Connect with us

algemeen

Vrouw ondergaat 43 ingrepen om eruit te zien als Barbie – mensen sparen haar niet

Het zal niemand verbazen als ik zeg dat er veel mensen op de wereld zijn die niet honderd procent tevreden zijn met hun uiterlijk.

Dat betekent niet per se dat ze wanhopig zijn om hun uiterlijk op een ingrijpende manier te veranderen, alleen dat staren in de spiegel en wensen dat de neus een beetje kleiner was, het haar een beetje minder dun, de huid een beetje minder vlekkeloos, ongelooflijk gebruikelijk is. Op veel manieren is de weigering om tevreden te zijn met hoe we eruit zien een unieke menselijke tekortkoming, en het lijkt alleen maar prevalenter te zijn geworden sinds de opkomst van sociale media.

Nu, hoewel dromen van een veranderd uiterlijk misschien niet zo zeldzaam is, zijn er maar heel weinig mensen die daadwerkelijk overgaan tot drastische veranderingen. Als je het mij vraagt, is dit een zegen, vooral omdat je nooit zeker kunt zijn hoe je eruit zou kunnen zien na een bepaalde 0peratie.

Natuurlijk zijn er mensen die besluiten om een stap verder te gaan. Je kent het soort personages waar ik het over heb, degenen die bereid zijn astronomische bedragen uit te geven aan procedures in een poging om hun uiterlijk te veranderen in iets anders.

Dalia Naeem, een 30-jarige inwoner van Bagdad, heeft een fortuin uitgegeven om een uiterlijk te verkrijgen dat vergelijkbaar is met dat van een Barbie-pop. Volgens berichten noemen mensen haar nu de “Iraakse Barbie”, en ze heeft zo’n 43 cosmetische ingrepen ondergaan in haar streven om het uiterlijk van Barbie na te bootsen.

Dalia werkt als presentatrice en actrice in haar geboorteland, maar is zeer actief op sociale media, waar ze haar legioen Instagram-volgers op de hoogte houdt van haar laatste verbeteringen.

De 30-jarige heeft maar liefst 1 miljoen fans op het platform, waarvan velen hun vreugde uiten telkens wanneer ze onder het mes gaat of een andere procedure ondergaat. Het zal niemand verbazen als ik zeg dat de interesse in Dalia’s transformatie enorm is geweest, vooral omdat ze nu vrijwel onherkenbaar is vergeleken met de vrouw die ze was voordat ze begon aan de weg van lichaamsaanpassing.

Maar hoewel Dalia zelf vastberaden lijkt te zijn om haar uiterlijk verder te veranderen, heeft ze ook haar critici. Sommige commentatoren op Instagram hebben haar een “zombie” genoemd, terwijl een ander haar een “Duivelse Barbie” noemde.

We zouden tekortschieten in onze plichten als we niet categorisch zouden verklaren dat niemand ooit het gevoel zou moeten hebben dat hij zijn uiterlijk moet veranderen. We zijn allemaal mooi zoals we zijn, en het zijn onze verschillen die ons echt uniek maken.

Dat gezegd hebbende, hoewel de reis van Dalia misschien niet voor iedereen is, is het belangrijkste dat ze tevreden lijkt te zijn met haar beslissingen.