Connect with us

algemeen

Klanten niet te spreken over nepaanbieding van AH

We zijn ons er allemaal van bewust dat Albert Heijn niet de voordeligste supermarkt van Nederland is. Ondanks de stevige prijzen, blijft het merendeel van Nederland toch trouw winkelen bij deze keten.

Dit heeft vooral te maken met de ‘sfeer en beleving’. Bij Albert Heijn is alles netjes georganiseerd, waardoor het overzicht optimaal is. Bovendien zijn Nederlanders dol op bonusaanbiedingen. Toch blijken deze bonussen niet altijd zo voordelig te zijn als ze lijken.

Klanten uiten hun ongenoegen jegens Albert Heijn Als je een aantrekkelijke bonusaanbieding ziet, ga je ervan uit dat het een eerlijke korting betreft.

Je legt het product snel in je winkelwagen en gaat tevreden naar de kassa. Deze week echter was er een attente klant die verre van tevreden was over de huidige bonusaanbiedingen. De bonusbieding bleek namelijk duurder te zijn dan de reguliere prijs.

De frustratie draait met name om de Goudse jonge kaasplakken van het huismerk van Albert Heijn. De bonusaanbieding luidde als volgt: je krijgt 2 plakken voor €5.50 in plaats van 6 plakken.

Echter, wanneer je een grotere verpakking van dezelfde kaas koopt, ontvang je 14 plakken voor €5.55. Dit betekent dat je voor slechts 5 cent meer, 2 extra plakken kaas krijgt. Deze grotere verpakking valt overigens niet onder de bonus.

Klanten voelen zich ‘bedrogen’

Klanten voelen zich nu echt bedrogen. Toch is er een logische verklaring voor. Over het algemeen zijn grotere verpakkingen in vrijwel elke supermarkt goedkoper.

Als je twee kleine verpakkingen koopt, ben je dus meer kwijt. Hierdoor krijg je weliswaar korting op de kleinere verpakkingen, maar betaal je nog steeds meer dan voor een grotere verpakking die niet in de aanbieding is.

Wat kunnen we hiervan leren? Niet zomaar alles kopen wat in de bonus is. Neem gewoon even de tijd om op je knieën in de winkel te kijken, vooral onderaan de schappen.

Het blijkt namelijk dat de goedkoopste producten zich onderaan bevinden, terwijl de A-merken op ooghoogte liggen. Een beetje bukken kan dus aardig wat geld besparen.