Connect with us

Actueel

Zien: Avondklok wordt zeer waarschijnlijk vroeger ingezet: ‘Dit komt door de extreme rellen’

In meerdere steden is het zondagavond onrustig geweest rond het ingaan van de avondklok. In onder meer Den Haag en Venlo werd de ME opgeroepen en ingezet. Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft contact met verschillende burgemeesters die met de rellen te maken hebben, laat zijn woordvoerster weten.

Op een trambaan in de Hobbemastraat in de Haagse Schilderswijk werd een scooter in brand gestoken. Er waren veel mensen op de been. Volgens Omroep West moest een motoragent vluchten voor een groep jongeren. Ook werden er voorwerpen naar de politie gegooid. De ME trad op en veegde de straat leeg. Op de Vaillantlaan werd een steen door de ruit van een politiebusje gegooid.

Het zou gaan om een groep van 100 jongeren die voor onrust zorgt. Rond 21.30 uur leek de rust terug te keren. De politie controleerde mensen die nog op straat waren.

Venlo

Ook in het centrum van Venlo was het zondag aan het begin van de avond onrustig, meldt De Limburger. In het gebied rond het station waren tientallen mensen op de been. Een grote groep jongeren gooide met stenen en vuurwerk naar de politie. Ook sneuvelden er enkele winkelruiten. De massaal uitgerukte politie moest op de ME wachten voor er ingegrepen werd. Maar toen die na ruim een uur arriveerde, was het inmiddels weer rustig en waren de meeste relschoppers afgedropen.

Venlo gaf zondag een zogeheten noodbevel af. Dat geeft de politie extra bevoegdheden om ervoor te zorgen dat mensen niet op straat zijn, nu de avondklok weer is ingegaan. Onder meer mag de politie dan preventief fouilleren.

Helmond

In Helmond, bij Eindhoven, werd de ME ingezet tegen een groep van zo’n 50 personen. Volgens de politie werd er met stenen en vuurwerk gegooid. Een raam van een politiebusje sneuvelde toen er een stoeltegel tegenaan werd gegooid. Ook in het Brabantse Oosterhout en Breda zijn vernielingen gepleegd.

Ook in Enschede ging het mis. Er werd door een groep jongeren met vuurwerk naar agenten gegooid. Volgens de krant Tubantia veegt de ME het Van Heekplein schoon. Er werden enkele ruiten van winkels en straatmeubilair vernield.

Ook in Tilburg en Roermond kwamen mensen in groepen samen om te protesteren tegen de avondklok. De burgemeester van Tilburg heeft een noodbevel ingesteld om in te kunnen grijpen nu mensen de straat op gaan om te demonstreren tegen de avondklok. In Tilburg werd het pas rond middernacht wat rustiger. Volgens de politie werd er door verschillende groepjes verspreid over de stad vuurwerk afgestoken. Ook werden er vernielingen gepleegd. Negen mensen werden opgepakt.

De avondklok geldt de komende weken tussen 21.00 uur en 04.30 uur, als middel tegen verspreiding van het coronavirus.

Eerder op de dag was het ook onrustig in Amsterdam en Eindhoven, waar mensen de straat op gingen tegen de coronamaatregelen. In Eindhoven werd een supermarkt geplunderd en het stationsgebouw werd vernield.

Lees verder

Actueel

Vanaf deze datum is het nieuwe seizoen Chateau Meiland te zien

Voor Meilandjes is er geen komkommertijd. De beroemde familie keerde terug na de hit met Château Meiland. Martien en Erica maakten het zelf bekend op de Humberto show.

Kasteel Meiland

De familie Meiland keert vanaf 29 augustus terug naar het oude Château Meiland-trustprogramma. De familie is hiervoor te zien op Château Bijstand, waar Martien, Erica en Maxime een maand lang voor zichzelf moeten zorgen. Dit wordt het zevende seizoen van de realityshow en volgens Martien is het einde nog lang niet voorbij. “Ik hou nog steeds van haar”, zei hij tegen Humberto.

Op Chateau Meiland was de familie al een aantal seizoenen bezig met verhuizen, maar dit mag komend seizoen niet meer verwacht worden. Martien en Erica zijn op de juiste plek. Erica zei bijvoorbeeld tegen Humberto Tan: “We hebben nu zo’n mooi huis. Niemand gelooft ons, maar we hebben het nog niet bewezen.

Bruiloft

Bewegen of niet, het komende seizoen staat waarschijnlijk bol van de hoogtepunten. De huwelijksceremonie van Maxime en Leroy Molkenboer staat op de show. Als het aan Martien en Erica had gelegen, zouden ze de serie nog lang hebben voortgezet. “Zolang er maar genoeg ervaring is”, voegde Erica eraan toe.

Nieuwe Carlo en Irene

Toen ze de serie verveelden, hadden ze een ander idee in gedachten. Martien en Erica lijken geïnteresseerd om de nieuwe Carlo en Irene te zijn in een Life and Cooking-achtige show. “Ik herinner me alleen de zondagmiddag. Ik vind het uniek”, zegt Martien.

Lees verder

Actueel

Zien: Goedele Liekens krijgt flinke kritiek op graatmagere badpakfoto!

Seksuoloog en politica Goedele Liekens geniet momenteel volop van haar vakantie. Ze deelde een badpakfoto op Instagram die voor opschudding zorgde. Veel volgers vonden de vrouwelijke tv-persoonlijkheid “te mager”.

Nadat bij Goedele huidkanker in stadium 3 was vastgesteld, werd ze een jaar geleden kankervrij verklaard. “Body shaming bij volwassenen wordt vaak gebruikt om negatieve emoties te uiten of verveling tegen te gaan”, zegt Sara Pabian, hoogleraar communicatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

Goedele plaatste op haar Instagram bij de foto: “Soms is geluk het enige filter dat je nodig hebt.” Haar stralende lach laat zien dat het goed met haar gaat en dat ze volop van haar vakantie geniet. Maar sommige gelovigen denken daar anders over. Ze plaatsten negatieve opmerkingen als “zo mager” en “je ziet er stralend uit, maar je bent zo mager… eet wat, Goedele”.

Goedele heeft de laatste tijd veel meegemaakt. In het voorjaar van 2020 werd bij haar huidkanker in stadium drie vastgesteld. Ondertussen heeft ze gelukkig geen kanker. Maar dat weerhield sommige fans er niet van om haar lichaam te bekritiseren.

Lees verder

Actueel

Nieuwe relatie Sarah van Soelen zorgt voor veel ophef: ‘Hij heeft al een vriendin’

Sarah van Soelen had de liefde moeten vinden na een vluchtige affaire met André Hazes. Dat zou de rijke zakenman Mike de Winter zijn. Dit nieuws had echter nog niet bekend mogen worden gemaakt, aangezien Mike momenteel aan het daten is met een andere vrouw…

Sarah werd afgelopen vrijdag gespot op het Hilligersberg Jazz Festival terwijl ze Mike kuste. Mike woonde in de straat van Sarah’s ouders en de twee waren lange tijd heel close.

De relatie met Sarah wordt nog steeds geheim gehouden

Onlangs zou de vonk ineens over zijn, terwijl Mike tot voor kort nog een relatie had met Cherella, een (oud-)collega van Sarah. Maar toen Coldeweijer het nieuws brak, bleek dat Mike nog een relatie had.

De “relatie” die ik heb gemeld, lijkt nog steeds een geheim te zijn”, schreef ze op Instagram Stories. “Mike heeft nog steeds een relatie met Cherella.”

Het feit dat Mike bij Sarah was terwijl Cherella zich niet bewust was, was ook een bron van lawaai. ,,Ik heb de afgelopen week meerdere keren gehoord dat deze twee samen waren. Verder moet je het gewoon even uitzoeken’, zegt Coldeweijer.

Mike is onlangs in de krantenkoppen verschenen over zijn “onroerendgoedbelasting”. Aanklagers willen Mike 25 maanden gevangenisstraf opleggen, naast 9 maanden proeftijd en een hoop boetes. De Amsterdamse rechtbank sprak hem en alle andere verdachten volledig vrij.

Lees verder
Advertisement

Trending