Connect with us

Dieren

Hond verlaten in park met ‘gratis’ op haar vacht geschreven

Het is altijd droevig om een huisdier te moeten opgeven. Maar als je echt niet meer voor een dier kan zorgen, om welke reden dan ook, heb dan minstens het fatsoen om hen een eerlijke kans te geven op een nieuwe thuis.

Er zijn genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je hond of kat een nieuw gouden mandje vindt. Wat je vooral niet moet doen, is je dier gewoon ergens alleen aan zijn lot achterlaten. Het is onverantwoordelijk en brengt de dieren in gevaar.

Dat was helaas het geval voor een hond, die door haar eigenaar op een bizarre manier gedumpt werd. Maar met een beetje liefde veranderde haar leven voorgoed.

In mei 2018 werd een labradorpuppy gevonden in Yoctangee Park Chillicothe in de Amerikaanse staat Ohio. Mensen beseften meteen dat ze door haar baasjes gedumpt was. Het stond namelijk gewoon op haar vacht geschreven.

Op de vacht stond met een permanente markerstift geschreven: ‘Gratis hond’.

Erger nog, ze stond helemaal onder de stift.

Op het gezicht stond: ‘Alleen goede thuis’, terwijl op haar andere zij stond: ‘Ik ben een godsgeschenk’.

Brittany May van Ross County Humane Society postte de foto’s van de hond op Facebook en schreef: “Hoe kan je je hond nou dumpen en GRATIS op haar vacht schrijven met permanente marker! Ik snap het gewoon niet!”

“Dit is lager dan laag!”

De Humane Society ving de hond op en noemden haar Marvella. Zoiets hadden ze nog nooit gezien.

“We waren allemaal in shock”, zei adoptiecoördinator Sarah Cantrell aan TODAY. “Het is gewoon heel kinderachtig om te doen.”

Nog los van de stift op haar vacht, was de hond moederziel alleen en in warme temperaturen achtergelaten. Sarah zegt dat heel wat honden het niet redden wanneer ze er plotseling alleen voor staan.

Gelukkig was Marvella ongedeerd en kreeg alle zorg die ze nodig had van de dierenwelzijnsorganisatie. Het personeel werkte hard om de stift van haar vacht te schrobben.

“Ze is gezond en lief, en gelukkig leed ze geen schade door de blootstelling aan de hitte”, vertelde Sarah.

Volgens TODAY is de eigenaar aangeklaagd wegens dierenmishandeling en verwaarlozing.

Ondertussen deed het baasje, Kendra Stafford, haar kant van het verhaal. Ze zei dat haar huisbaar haar dwong om de hond weg te doen. Ze zei dat ze tevergeefs probeerde om via een zoekertjessite een nieuwe thuis voor haar te vinden. Alle asielen zaten volgens haar vol. Dus besloot ze om de viervoeter achter te laten in het park met een bordje erbij.

Kendra zei dat ze in de auto tape ging zoeken om het bordje vast te maken, maar ze kon het niet vinden. Dan haalde ze haar permanente marker boven en begon op de vacht van de hond te schrijven. Toen ze het resultaat zag, had ze er naar eigen zeggen meteen spijt van.

Ze zei: “Het spijt me dat ik op de hond heb geschreven, en ik denk dat dat een vergissing was. Maar ik had goede bedoelingen.”

Maar een lokale nieuwszender deed navraag bij het asiel van Ross County en die zeiden dat Kendra nooit contact met hen had gezocht. Dat laatste element roept vragen op bij de versie van de vrouw.

Gelukkig heeft dit verhaal een happy end. Eenmaal Marvella op krachten was gekomen, was ze klaar voor adoptie. Vanuit het hele land stroomden berichtjes binnen van mensen die haar wilden adopteren.

Uiteindelijk belandde ze bij Linette Wrightsel en haar familie.

We zijn zo dankbaar dat deze hond nu een gouden mandje heeft. Laten we ook haar redders even in het zonnetje zetten!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *