Connect with us

Dieren

Hulphond weigert slechtziend baasje in de steek te laten nadat hij flauwvalt

Fernando da Silvia is een 43-jarige man uit Guarulhos in Brazilië. Nadat hij midden op straat flauwviel, waren zijn buren en winkeliers in de omgeving heel bezorgd.

Fernando is diabetisch en slechtziend. De man woont alleen met zijn geleidehond genaamd Nina. Onderweg naar huis voelde hij zich niet lekker. Hij struikelde, stootte daarbij zijn hoofd en verloor het bewustzijn.

Daniela Silvestre filmde hoe de hulphond weigerde van de zijde van haar baasje te wijken. De beelden belandden op de sociale media en heel wat mensen waren diep geraakt.

Buurvrouw Nayara Ornelas, die Fernando al jaren kent, getuigde aan de media dat de man het al jaren moeilijk heeft. Toen ze een voedselmand naar zijn woning brachten, zagen ze dat hij geeneens een fornuis had om te koken.

Fernando is omroeper in een winkel en at slechts een keertje per dag – een maaltijd geschonken door de staat São Paulo. Maar dan kwam de pandemie en dan was ook dat moeilijk. Hij lijdt zelf honger om ervoor te zorgen dat Nina toch maar iets te eten heeft. Nina komt voor de man op de eerste plaats.

Nayara kon niet lijdzaam blijven toezien. Met enkele vrienden bracht ze hem een koelkast, een fornuis, een bed en een televisie. Ze regelden ook een nieuwe luidspreker voor hem. Zijn vorige was immers gestolen. Nu kon hij terug aan het werk.

Online campagne

Er werd een online campagne gestart om Fernando te helpen. De opbrengst zal besteed worden aan huur en voedsel. Het vooropgestelde doel van omgerekend 14.000 euro is al ruim overschreden. Ondertussen is al meer dan 30.000 euro opgehaald. De hoop is om genoeg geld in te zamelen zodat hij een woning kan kopen en geen huur meer moet betalen.

Fernando is helaas een makkelijk doelwit voor dieven. Hij is al meerdere malen beroofd. De dieven probeerden zelfs zijn hulphond te stelen! Dat is volgens Nayara de reden waarom hij thuis niets heeft.

Nayara legde uit: “Hij is doodsbang.” Maar nu is er eindelijk hulp voor deze man. Omdat Fernando te trots was om hulp te vragen, heeft hij ook honger geleden. Nadat zijn eerste geleidehond aan kanker overleed, is hij al twee jaar onafscheidelijk met Nina.

Jammer genoeg is ook Nina ziek. De viervoeter lijdt aan tekenkoorts. De hond krijgt behandeling, maar dat kost geld natuurlijk. Ook die medische kosten zullen betaald worden met de online campagne.

Dankzij de kracht van de sociale media zal het leven van Fernando eindelijk een beetje veranderen. Laten we hopen dat Fernando en Nina de nieuwe start krijgen die ze zo verdienen!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *