Connect with us

algemeen

Als je deze eieren in je tuin vindt, moet je onmiddellijk in actie schieten

Het is een vervelende waarheid, maar wel een waarheid: als je een huis bezit, deel je het met enkele ongewenste gasten.

Voordat je in paniek raakt, heb ik het over insecten, niet vreemde mensen die misschien hun intrek hebben genomen in je kruipruimte. Meer specifiek die insecten die te klein zijn voor jou om op te merken, op te pakken en naar buiten te dragen. Ik zal eerlijk zijn, ik ben geen ‘insectenpersoon’, en dus is het idee om gemeenschappelijk te leven met mieren, spinnen en oorwormen – evenals al het andere dat toevallig binnen wil komen – behoorlijk onaantrekkelijk.

Dat gezegd hebbende, is het onvermijdelijk. Ik ben er zeker van dat ze het niet zien als een geplande huisinvasie. Of in ieder geval hoop ik van niet. Dat zou vreemd zijn.

In elk geval heb ik geleerd om de meerderheid van de insecten die effectief binnen mijn muren huizen te tolereren. Dat gezegd hebbende, trek ik de lijn, totaal en ondubbelzinnig, bij teken.

Zouden alle aanwezigen hun hand opsteken als ze van teken houden? Zie je, ik durf te wedden dat bijna 100% van de handen beneden bleef. Teken behoren echt tot de smerigste, meest onaangename insecten, bekend om het dragen van ziekten en het verspreiden als… nou ja, als de pest.

Daarom is het van het grootste belang dat je weet hoe je klompjes teken eieren moet identificeren en wat je moet doen als en wanneer je ze in je achtertuin vindt. Gelukkig voor jou hebben we een handig informatiesheet samengesteld dat hoogstwaarschijnlijk de meest dringende vragen die je hebt zal beantwoorden.

Identificatie

Teken eieren zijn ongeveer zo groot als een maanzaadje, waardoor ze extreem klein zijn voor het menselijk oog (ongeveer 0,5 mm in diameter). Ze zijn meestal ovaal of peervormig, met een doorschijnend uiterlijk, en worden vaak in clusters gelegd die zich vastklampen aan vegetatie, bladafval of andere oppervlakken dicht bij de grond.

De eieren worden na verloop van tijd meer ondoorzichtig en zijn meestal glad en glanzend van textuur, variërend in kleur van bleekgeel tot lichtbruin.

Wat te doen

Dus, je hebt een klompje vermoedelijke teken eieren gevonden en je rent gillend door het huis in paniek. Oh, wacht even, dat ben ik gewoon.

Alle gekheid op een stokje, teken eieren kunnen een serieus probleem vormen, en gezien het feit dat teken bekend staan om het dragen van ziekten zoals Rocky Mountain Spotted Fever en Lyme-ziekte, is het het beste dat je de eieren op een veilige manier verwijdert.

Daartoe raden we je altijd aan om een ​​professionele ongediertebestrijdingsexpert of lokale dierenarts te raadplegen voor een juiste identificatie en begeleiding bij de volgende stappen.

Houd je tuin teekvrij

Laten we eerlijk zijn, geen van ons wil teken eieren in onze achtertuin, voortuin of welke tuin dan ook vinden. Daarom is het goed om te weten welke stappen je kunt nemen om het risico te minimaliseren dat ze er in de eerste plaats zijn.

Je kunt proactieve stappen nemen zoals het verwijderen van planten die herten aantrekken – teken gedijen op herten – zoals tulpen, hosta’s en azalea’s. Je kunt ook planten en kruiden planten die teken afstoten, waaronder munt, rozemarijn en chrysanten.

Het wordt ook aangeraden om je gazon kort te houden en je best te doen om struikbedekking te elimineren. Houd ook houtstapels van de grond, aangezien teken van donkere, vochtige ruimtes houden om hun eieren te leggen.

Het gebruik van natuurlijke tekenafweermiddelen en het actief buiten houden van kleine zoogdieren zoals muizen en konijnen uit je tuin zal ook helpen! Het gebruik van insecticiden is een andere voorzorgsmaatregel die je zou kunnen nemen, hoewel je altijd voorzichtig moet zijn om het ecosysteem niet te vernietigen.

Wist je iets over teken eieren? Deel dit artikel als je denkt dat het je familie en vrienden zou kunnen helpen.