Connect with us

Actueel

Definitief: Prinses Amalia neemt zeer belangrijk besluit over toekomst

Prinses Amalia gaat indien ze volgend jaar slaagt voor haar gymnasiumdiploma niet meteen een vervolgopleiding doen. Ze wil eerst een jaar de ‘wijde wereld’ verkennen.

Dat vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdag tijdens de ontmoeting met de media aan het einde van de jaarlijkse fotosessie aan het begin van de zomervakantie. Amalia heeft een schooljaar overgeslagen en is pas 17,5 jaar oud wanneer ze haar middelbareschooltijd afrondt. Dat biedt de kans om een jaar wat anders te gaan doen. ‘Maar er zijn nog geen plannen’, aldus koning Willem-Alexander. De coronacrisis kan ook invloed hebben. Dat kan het rondreizen over de wereld, in welke vorm dan ook, bemoeilijken of zoals op dit moment zelfs in de weg staan. Sommige landen hebben hun grenzen gesloten en Nederland raadt niet-essentiële reizen buiten Europa af.

Schoolresultaten

Koningin Máxima vertelde dat haar dochters de afgelopen maanden, waarin ze lange tijd niet naar school konden, ‘niet makkelijk’ hebben gevonden. Maar na enige tijd had iedereen haar ritme gevonden en de schoolresultaten hebben niet geleden onder het afstandsonderwijs. ‘De resultaten op school zijn heel goed geweest.’ Máxima heeft ook niet vaak moeten bijspringen om les te geven, zo zei ze. Willem-Alexander vertelde lachend dat hij nooit gedacht had dat zijn dochters nog eens zouden zeggen dat ze ‘school misten’.

Bron: Weekend Beeld: Youtube

Lees verder

Actueel

Inlichtingendiensten: Poetin is terminaal ziek en heeft niet meer lang te leven

Poetin

Het hoofd van de Oekraïense inlichtingendiensten, Kirilo Boedanov, onthult dat Vladimir Poetin ernstig ziek is en binnen de twee jaar zal overlijden.

Het Kremlin blijft beklemtonen dat Poetin in goede gezondheid verkeert, maar de geruchten over een ziekte zijn steeds hardnekkiger. Uit een Amerikaans onderzoeksrapport van eerder deze maand bleek nog dat de Russische president in april was behandeld voor een vergevorderde kanker.

Boedanov liet in mei ook al eens weten dat Poetin zwaar ziek is. “Hij verkeert in een zeer slechte psychologische en fysieke toestand.”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, ontkent het nieuws in alle toonaarden. “Ik denk niet dat verstandige mensen bij Poetin tekenen van een ziekte of kwaal kunnen zien. De president verschijnt nog elke dag in het openbaar.” Voorlopig zijn er wel nog geen bewijzen dat Poetin inderdaad terminaal ziek zou zijn.

Lees verder

Actueel

Vanaf deze datum is het nieuwe seizoen Chateau Meiland te zien

Voor Meilandjes is er geen komkommertijd. De beroemde familie keerde terug na de hit met Château Meiland. Martien en Erica maakten het zelf bekend op de Humberto show.

Kasteel Meiland

De familie Meiland keert vanaf 29 augustus terug naar het oude Château Meiland-trustprogramma. De familie is hiervoor te zien op Château Bijstand, waar Martien, Erica en Maxime een maand lang voor zichzelf moeten zorgen. Dit wordt het zevende seizoen van de realityshow en volgens Martien is het einde nog lang niet voorbij. “Ik hou nog steeds van haar”, zei hij tegen Humberto.

Op Chateau Meiland was de familie al een aantal seizoenen bezig met verhuizen, maar dit mag komend seizoen niet meer verwacht worden. Martien en Erica zijn op de juiste plek. Erica zei bijvoorbeeld tegen Humberto Tan: “We hebben nu zo’n mooi huis. Niemand gelooft ons, maar we hebben het nog niet bewezen.

Bruiloft

Bewegen of niet, het komende seizoen staat waarschijnlijk bol van de hoogtepunten. De huwelijksceremonie van Maxime en Leroy Molkenboer staat op de show. Als het aan Martien en Erica had gelegen, zouden ze de serie nog lang hebben voortgezet. “Zolang er maar genoeg ervaring is”, voegde Erica eraan toe.

Nieuwe Carlo en Irene

Toen ze de serie verveelden, hadden ze een ander idee in gedachten. Martien en Erica lijken geïnteresseerd om de nieuwe Carlo en Irene te zijn in een Life and Cooking-achtige show. “Ik herinner me alleen de zondagmiddag. Ik vind het uniek”, zegt Martien.

Lees verder

Actueel

Zien: Goedele Liekens krijgt flinke kritiek op graatmagere badpakfoto!

Seksuoloog en politica Goedele Liekens geniet momenteel volop van haar vakantie. Ze deelde een badpakfoto op Instagram die voor opschudding zorgde. Veel volgers vonden de vrouwelijke tv-persoonlijkheid “te mager”.

Nadat bij Goedele huidkanker in stadium 3 was vastgesteld, werd ze een jaar geleden kankervrij verklaard. “Body shaming bij volwassenen wordt vaak gebruikt om negatieve emoties te uiten of verveling tegen te gaan”, zegt Sara Pabian, hoogleraar communicatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

Goedele plaatste op haar Instagram bij de foto: “Soms is geluk het enige filter dat je nodig hebt.” Haar stralende lach laat zien dat het goed met haar gaat en dat ze volop van haar vakantie geniet. Maar sommige gelovigen denken daar anders over. Ze plaatsten negatieve opmerkingen als “zo mager” en “je ziet er stralend uit, maar je bent zo mager… eet wat, Goedele”.

Goedele heeft de laatste tijd veel meegemaakt. In het voorjaar van 2020 werd bij haar huidkanker in stadium drie vastgesteld. Ondertussen heeft ze gelukkig geen kanker. Maar dat weerhield sommige fans er niet van om haar lichaam te bekritiseren.

Lees verder
Advertisement

Trending