken.

Veel mensen proberen nu deze truc uit. Maar zoals vaak het geval is bij trucjes en handige tips, is niet iedereen er van overtuigd. Sommige TikTok-gebruikers merken op dat de truc niet voor iedereen werkt. Mensen met een voller figuur hebben bijvoorbeeld minder succes. De broek past weliswaar om de nek, maar niet om de taille.

Deze truc, die dus alleen voor bepaalde mensen lijkt te werken, vertoont gelijkenissen met een trendy methode die in 2020 viraal ging. Destijds werd vrouwen verteld dat ze hun ideale broekmaat konden bepalen door hun onderarmen te gebruiken.

Deze TikTok-gebruiker legde uit dat je de perfecte pasvorm kon vaststellen door je arm horizontaal in de tailleband te plaatsen. Als dit overeenkwam met de lengte van je onderarm, zou de spijkerbroek goed moeten passen. Ook deze methode werkte echter niet voor iedereen.

@billiexnewland Finding your #perfect pair of #jeans is now a breeze!👖#tiktokfashion #styletips #fashionhacks #hack #moreyouknow #viral #tutorial #lifehack #fyp ♬ original sound – Billie Newland