Connect with us

Actueel

Breaking: Dodental schietpartij basisschool opgelopen tot 22, onder wie 19 kinderen

Op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas heeft een 18-jarige man dinsdag een bloedbad aangericht. Volgens de laatste berichten zijn daarbij negentien kinderen om het leven gekomen en twee leraren. Ook de schutter is gedood.

De schutter, die eerst zijn grootmoeder had neergeschoten alvorens hij de Robb Elementary School in de stad Uvalde was ingelopen, is vermoedelijk door politiekogels om het leven gekomen, zo meldde de Texaanse gouverneur Greg Abbott eerder op een persconferentie. Over de precieze toedracht zijn nog geen mededelingen gedaan zolang het onderzoek nog niet is afgerond.

De dader, Salvador Ramos, was zelf een inwoner van Uvalde en een leerling van de plaatselijke middelbare school. Hij zou een handvuurwapen en mogelijk nog een geweer bij zich hebben gehad. ,,Hij schoot en doodde op gruwelijke en onbegrijpelijke wijze leerlingen en een leraar’’, aldus gouverneur Greg Abbott. De leeftijd van de kinderen varieert van 7 tot 10 jaar.

De schietpartij begon om ongeveer 11.30 uur plaatselijke tijd (18.30 uur Nederlandse tijd) op de basisschool, die iets minder dan zeshonderd leerlingen heeft. De schutter knalde zijn auto voor de school, met een klap, waardoor een buurman van de school direct het alarmnummer belde. Twee politieagenten waren snel ter plaatste en openden het vuur op Ramos. Beide agenten werden door zijn kogels geraakt. Het is nog onduidelijk hoe lang het duurde voordat er meer assistentie bij de school aankwam.

In de tussentijd werden er ook agenten van de grenspolitie ingeschakeld, waaronder een tactisch team en een anti-terrorismeteam. Maar een agent van de ‘border patrol’, die aan het werk was vlakbij de school, wachtte de komst van zijn collega’s niet af en rende de school in. Hij wist de schutter, die zich had verschanst achter een barricade, dood te schieten, zegt een politiebron tegen persbureau AP. Die betreffende agent raakte gewond, maar kon wel zelfstandig de school uitlopen. Jason Owens, een topfunctionaris bij de grenspolitie, wilde de confrontatie niet bevestigen, maar zei wel dat de agent gewond is geraakt. ,,Sommige collega’s hebben kinderen op die school. Het heeft ons allen hard geraakt”, zei hij op een persconferentie.

Uit voorzorg werden alle scholen in het district gesloten. Er werd opgeroepen niet meer naar de scholen te komen.

Onbekend aantal gewonden
Naast de dodelijke slachtoffers zouden er in verschillende ziekenhuizen in de omgeving gewonden worden behandeld, maar het exacte aantal slachtoffers is nog onbekend. Het University Hospital in de nabijgelegen stad San Antonio meldt op Twitter dat het twee slachtoffers van de schietpartij verzorgt: een vrouw van 66 en een meisje van 10. Beiden zouden in kritieke toestand. Onduidelijk is of zij inmiddels zijn overleden. Ook werden twee agenten getroffen door geweervuur, hoewel hun verwondingen volgens de Texaanse gouverneur Abbott meevallen.

Lees verder

Actueel

Zien: Ken je dit jochie uit van ‘Danoontje POWERRR’ nog? Dit is ‘m 19 jaar later!

Danoontje heeft in het verleden veel mooie tv-commercials gehad. Als je aan eerdere commercials denkt, zijn er waarschijnlijk een paar dingen die in je opkomen. Neem bijvoorbeeld advertenties van merken als Rolo met dit verwende kind en deze olifant. Maar ook de advertentie van Calvé, waarin een aantal bekende Nederlanders te zien waren, bleef hangen.

Het doel van de advertenties van Calvé is om te laten zien hoe goed het product is voor de groei en kracht van kinderen. Van de zoete desserts van Danone word je ook nog eens heel gezond. De beroemdste van alle Danone-commercials is de scène met het meisje dat met vier biertjes in de auto van haar vader rijdt. Advertenties eindigen altijd met ‘R’, ‘Powerrrrrr’. In de loop der jaren zijn er echter meer advertenties verschenen.

Donny Roelvink, de man achter Danoontje POWERRRRRR!

Meestal zijn het de kinderen van mensen die al beroemd zijn in de theaterindustrie of mensen met connecties met deze wereld. We vermoeden dat de vader van de jongen in onderstaande commercial, die wereldberoemd is in Nederland, ook zijn zoon heeft getekend voor deelname aan deze commercial. In 2003 speelde Donny Roelvink de hoofdrol in een reclamespot van Danone. Donny zegt dat hij de jongen is die een motorrat in een kroeg sloeg door op zijn arm te drukken. Je ziet Donny met de biggetje-tatoeage op zijn arm een ​​grote kerel knock-out slaan, dan gebruikt hij zijn Amsterdamse accent voor de beroemde Danone-uitdrukking. Dit zou dan ook het ultieme bewijs moeten zijn dat je met Danone extreem krachtig kunt worden. De acteur is erg jong en heeft meer dan 90 kg spieren gekregen. Donny heeft onlangs een ongeluk gehad toen een Hummer over hem heen reed. Hummer zou een totaal verlies zijn. Ik lach. Afbeeldingen:

Lees verder

Actueel

Prinses Amalia gesloopt na ‘rare uitspraak’

Amalia heeft tijdens haar studie een “kamer” in Amsterdam kunnen vinden. Uit eerdere geruchten was al bekend wat deze munt precies zou zijn. Logisch dat Princess niet ergens achterin Amsterdam Nieuw West op 5 eindigt. Het belangrijkste is dat de toekomstige koningin ongedeerd blijft. Eerder werd de volgende informatie over de verblijfplaats van de prinses geplaatst: “Een gehuurd appartement dat de prinses gaat delen met andere studenten”.

Natuurlijk zijn er ook geen feesten in het ziekenhuis en moet er voldoende ruimte zijn voor beveiliging. Koningshuis-verslaggever Sander Paulus weet het bijvoorbeeld: “Kijk naar Willem-Alexander. Hij woont samen met drie huisgenoten, een kip, een haan en een bewaker. Ook voor hen moet er een plekje in huis zijn, de prinses moet de klok rond bewaken. “Er moeten bijvoorbeeld verschillende uitgangen in huis zijn. Aangrenzende woningen zijn ook te huur.

Amalia is zo dankbaar dat ze de kamer heeft gevonden!

Gisteren was de jaarlijkse zomerfotosessie van het Britse koningshuis. De prinses gaf commentaar op het onderzoek van volgend jaar en het huis dat ze had “gevonden”. Er waren echter veel mensen die verliefd werden op haar woorden. Amalia zei: “Ik ben zo dankbaar dat ik een kamer heb kunnen vinden. Een zin waar mensen veel moeite mee hebben. De Thaise prinses vervolgde: “Ik heb ook vrienden die vorig jaar echt moeite hadden om een ​​kamer te vinden. Ik kan niet wachten om daar met andere studenten te gaan wonen. De reactie hierop op sociale media was niet onvriendelijk”. Koonie5505: “Laat me niet lachen! Het is een grap? Anders had Prins Bril voor een thuis gezorgd! Caspar.hm sarcastisch: “Ze heeft echt geluk gehad!” Joerydewild, net als vele anderen: “Volgens mij is het een artikel van De Speld!” Zijn verklaring:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NU.nl (@nu.nl)

Lees verder

Actueel

Zien: Bridget Maasland laat strak figuur zien na ingreep

Bridget Maasland mag de selfiekoningin van het land genoemd worden. Wie door haar Instagram scrolt, ziet dat zo’n 85% van alle gemaakte foto’s van het hoofd van de blonde presentatrice zijn. Geen portretten, dus zelfportretten.

Helemaal tevreden was de presentator echter niet met zichzelf. Daarom wendde Bridget zich tot een kliniek die gespecialiseerd is in het bevriezen van vet. We kunnen niet precies zeggen hoe het zal werken.

Je hoeft in ieder geval niet meer zoveel kilometers te rennen of hard te werken in de sportschool om een ​​strak lichaam te krijgen. U kunt bij Bridget’s kliniek terecht om naar wens in vorm te komen: “Next Fatfreeze Clinics is de plek om uw ideale lichaamsvorm te creëren; verwijder overtollig vet of verjong uw huid. We vermoeden dat het veiliger is dan illegale dieetpillen omdat het legaal is.

Bridget Maasland wil op Kim Kardashian lijken!

Bridget is vaak te zien op de sociale media van de kliniek. Op een van de foto’s staat: ‘Er is een goede selfie voor nodig en het is heerlijk om tussen de behandelingen door van alles te kunnen doen. Zo blijf je productief en kun je de behandeling integreren in je dagelijkse bezigheden.

“Zo leer je Bridget weer kennen. In een ander artikel zullen we zien waarom Bridget hiervoor heeft gekozen. Bridget wil op Kim Kardashian lijken: “Bridget zag deze verstevigende behandeling voor het eerst bij Kim Kardashian. Het was meteen verkocht!

Nu een paar maanden later en de resultaten zijn verbluffend. De kliniek leek in ieder geval tevreden met de met Bridget behaalde resultaten. Bridget deelde op haar eigen Instagram dat Bridget zelf dol is op het invriezen van vet. Maasland: “Zo blij met het resultaat van Next Fatfreeze Clinics op mijn buik!” Resultaat afbeelding hier:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Next Fatfreeze Clinics (@nextfatfreezeclinics)

Lees verder
Advertisement

Trending