Connect with us

Actueel

Man weigert bij te dragen aan huishoudelijke taken en opvoeding – ‘Ik beschouw mezelf als de heerser van het huis’

JR Minton, een vader van vier kinderen, begrijpt de begrippen “familie”, “verantwoordelijkheid” en “ouderschap” heel goed, maar zijn standpunt over het huishouden en de opvoeding is anders.

In een video die hij met zijn mobiele telefoon heeft opgenomen, deelt hij zijn ongefilterde gedachten: “ik heb niet de intentie om mijn vrouw te helpen of bij te staan.”

“Thuis of met onze kinderen hoef ik haar niet te ondersteunen en een handje te helpen. Dat is niet wat partner-zijn voor mij betekent.”

Zijn uitspraken kunnen als controversieel worden beschouwd, en sommigen zouden hem zelfs als “ouderwets” kunnen bestempelen.

Zijn video heeft echter miljoenen kijkers en duizenden reacties opgeleverd, waarvan de meeste zijn standpunt ondersteunen.

Minton heeft een duidelijke visie op zijn rol in het gezin.

Hij gelooft dat zijn verantwoordelijkheden verder gaan dan simpelweg helpen.

“Het is niet alleen een kwestie van aanwezig zijn of ondersteunen; het gaat veel verder dan dat. In een partnerschap moet iedereen bijdragen.”

“Dit is de reden waarom ik zeg dat ik mijn vrouw niet help: ik draag ook zorg voor de kinderen, kook, maak schoon en doe boodschappen indien nodig,” verklaart Minton, tot verrassing van veel online kijkers.

Met volle overtuiging benadrukt hij: “Een partner-zijn betekent anticiperen en taken en verantwoordelijkheden eerlijk verdelen!”

Hij moedigt anderen aan om hun perspectief te veranderen en volwassen te worden met een andere kijk op relaties.

Zijn punt wordt duidelijk gemaakt door zijn directe benadering: een huwelijk of relatie vereist wederzijdse ondersteuning als gelijken. Wat is jouw mening over deze kwestie?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door J.R. Minton (@minton__jr)