Connect with us

Actueel

Na een ritje op zijn nieuwe fiets kan Willem uit Eindhoven nooit meer zitten

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Willem Adriaans uit Eindhoven heeft verschrikkelijke dingen meegemaakt. Terwijl hij op zijn nieuwe fiets reed, brak deze in tweeën. De reden was een productiefout, maar William kan sindsdien niet meer normaal zitten en heeft elke dag pijn.

Deze fiets is van het merk Spartan. Door een productiefout is het frame te zwak en kan door veelvuldig gebruik beschadigd raken. Willem merkte dit op. Helaas was hij niet op de hoogte van de terugroepactie. “Ik heb het nergens op tv of internet gezien. Ik wist niet dat er actie gaande was, hoorde het alleen van vrienden”, zegt Willem tegen Omroep Brabant.

Het breken van de syndroomfiets van Tietzer had ernstige gevolgen voor William. Het begon met pijn in zijn borst. Na onderzoek werd bij hem het syndroom van Tietze vastgesteld. Hier is geen remedie voor en de Eindhovenaren hebben chronische pijn. “Dus ik kan niet langer stil zitten.”

Schadevergoeding

De Eindhovense advocaat Guido Schakenraad heeft aan de zaak gewerkt. Hij heeft recht op schadevergoeding. “Het bedrijf had een terugroepactie gestart, die duidde op een defect in het product. Toen hebben we het gehad over productaansprakelijkheid”, legt Schakenraad uit.

Willem wilde zijn verhaal vooral gebruiken als waarschuwing voor andere Spartaanse bazen. Hij zou blij zijn als hij een nieuwe elektrische fiets kreeg. “Ik ga nooit meer op deze fiets rijden.”

Miljoenen euro’s

Maar toen bleek dat een productiefout de oorzaak was van het ongeval en Willem leed aan het syndroom van Tietze, viel er meer te claimen dan alleen een nieuwe fiets.

“Als de relatie eenmaal tot stand is gekomen, kijken ze naar inkomensderving, schadevergoeding, vergoeding voor speciale behandeling, hulp thuis…etc. Hoewel de situatie in Nederland niet zo slecht is, kan een dergelijke vergoeding in sommige gevallen oplopen tot maximaal miljoenen euro’s.”

Toch aarzelt Willem Adriaans om een ​​rechtszaak aan te spannen. Als hij de zaak verliest, is hij bang een hoge prijs te betalen. Sparta was op korte termijn niet bereikbaar voor commentaar.

Charlotte de Vries (1990) is een ervaren journalist en redactrice met een specialisatie in maatschappelijke trends en digitale cultuur. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam begon ze haar carrière bij een toonaangevend mediaplatform, waar ze zich verdiepte in de impact van technologie op de samenleving. Met haar scherpe analytische blik en talent voor storytelling groeide ze uit tot een invloedrijke stem in de journalistiek. Charlotte heeft gewerkt voor diverse nationale en internationale nieuwsmedia en is een vaste columnist bij meerdere opiniebladen. Haar focus ligt op sociale media, online desinformatie en de invloed van AI op journalistiek. Sinds 2024 is Charlotte een belangrijke kracht binnen ons redactieteam. Ze staat bekend om haar diepgravende achtergrondverhalen en scherpe interviews met experts. Naast haar werk als journalist geeft ze lezingen over digitale ethiek en mediageletterdheid. In haar vrije tijd is Charlotte een liefhebber van literatuur en stedentrips. Ze gelooft in de kracht van onafhankelijke journalistiek en zet zich in om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.