Connect with us

Financieel

Dit Italiaans privé-eiland kan je gewoon op Airbnb huren voor een zacht prijsje

Er is niets zo gezellig als met een grote groep vrienden of familie op vakantie gaan. Nu is er echter wel een heel speciale locatie om naartoe te trekken. Je kunt op Airbnb gewoon een Italiaans privé-eiland huren! Het mooiste van al is dat het huis, met bijhorend eiland, ook nog eens heel betaalbaar is.

Wanneer je met een grote groep op reis gaat, wil je vooral een plekje waar je ongestoord je gang kunt gaan. Op vakantiesite Airbnb staat een huis op een eiland in de omgeving van Venetië te huur tegen een zacht prijsje. De woning heeft zeven slaapkamers voor een totaal van zestien gasten. Wanneer je met zestien op vakantie gaat en de prijs door het hele gezelschap deelt, kom je uit op 36 euro voor een nachtje. Twee personen kunnen er afhankelijk van het seizoen al terecht voor 80 euro per persoon.

Airbnb

Zo goedkoop? Dan moet er wel een addertje onder het gras schuilen. Niets lijkt minder waar. De recensies op Airbnb zijn immers lovend!

Airbnb

Acht minuten varen

Eiland Falconera is alleen te bereiken met de boot. Het is gelegen op acht minuutjes varen van het vasteland. Daar heb je maar liefst 20 hectare helemaal alleen voor jou en je vrienden.

Airbnb

Het leuke is dat je ook nog eens vlakbij Venetië zit. Ideaal dus voor uitstapjes. Overnachten in Venetië zelf is immers niet goedkoop!

Airbnb

De vraag is nu alleen nog maar: wie neem jij mee?

Lees verder

BN'ers

Leestip: Rachel Hazes is het helemaal zat en grijpt in!Zoals de meeste mensen inmiddels weten heeft Rachel een lelijke reactie geplaatstop de Instagram pagina van Monique onder de reactie van Roxeanne. Rachel krijgt online veel negatief commentaar, zo ook op haar eigen Instagram pagina, echter is de maat nu vol.

Op Instagram schrijft ze het volgende. “Lieve volgers, ik heb vandaag besloten om geen platform meer te bieden aan alle negatieve mensen die zomaar allerlei uitlatingen over mij doen die niet een fractie van de waarheid zijn. Ik distantieer mij van diegenen die mij totaal niet persoonlijk kennen en het nodig vinden om alleen maar nare negatieve reacties te plaatsen.

Het spijt me voor de mensen die wel normaal kunnen reageren, maar voorlopig is het even zo. Liefs, Rachel.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes)

Bron: ShownieuwsLees verder

Financieel

Wow! Bitcoin ook geraakt door het corona virus?!

bitcoin-stijgtDe Bitcoin is weer enorm gestegen. De digitale munteenheid heeft maar liefst de grens van $25000 bereikt. De waarde van de Bitcoin gaat de laatste maanden steeds verder omhoog. Handelsplatform Bitstamp meldde zaterdagmiddag een recordniveau van meer dan 25.400 dollar.

In januari was de munt $8000,- waard. Tijdens de eerste coronagolf halveerde dit tot $4000,- Daarna steeg de prijs, vooral in de herfst ging het hard.stijging-bitcoinSinds half oktober is de waarde maar liefst verdubbeld. Ook speelt mee dat klanten van betalingsdienstverlener PayPal met bitcoins kunnen betalen.

De bitcoin werd begin 2009 gelanceerd en was toen slechts een paar cent waard.Lees verder

Financieel

Economen stellen voor: ‘Thuiswerkers moeten extra belasting betalen’

Belasting op thuiswerkenIn een nieuw rapport komen economen van Deutsche Bank met een wel heel opvallend voorstel: mensen die van thuis uit werken sinds de lockdown zouden extra belasting moeten betalen. Dat geld moet dan gebruikt worden om mensen te steunen die hun baan dreigen te verliezen.

Privilege

Thuiswerken is volgens de economen een ‘voorrecht’ en daarom stellen ze voor om werknemers, uitgezonderd zij die daar door de pandemie toe verplicht worden, per dag thuiswerk een extra belasting van vijf procent op te leggen. Die belasting zou dan de ‘Working From Home-belasting’ worden genoemd.

Minder kosten

De economen leggen ook uit waarom. Mensen die van thuis werken hebben minder kosten. Ze dragen ook minder bij aan de economie. Ze pendelen niet en lunchen minder buitenshuis. Luke Templeman, strateeg bij Deutsche Bank, legt uit: “Het is een groot economisch probleem. Zij die telewerken krijgen rechtstreekse en onrechtstreekse financiële voordelen. Die moeten worden belast.”

Economen stellen voor om thuiswerken te belasten.Economen Deutsche Bank willen extra belasting op thuiswerken.

Al jaren nodig

Templeman zegt dat het coronavirus thuiswerkers heel wat voordelen opleverde, maar bedreigt het de gezondheid en het levensonderhoud van mensen die dat niet kunnen. De strateeg licht toe: “Eigenlijk hebben we al jaren een belasting op thuiswerkers nodig. Covid-19 heeft ons gewoon nog eens met de neus op de feiten gedrukt.”

Steun

Volgens de economen kan de belasting in de VS zo’n 40 miljard euro opbrengen, in Duitsland zo’n 20 miljard en 8 miljard in het Verenigd Koninkrijk. Dat geld kan dan aangewend worden voor inkomenssteun aan mensen die hun baan verloren, tijdelijk werkloos thuis zitten omdat zij niet thuis kunnen werken of voor mensen die hun baan dreigen te verliezen.Lees verder
Advertisement

Trending