Connect with us

BN'ers

Schokkend: Buurman wil Erica Meiland vermoorden

Erica Meiland

Maxime Meiland blijft achter haar uitspraken over hoofddoeken staan, die zij en haar moeder Erica Meiland indertijd deden. Nochtans zijn ze daarvoor zwaar bedreigd. Maxime was op een bepaald moment zo bang omdat een buurman ermee dreigde om haar moeder te vermoorden. “Dat was heel eng.”

Na de uitspraken van haar moeder over de islam, sloeg de schrik bij Erica en Maxima om het hart. Maxime zei dat ze lijnrecht achter haar moeder staat en de uitspraken goed begrijpt.

‘Ik ga Erica vermoorden’

Maxime had echter nooit verwacht dat ze zoveel haat over zich heen zou krijgen. In gesprek met Robbert Rodenburg in Terug naar Toen, onthult Maxime: “Alle negatieve reacties waren zó ontzettend heftig en zó fanatiek tegen ons, dat ik echt dacht van wat is dit?”

Op een gegeven moment was er zelfs een buurman die ermee dreigde om Erica te vermoorden. “Er was dus iemand die zwaar moslim was die heel vlakbij woonde, en die had een Youtube filmpje had gemaakt en daarin niet direct, dus we konden er ook niks mee met de politie, maar eigenlijk zei: ‘Ik ga Erica vermoorden’. Dat vond ik wel het ergst, omdat dat dus ook zo dichtbij is.”

Aanvankelijk goede band

Maxime vond het vooral eng omdat de man eerst een goede relatie had met de familie. “Mijn vader heeft namelijk dat jaar ervoor nog met die man op de foto gestaan. Die man hoefde alleen op de fiets te stappen. Dat was wel heel eng.”

Niet de eerste keer

Het is niet bekend over welke buurman het gaat. Enige tijd terug was er nog een video waarin een rapper Erica met bijlen bedreigde. JABROUN zingt in de videoclip: “F*** Erica Meiland, ik hoef niet zulke toxic mensen in mijn land, als het kan ga ik haar kidnappen en zet ik haar op een eiland.” Daarna wordt een vrouw afgebeeld met een vuilniszak over haar hoofd. Dit moest dan Erica voorstellen. Op de achtergrond zien we dan enkele personen met een hakbijl zwaaien.