Connect with us

Dieren

Hond verlaten in park met ‘gratis’ op haar vacht geschreven

Het is altijd droevig om een huisdier te moeten opgeven. Maar als je echt niet meer voor een dier kan zorgen, om welke reden dan ook, heb dan minstens het fatsoen om hen een eerlijke kans te geven op een nieuwe thuis.

Er zijn genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je hond of kat een nieuw gouden mandje vindt. Wat je vooral niet moet doen, is je dier gewoon ergens alleen aan zijn lot achterlaten. Het is onverantwoordelijk en brengt de dieren in gevaar.

Dat was helaas het geval voor een hond, die door haar eigenaar op een bizarre manier gedumpt werd. Maar met een beetje liefde veranderde haar leven voorgoed.

In mei 2018 werd een labradorpuppy gevonden in Yoctangee Park Chillicothe in de Amerikaanse staat Ohio. Mensen beseften meteen dat ze door haar baasjes gedumpt was. Het stond namelijk gewoon op haar vacht geschreven.

Op de vacht stond met een permanente markerstift geschreven: ‘Gratis hond’.

Erger nog, ze stond helemaal onder de stift.

Op het gezicht stond: ‘Alleen goede thuis’, terwijl op haar andere zij stond: ‘Ik ben een godsgeschenk’.

Brittany May van Ross County Humane Society postte de foto’s van de hond op Facebook en schreef: “Hoe kan je je hond nou dumpen en GRATIS op haar vacht schrijven met permanente marker! Ik snap het gewoon niet!”

“Dit is lager dan laag!”

De Humane Society ving de hond op en noemden haar Marvella. Zoiets hadden ze nog nooit gezien.

“We waren allemaal in shock”, zei adoptiecoördinator Sarah Cantrell aan TODAY. “Het is gewoon heel kinderachtig om te doen.”

Nog los van de stift op haar vacht, was de hond moederziel alleen en in warme temperaturen achtergelaten. Sarah zegt dat heel wat honden het niet redden wanneer ze er plotseling alleen voor staan.

Gelukkig was Marvella ongedeerd en kreeg alle zorg die ze nodig had van de dierenwelzijnsorganisatie. Het personeel werkte hard om de stift van haar vacht te schrobben.

“Ze is gezond en lief, en gelukkig leed ze geen schade door de blootstelling aan de hitte”, vertelde Sarah.

Volgens TODAY is de eigenaar aangeklaagd wegens dierenmishandeling en verwaarlozing.

Ondertussen deed het baasje, Kendra Stafford, haar kant van het verhaal. Ze zei dat haar huisbaar haar dwong om de hond weg te doen. Ze zei dat ze tevergeefs probeerde om via een zoekertjessite een nieuwe thuis voor haar te vinden. Alle asielen zaten volgens haar vol. Dus besloot ze om de viervoeter achter te laten in het park met een bordje erbij.

Kendra zei dat ze in de auto tape ging zoeken om het bordje vast te maken, maar ze kon het niet vinden. Dan haalde ze haar permanente marker boven en begon op de vacht van de hond te schrijven. Toen ze het resultaat zag, had ze er naar eigen zeggen meteen spijt van.

Ze zei: “Het spijt me dat ik op de hond heb geschreven, en ik denk dat dat een vergissing was. Maar ik had goede bedoelingen.”

Maar een lokale nieuwszender deed navraag bij het asiel van Ross County en die zeiden dat Kendra nooit contact met hen had gezocht. Dat laatste element roept vragen op bij de versie van de vrouw.

Gelukkig heeft dit verhaal een happy end. Eenmaal Marvella op krachten was gekomen, was ze klaar voor adoptie. Vanuit het hele land stroomden berichtjes binnen van mensen die haar wilden adopteren.

Uiteindelijk belandde ze bij Linette Wrightsel en haar familie.

We zijn zo dankbaar dat deze hond nu een gouden mandje heeft. Laten we ook haar redders even in het zonnetje zetten!

Lees verder

Dieren

Gruwelijke kattenmoord: dier gevonden in water met steen om tas

Afgelopen mei verdween kat Mickey uit het Overijsselse Vollenhove spoorloos. Eergisteren wordt het huisdiertje gevonden. In verre staat van ontbinding in een verzwaarde Aldi-tas. Om de tas zit ook nog een net, waaraan een steen hangt.

Eigenaar Sander Feenstra kan het niet geloven. Maandelang heeft hij geen idee waar zijn geliefde kat is gebleven. Hij plaatst een advertentie, print flyers uit en zoekt hulp via Facebook. Mickey blijft spoorloos en Sander besluit ten einde raad zijn kinderen in te lichten over het feit dat Mickey vermoedelijk niet meer thuiskomt.

Tas met kattenlijkje

Daarna blijft het stil rond Mickey. Tot een jongetje vrijdagmiddag samen met wat vriendjes besluit een Aldi-tas uit het water van de gracht aan de Georg Schenckstraat in Vollenhove te vissen. In de tas zit een kat, in verregaande staat van ontbinding.

De vinder denkt de kat te herkennen en neemt contact op met Sander. “Heel luguber. Ik kreeg een foto van een half ontbonden kat doorgestuurd.” Kort daarop ontvangt hij een bevestigend telefoontje van de dierenambulance. Ze hebben de chip kunnen uitlezen, het lijkje is van Mickey.

Makkelijke prooi

Hoe Mickey precies om het leven is gekomen, is moeilijk te achterhalen vanwege de staat van het lijkje. Maar voor Sander staat bijna vast dat de kat met opzet is meegenomen. Bovendien werd Mickey gevonden in een plastic zak die omwikkeld was met een net. Aan het net was een steen gebonden. “Doelbewust gedaan, om hem onder water te laten. Een zeer brute manier van dierenmishandeling.”

Lees verder

Dieren

Moeder geeft borstvoeding en redt tegelijk gans van agressieve zeearend

zeearend valt gans aan

In een TikTok-video, de wereld rondgaat, is te zien hoe een moeder haar gans Frankie redt van een agressieve zeearend.

Cait Oakley (31) uit North Saanich in Canada redde haar gans, terwijl ze borstvoeding aan het geven was. Haar man Mike Lazic deelde de beelden van de bewakingscamera op TikTok en legde uit dat ze de vorige weken al drie kippen verloren waren.

Mike kreeg te horen dat het adelaars waren, maar zelf dacht hij aan jagende haviken. In de video is te zien hoe Frankie, de vrouwelijke gans, wordt aangevallen door een zeearend. Met haar baby nog aan de borst, rent Cait het huis uit om Frankie te redden!

Als een kind

Mike schreef bij de video: “Ik woon officieel in een dierentuin.” De zeearend koos uiteindelijk het hazenpad. Frankie was gered.

Cait legde in een interview met CBC uit dat Frankie een volwaardig gezinslid is en eigenlijk gewoon haar vierde kindje is. “Ze is als mijn vierde kind. Ze volgt me door de tuin … voor een traktatie knabbelt ze aan onze kleding. Ze is gewoon zo’n grote persoonlijkheid.”

Sorry buren

Cait vertelt dat ze op het moment van de aanval net borstvoeding aan het geven was. “Ik was bezig haar te voeden, dus daarom had ik geen shirt aan en maakte ik me een beetje klaar voor de avond. Ik rende gewoon naar buiten en toen Mike naar buiten kwam, zei hij: ‘Je bent topless’. En ik zei dat ik me hiervan heel goed bewust was. Sorry buren.”

En hoe gaat het ondertussen met Frankie? Die stelt het gelukkig goed. “Ze is helemaal in orde – super brutaal, zoals altijd.”

@frankythegoose We have lost 3 chickens in the last week from what I was told was eagles which I believed hawks were preying on them but watch Frankie (our female goose) get taken. Mama bear mid breast feeding protecting her sweet Frankie. Officially living at a zoo 🦅 #nature #geese #eagle #eagleattack #yyj #victoriabc #eagles #mamabear #geeseofinstagram #eaglesofinstagram #canadasnature #naturechannel ♬ original sound – Mikey

Lees verder

Dieren

Dronken meisje probeert met gestolen paard naar huis te rijden

paard

In het Duitse stadje Eschweiler probeerde een dronken 19-jarige vrouw na een avondje stappen een paard te stelen om ermee naar huis te rijden.

De jongedame had duidelijk te diep in het glas gekeken. Onderweg naar huis kwam ze voorbij een manege en besloot om een paard uit een box te halen. Dan probeerde ze het dier te bestijgen. Het paard had echter andere plannen.

De politie legt uit dat een buur gewekt werd door getrappel van hoeven voor haar deur. Toen ze ging kijken, zag ze hoe de jongedame op het dier probeerde te klimmen.

De buur verhinderde de diefstal en leidde het paard en de dronken dame terug naar de manege. Daarop belde ze de politie. De amazone in kwestie mocht naar huis nadat ze terug bij zinnen was. De politie van Aken zegt dat ze dat al lopend en op eigen kracht kon.

Lees verder
Advertisement

Trending