Connect with us

algemeen

Enorme kritiek op prinses Alexia om interview: ”Dit kan echt niet”

Prinses Alexia staat momenteel in de schijnwerpers vanwege een kort interview dat ze gaf bij de NOS op de verjaardag van haar vader, koning Willem-Alexander.

Het interview verliep echter niet vlekkeloos en heeft geleid tot een golf van kritiek op sociale media.

Het is belangrijk om te benadrukken dat prinses Alexia pas vorige zomer 18 jaar is geworden, wat haar volwassenheid volgens de wet markeert en de media minder terughoudendheid geeft om over haar te berichten.

Op Koningsdag is de koninklijke familie prominent aanwezig, en het is gebruikelijk dat ook de prinsessen worden geïnterviewd.

Echter, voor een 18-jarige die niet vaak interviews heeft gegeven, kan het vinden van de juiste woorden een uitdaging zijn.

Het interview van Alexia bij de NOS heeft echter een storm van kritiek veroorzaakt.

Ze slaagde er niet in om vloeiende antwoorden te geven en gebruikte meermaals aarzelingen zoals ‘uhh’.

Sommige landgenoten hebben deze gelegenheid aangegrepen om de prinses online belachelijk te maken.

Zo heeft bijvoorbeeld een gebruiker genaamd ‘Mies’ haar kritiek geuit door te zeggen dat ze Alexia geen ‘hoogvlieger’ vindt.

In een ander bericht gaat deze anonieme Twitteraar zelfs zo ver om te zeggen dat Alexia ‘dom’ is. Een andere gebruiker, Yitzhak Cohen, heeft gesuggereerd dat er aan het gezicht, met name de lippen, van de prinses is gesleuteld.

Hij beschrijft Alexia als ’totaal ongeïnteresseerd’ en beweert dat ze ‘erg uit de hoogte’ overkomt.

Het is betreurenswaardig dat sommige mensen ervoor kiezen om op zo’n respectloze manier te reageren op een jonge vrouw die haar best doet in een onbekende situatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat prinses Alexia ook maar een mens is, met gevoelens die kunnen worden gekwetst door dergelijke kwetsende opmerkingen.

Het is cruciaal dat we als samenleving streven naar meer mededogen en begrip, vooral als het gaat om het beoordelen van anderen.

Laten we in plaats daarvan onze steun en aanmoediging aanbieden aan degenen die zich in de openbaarheid wagen, in plaats van hen te ontmoedigen met negativiteit.

Bart Ettekoven, de hoofdredacteur van het roddelblad Weekend, is hevig teleurgesteld in prinses Alexia. Hij is boos omdat ze ervoor koos om niet gedetailleerd in te gaan op haar activiteiten tijdens haar tussenjaar.

Hoewel prinses Alexia wel bereid was om iets te delen over haar tussenjaar, wilde ze niet elk land noemen waar ze naartoe gereisd is.

Dit heeft Ettekoven als een schandaal ervaren. Hij zegt: “Wij geven hen, op een paar persmomenten na, ruimte om met rust gelaten te worden. Op zulke momenten mag je toch wel wat informatie verwachten?”

Ettekoven is duidelijk gefrustreerd en benadrukt nogmaals zijn standpunt door te zeggen: “Hallo, wij betalen die vakantie van haar!”