Connect with us

Actueel

Brasserie van Nicolette van Dam volledig met de grond gelijk gemaakt – “gadverdamme!”

De brasserie van Nicolette van Dam kan niet rekenen op positieve recensies. Sterker nog, mensen die te gast zijn geweest, hebben vernietigend uitgehaald naar de kwaliteit van het eten: “Ik vond het heel vies en hoefde die friet niet meer!”

Brasserie van Dam

Samen met haar broer runt Nicolette Brasserie van Dam in het mooie Amsterdam-Zuid, een plek waar veel mensen heen gaan om gezien en gezien te worden. In de postcast De Mediameiden vertelden Tamar Bot en Fanny van de Reijt dat ze er zijn gaan lunchen. Conclusie? Het viel erg tegen.

Vooral de zalmtartaar moest het ontgelden: “Het was een zalmtartaar met wat avocado en ook een soort stoute kaascracker erin. Het viel me echt op… Ken je die bakjes zalm die je bij Albert Heijn kan kopen? Die blokjes zalm? Het leek echt alsof ze gewoon dat bakje zalm zo bláf op dat bord hadden gesmeten en er een beetje avocado over heen hadden gegooid. Dat was geen zalmtartaar die stevig in elkaar stak.”

De friet? ‘Gadverdamme!’

Maar het absolute dieptepunt van de avond waren de frieten: “Wat ik zelf héél erg naar vond: we hadden één portie friet besteld om te delen met elkaar en dan kreeg je die friet in een bakje en dan zat er een klein bakje bij met een soort gelige saus. Ik schat in dat het kerriemayonaise was. Ik pakte een frietje, ik deed het in die saus en op het moment dat die friet die saus raakt, zie ik er een andere kleur onder zitten. Dus het bovenste laagje van die saus was zeg maar donkerder dan de saus zelf.”

Bron: showblad