Connect with us

Actueel

Paniek: IC’s stromen vol door corona mutatie!

corona-mutatie-vastgesteld-nederland

De besmettelijke mutatie die onlangs in het Verenigd Koninkrijk is aangetroffen, is inmiddels ook bij 11 mensen in ons land vast gesteld. De mutatie is veel besmettelijker, maar niet dodelijker, zo wordt gemeld…

Het totale aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt is enorm opgelopen tot 2573. Dit is ruim 150 mensen meer dan gister. Op de intensivecareafdelingen liggen 651 Covid-patiënten, 27 meer dan de dag ervoor. Op verpleegafdelingen bevinden zich 1922 patiënten, 125 meer dan zondag.

In totaal liggen op de Intensive care ruim 1000 mensen. Ook zijn er zeven patiënten over gebracht naar een ziekenhuis in Duitsland.

meer-mensen-op-ic-corona

De afgelopen zeven dagen zijn bijna 70.000 positieve tests geregistreerd. Dat is minder dan in de week ervoor, toen het RIVM ruim 79.000 meldingen kreeg. Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 44. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms pas een tijd later doorgegeven. Op zondag waren 29 sterfgevallen gemeld.

Britse mutatie

Op een basisschool in Rotterdam zijn vijf mensen besmet geraakt met de Britse variant. Echter zijn zij zelf niet in Engeland geweest en hebben zij tevens geen idee hoe zij dit virus hebben opgepakt. Dit was overigens nog voor de lockdown waarbij alle scholen dicht moesten.