Connect with us

BN'ers

Beschuldigingen van wangedrag tegen Maarten van Rossem (80) door collega op de radio

Maarten van Rossem is een opvallend figuur dat de aandacht trekt, of je nu fan van hem bent of niet. Zijn herkenbare stem vult regelmatig de radio- en televisielucht, en hij lijkt altijd in beweging te zijn met een microfoon in zijn hand, zonder onderbreking in zijn monologen.

Echter, nu hij de leeftijd van tachtig heeft bereikt, sluipen er soms ouderwetse opmerkingen in zijn betogen die niet meer goed vallen in het moderne medialandschap.

Recentelijk kwam Maarten tijdens de radioshow van Mischa Blok in gesprek over Willem Oltmans, die door Rogier Smit als zijn vader wordt geclaimd.

Maarten deelde zijn herinneringen aan een ontmoeting met Oltmans: “Ik was een lezing aan het geven in Leiden voor studenten, en daar was ook Willem Oltmans aanwezig.” Hij vervolgde: “Ik was totaal niet voorbereid op het feit dat Willem Oltmans een zeer flamboyante persoonlijkheid was. Dus ik werd gewoon weggeblazen door zijn aanwezigheid.” Deze ontmoeting liet een blijvende indruk op Maarten achter.

Echter, de keuze van Maarten’s woorden leidde tot weerstand, met name zijn gebruik van het woord ‘relnicht.

‘ Mischa Blok onderbrak hem en vroeg om verduidelijking: “Kun je in 2023 nog steeds het woord ‘nicht’ gebruiken?” Maarten antwoordde zonder aarzeling: “Waarom niet?” Dit leidde tot een discussie over gevoeligheden, maar Maarten hield vast aan zijn standpunt: “Nichterig gedrag? Wat is daar mis mee?”

Mischa probeerde de gemoederen te bedaren door te stellen: “Nee, gewoon ‘gedrag’.” Maar Maarten bleef standvastig: “Gewoon gedrag? Nee, het is juist níét gewoon gedrag.”

Wanneer het gesprek zich verplaatste naar het onderwerp van de ‘woke’ cultuur, maakte Maarten duidelijk dat hij geen fan was van deze ontwikkeling.

Hij noemde het “grotendeels modieuze onzin” en waarschuwde ervoor om de essentie niet uit het oog te verliezen: “Vooral omdat je al snel denkt dat het ontzettend belangrijk is en daardoor de werkelijk belangrijke zaken over het hoofd ziet.” Dit is een typische kijk op de actualiteit zoals we die van Maarten van Rossem kennen.