Connect with us

Viraal

Vrouw (45) moet naar verzorgingstehuis, maar man besluit wereld rond te reizen

koppel reist wereld rond

De toen 45-jarige Donna Fierlet kreeg dertig jaar geleden een hersenaneurysma. Haar wereld stortte compleet in. Dokters adviseerden haar man Andy om haar in een verzorgingstehuis te laten opnemen.

Dat weigerde hij. Andy wilde dit leven voor haar niet. Hij kende zijn vrouw door en door, en wist dat een verzorgingstehuis niets voor haar was.

Andy getuigde aan WTNH News 8: “Ik was niet van plan om dat te laten gebeuren, ik vertelde ze dat we een normaal leven zouden gaan leiden.”

Ondanks de adviezen van de artsen besloot Andy om samen met zijn vrouw de wereld rond te reizen. In de voorbije decennia hebben ze meer dan 20 landen en zeven continenten bezocht.

Andy legde uit aan CNN: “Ik beloofde haar de we een zo goed mogelijk leven zouden leiden.” Omdat Donna deels verlamd is, is ze aangewezen op een rolstoel. Die noemde ze Proud Mary, naar het nummer van Tina Turner.

Het stel leerde elkaar zestig jaar geleden kennen tijdens een dansfeest. Andy vroeg of ze een beetje kauwgom had. Haar gevatte antwoord: “Ga weg.” Hij zou echter nooit helemaal weggaan. Vijf jaar later trouwden ze. Ze kregen vier kinderen en wel twaalf kleinkinderen.

Andy zei: “Stap voor stap. Dat was het idee: om door te gaan met het leven, om met volle teugen te genieten van het leven.”

Toch geeft hij toe dat het niet altijd makkelijk is, maar door goed te plannen kunnen de meeste obstakels worden overwonnen. “Weet je, een heleboel dingen maken deel uit van de liefde. Het vergt gewoon geduld, begrip en hartelijkheid.”

Hun prachtige avontuur duurde tot het jaar 2019. Toen overleed Andy op 74-jarige leeftijd. Twee jaar later overleed Donna op 75-jarige leeftijd.

Dit stel laat zien dat een beetje tegenslag nog niet het einde hoeft te betekenen. Ze genoten tot op het laatste moment van elkaar en van het leven. Ondanks alle obstakels lieten ze het hoofd niet hangen en lieten ze zich niet afremmen door een beperking.

Deel dit prachtige liefdesverhaal met je geliefden.