Connect with us

Actueel

Moeder doodt verkrachter van dochter en gooit hem in greppel

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Een Australische vrouw is veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor de moord op haar vermeende verkrachter die volgens haar dreigde haar dochter aan te vallen tenzij ze weer seks met hem zou hebben.

Roxanne Eka Peters, 35, stak Grant Jason Cassar, 51, door het hart met een keukenmes in haar huis in Capalaba, in de buurt van Brisbane, in december 2015.

Vervolgens bond ze een touw om zijn nek en lichaam, sleepte het lichaam ongeveer anderhalve kilometer naar haar auto en gooide zijn lichaam in een greppel.

De volgende dag vond een plaatselijk stel het lichaam van Casal op Degan Road in Capalaba, wat leidde tot de arrestatie van Peters, meldde de Daily Mail.

Bij onderzoek bleek het lichaam meer dan 61 wonden te hebben, waaronder een 4-inch steekwond in de borst.

Onderzoekers vonden ook steekwonden in zijn penis en slokdarm. Peters beweert dat Casar haar heeft verkracht nadat ze haar had vastgebonden en haar baby had bedreigd, tenzij ze meer seks met hem had.

Het Hooggerechtshof van Brisbane hoorde vorig jaar een soortgelijke versie van de gebeurtenissen tijdens de hoorzitting van Peters, toen aanklager David Nardone de rechtbank vertelde dat Casar inbrak in het huis van de vrouw en hen vroeg om methamfetamine te koken.

De 35-jarige gebruikte ook drugs, maar weigerde seks met hem te hebben.

Casal nam geen afwijzing en dreigde haar jonge dochter aan te vallen. Peters rende toen naar de keuken en stak hem herhaaldelijk met een mes, terwijl hij schreeuwde “je hebt me niet verkracht”, hoorde de rechtbank.

Rechter David Bodis vertelde het Hooggerechtshof van Brisbane dat Peters’ verkrachting en vernedering van Cassar, gevolgd door bedreigingen om haar kinderen kwaad te doen, “behoorlijk provocerend” was.

“Ik geef toe dat steekpartijen plaatsvinden als je boos bent op wat de overledene je heeft aangedaan en dreigt het opnieuw te doen”, zei hij.

Hij zei echter dat Peters onmiddellijk na de steekpartij hulp had moeten zoeken en dat ze haar een slechte dienst had bewezen door geen respect te tonen voor de menselijke waardigheid van Casal.

“In plaats daarvan ging u meedogenloos verder met het verwijderen van het lichaam. Het lijdt geen twijfel dat uw woede uw houding tegenover hem bleef beïnvloeden”, zei rechter Bodis.

Hij voegde eraan toe dat Peter was opgegroeid in de buurt van drugsgebruikers, waar ze seksueel werd misbruikt, en dat het haar woede opwekte toen de vermeende verkrachter na zijn dood bij haar thuis kwam.

De moord op Casar was echter verwoestend voor zijn familie, die volgens de justitie “nooit herstelde van zijn dood”.

Peters werd veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor doodslag en 18 maanden voor het toegeven dat hij het lichaam van Casal had gestoord.

Ze komt al in juni 2020 in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating, aangezien ze op het moment van de veroordeling al een straf uitzat voor het misdrijf.

Charlotte de Vries (1990) is een ervaren journalist en redactrice met een specialisatie in maatschappelijke trends en digitale cultuur. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam begon ze haar carrière bij een toonaangevend mediaplatform, waar ze zich verdiepte in de impact van technologie op de samenleving. Met haar scherpe analytische blik en talent voor storytelling groeide ze uit tot een invloedrijke stem in de journalistiek. Charlotte heeft gewerkt voor diverse nationale en internationale nieuwsmedia en is een vaste columnist bij meerdere opiniebladen. Haar focus ligt op sociale media, online desinformatie en de invloed van AI op journalistiek. Sinds 2024 is Charlotte een belangrijke kracht binnen ons redactieteam. Ze staat bekend om haar diepgravende achtergrondverhalen en scherpe interviews met experts. Naast haar werk als journalist geeft ze lezingen over digitale ethiek en mediageletterdheid. In haar vrije tijd is Charlotte een liefhebber van literatuur en stedentrips. Ze gelooft in de kracht van onafhankelijke journalistiek en zet zich in om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.