Connect with us

Dieren

Hulphond weigert slechtziend baasje in de steek te laten nadat hij flauwvalt

Fernando da Silvia is een 43-jarige man uit Guarulhos in Brazilië. Nadat hij midden op straat flauwviel, waren zijn buren en winkeliers in de omgeving heel bezorgd.

Fernando is diabetisch en slechtziend. De man woont alleen met zijn geleidehond genaamd Nina. Onderweg naar huis voelde hij zich niet lekker. Hij struikelde, stootte daarbij zijn hoofd en verloor het bewustzijn.

Daniela Silvestre filmde hoe de hulphond weigerde van de zijde van haar baasje te wijken. De beelden belandden op de sociale media en heel wat mensen waren diep geraakt.

Buurvrouw Nayara Ornelas, die Fernando al jaren kent, getuigde aan de media dat de man het al jaren moeilijk heeft. Toen ze een voedselmand naar zijn woning brachten, zagen ze dat hij geeneens een fornuis had om te koken.

Fernando is omroeper in een winkel en at slechts een keertje per dag – een maaltijd geschonken door de staat São Paulo. Maar dan kwam de pandemie en dan was ook dat moeilijk. Hij lijdt zelf honger om ervoor te zorgen dat Nina toch maar iets te eten heeft. Nina komt voor de man op de eerste plaats.

Nayara kon niet lijdzaam blijven toezien. Met enkele vrienden bracht ze hem een koelkast, een fornuis, een bed en een televisie. Ze regelden ook een nieuwe luidspreker voor hem. Zijn vorige was immers gestolen. Nu kon hij terug aan het werk.

Online campagne

Er werd een online campagne gestart om Fernando te helpen. De opbrengst zal besteed worden aan huur en voedsel. Het vooropgestelde doel van omgerekend 14.000 euro is al ruim overschreden. Ondertussen is al meer dan 30.000 euro opgehaald. De hoop is om genoeg geld in te zamelen zodat hij een woning kan kopen en geen huur meer moet betalen.

Fernando is helaas een makkelijk doelwit voor dieven. Hij is al meerdere malen beroofd. De dieven probeerden zelfs zijn hulphond te stelen! Dat is volgens Nayara de reden waarom hij thuis niets heeft.

Nayara legde uit: “Hij is doodsbang.” Maar nu is er eindelijk hulp voor deze man. Omdat Fernando te trots was om hulp te vragen, heeft hij ook honger geleden. Nadat zijn eerste geleidehond aan kanker overleed, is hij al twee jaar onafscheidelijk met Nina.

Jammer genoeg is ook Nina ziek. De viervoeter lijdt aan tekenkoorts. De hond krijgt behandeling, maar dat kost geld natuurlijk. Ook die medische kosten zullen betaald worden met de online campagne.

Dankzij de kracht van de sociale media zal het leven van Fernando eindelijk een beetje veranderen. Laten we hopen dat Fernando en Nina de nieuwe start krijgen die ze zo verdienen!

Lees verder

Dieren

Gruwelijke kattenmoord: dier gevonden in water met steen om tasAfgelopen mei verdween kat Mickey uit het Overijsselse Vollenhove spoorloos. Eergisteren wordt het huisdiertje gevonden. In verre staat van ontbinding in een verzwaarde Aldi-tas. Om de tas zit ook nog een net, waaraan een steen hangt.

Eigenaar Sander Feenstra kan het niet geloven. Maandelang heeft hij geen idee waar zijn geliefde kat is gebleven. Hij plaatst een advertentie, print flyers uit en zoekt hulp via Facebook. Mickey blijft spoorloos en Sander besluit ten einde raad zijn kinderen in te lichten over het feit dat Mickey vermoedelijk niet meer thuiskomt.

Tas met kattenlijkje

Daarna blijft het stil rond Mickey. Tot een jongetje vrijdagmiddag samen met wat vriendjes besluit een Aldi-tas uit het water van de gracht aan de Georg Schenckstraat in Vollenhove te vissen. In de tas zit een kat, in verregaande staat van ontbinding.

De vinder denkt de kat te herkennen en neemt contact op met Sander. “Heel luguber. Ik kreeg een foto van een half ontbonden kat doorgestuurd.” Kort daarop ontvangt hij een bevestigend telefoontje van de dierenambulance. Ze hebben de chip kunnen uitlezen, het lijkje is van Mickey.

Makkelijke prooi

Hoe Mickey precies om het leven is gekomen, is moeilijk te achterhalen vanwege de staat van het lijkje. Maar voor Sander staat bijna vast dat de kat met opzet is meegenomen. Bovendien werd Mickey gevonden in een plastic zak die omwikkeld was met een net. Aan het net was een steen gebonden. “Doelbewust gedaan, om hem onder water te laten. Een zeer brute manier van dierenmishandeling.”Lees verder

Dieren

Moeder geeft borstvoeding en redt tegelijk gans van agressieve zeearend

zeearend valt gans aanIn een TikTok-video, de wereld rondgaat, is te zien hoe een moeder haar gans Frankie redt van een agressieve zeearend.

Cait Oakley (31) uit North Saanich in Canada redde haar gans, terwijl ze borstvoeding aan het geven was. Haar man Mike Lazic deelde de beelden van de bewakingscamera op TikTok en legde uit dat ze de vorige weken al drie kippen verloren waren.

Mike kreeg te horen dat het adelaars waren, maar zelf dacht hij aan jagende haviken. In de video is te zien hoe Frankie, de vrouwelijke gans, wordt aangevallen door een zeearend. Met haar baby nog aan de borst, rent Cait het huis uit om Frankie te redden!

Als een kind

Mike schreef bij de video: “Ik woon officieel in een dierentuin.” De zeearend koos uiteindelijk het hazenpad. Frankie was gered.

Cait legde in een interview met CBC uit dat Frankie een volwaardig gezinslid is en eigenlijk gewoon haar vierde kindje is. “Ze is als mijn vierde kind. Ze volgt me door de tuin … voor een traktatie knabbelt ze aan onze kleding. Ze is gewoon zo’n grote persoonlijkheid.”

Sorry buren

Cait vertelt dat ze op het moment van de aanval net borstvoeding aan het geven was. “Ik was bezig haar te voeden, dus daarom had ik geen shirt aan en maakte ik me een beetje klaar voor de avond. Ik rende gewoon naar buiten en toen Mike naar buiten kwam, zei hij: ‘Je bent topless’. En ik zei dat ik me hiervan heel goed bewust was. Sorry buren.”

En hoe gaat het ondertussen met Frankie? Die stelt het gelukkig goed. “Ze is helemaal in orde – super brutaal, zoals altijd.”

@frankythegoose We have lost 3 chickens in the last week from what I was told was eagles which I believed hawks were preying on them but watch Frankie (our female goose) get taken. Mama bear mid breast feeding protecting her sweet Frankie. Officially living at a zoo 🦅 #nature #geese #eagle #eagleattack #yyj #victoriabc #eagles #mamabear #geeseofinstagram #eaglesofinstagram #canadasnature #naturechannel ♬ original sound – Mikey
Lees verder

Dieren

Dronken meisje probeert met gestolen paard naar huis te rijden

paardIn het Duitse stadje Eschweiler probeerde een dronken 19-jarige vrouw na een avondje stappen een paard te stelen om ermee naar huis te rijden.

De jongedame had duidelijk te diep in het glas gekeken. Onderweg naar huis kwam ze voorbij een manege en besloot om een paard uit een box te halen. Dan probeerde ze het dier te bestijgen. Het paard had echter andere plannen.

De politie legt uit dat een buur gewekt werd door getrappel van hoeven voor haar deur. Toen ze ging kijken, zag ze hoe de jongedame op het dier probeerde te klimmen.

De buur verhinderde de diefstal en leidde het paard en de dronken dame terug naar de manege. Daarop belde ze de politie. De amazone in kwestie mocht naar huis nadat ze terug bij zinnen was. De politie van Aken zegt dat ze dat al lopend en op eigen kracht kon.Lees verder
Advertisement

Trending