Connect with us

algemeen

Entreeprijzen voor de Efteling vanaf juni naar ongekende hoogte: ‘Dit is echt ziek!’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De Efteling wordt steeds prijziger, dat zal je vast niet ontgaan zijn.

Niet alleen de dagkaartjes zijn flink in prijs gestegen, ook de kosten voor eten en drinken in het park zijn fors omhoog gegaan.

Een opvallend feit: een flesje fris in de Nederlandse Efteling is inmiddels duurder dan in Disneyland Parijs.

Deze stijgingen in prijzen zijn het gevolg van toenemende productiekosten, personeelskosten en onderhoudskosten voor het park.

Om het hoofd boven water te houden, worden deze kosten natuurlijk doorberekend aan de bezoekers.

De toegangsprijs van de Efteling is in 2024 voor het eerst de grens van 50 euro gepasseerd, zo meldt Looopings.

De flexibele entreetickets stijgen met maar liefst 6 procent, van 48 euro naar 51 euro. Maar dat is niet alles.

Ook de prijzen van eten en drinken in het park zijn fors gestegen. Zo kost een flesje Lipton Ice Tea nu geen 3,90 euro meer, maar 4,30 euro.

En voor een broodje Unox betaal je nu 5,50 euro, terwijl dat eerst 4,50 euro was.

Abonnementen voor de Efteling zijn ook flink duurder geworden, terwijl de voordelen ervan zijn verminderd.

Voor mensen die regelmatig het park bezoeken, kan het aanschaffen van een abonnement voordelig zijn.

Vanaf 11 juni zijn er drie verschillende abonnementen verkrijgbaar.

Het Classic-abonnement kost 225 euro per jaar, het Plus-abonnement 275 euro (was 215 euro) en het Premium-abonnement maar liefst 390 euro per jaar.

Het goedkoopste abonnement biedt echter slechts toegang tot het park gedurende 290 dagen. Voor de overige 75 dagen heb je een duurder abonnement nodig.

Bovendien zijn veel voordelen, zoals korting op eten, met een abonnement komen te vervallen.

Charlotte de Vries (1990) is een ervaren journalist en redactrice met een specialisatie in maatschappelijke trends en digitale cultuur. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam begon ze haar carrière bij een toonaangevend mediaplatform, waar ze zich verdiepte in de impact van technologie op de samenleving. Met haar scherpe analytische blik en talent voor storytelling groeide ze uit tot een invloedrijke stem in de journalistiek. Charlotte heeft gewerkt voor diverse nationale en internationale nieuwsmedia en is een vaste columnist bij meerdere opiniebladen. Haar focus ligt op sociale media, online desinformatie en de invloed van AI op journalistiek. Sinds 2024 is Charlotte een belangrijke kracht binnen ons redactieteam. Ze staat bekend om haar diepgravende achtergrondverhalen en scherpe interviews met experts. Naast haar werk als journalist geeft ze lezingen over digitale ethiek en mediageletterdheid. In haar vrije tijd is Charlotte een liefhebber van literatuur en stedentrips. Ze gelooft in de kracht van onafhankelijke journalistiek en zet zich in om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.