Connect with us

Dieren

In beslag genomen puppy Mr. Bigg herenigd met baasje Danny

Mr. Bigg weer thuis bij Danny.

Mr. Bigg is eindelijk terug thuis. De voorbije weken steunden tal van Haarlemmers eigenaar Danny van Loevezijn massaal nadat zijn hond in beslag was genomen op vermoeden van dierenmishandeling. Vrijdagmiddag is zijn ‘kindje’ dan weer thuisgebracht wegens gebrek aan bewijs.

Danny maakte het nieuws wereldkundig via een video op Facebook. De dolblije eigenaar liet weten: “Mijn kind komt naar huis! Jaaaa, hij komt naar huis! Eindelijk gerechtigheid!”

Het OM nam de hond op 23 oktober in beslag nadat een handhaver melding gemaakt had van dierenmishandeling. De hond is onderzocht, maar er konden geen sporen van dierenmishandeling aangetroffen worden. Daarna besloot de officier van justitie dat de hond weer naar zijn baasje mocht.

Mr. Big herenigd met Danny

Facebook / Mr. Bigg – Mr. Bigg werd in beslag genomen na een melding over vermeende mishandeling.

Twee weken lang gehuild

Danny vertelt aan Hart van Nederland dat hij twee weken lang huilde als een klein kind. De ontroerde man onthulde: “Ik ben een hele grote kerel maar als het om mijn vriendje gaat, word ik heel klein.” Danny ging kapot van verdriet in de tijd dat hij zijn trouwe viervoeter moest missen. “Wij zijn één. Als ik naar hem kijk weet ik wat hij bedoelt en als hij naar mij kijkt weet hij wat ik bedoel”, voegde Danny er nog aan toe.

Massaal veel steun

De hele wijk schaarde zich achter Danny en een petitie om Mr. Bigg terug thuis te krijgen is meer dan 13.000 keer ondertekend. Nu de hond weer thuis is, wordt de deur van Danny platgelopen door omwonenden die Mr. Bigg pluchen knuffels willen geven. Danny geeft nog mee dat hij niet uit is op een schadevergoeding van de betrokken handhaver. Daarover vertelde hij: “Dit is mijn allergrootste nachtmerrie en met geen geld te vergoeden. Je mag me tweehonderd miljoen geven, maar ik hou hem bij me. Jij houdt je geld, ik mijn hondje.”

Lees verder

Dieren

Jongeman geeft straatkatje in metro van het flesje: schattige foto gaat compleet viraal

Man in metro New York met kitten op schoot.

In de metro van New York zie je wel vaker opmerkelijke taferelen. Maar een vrouw zag iets wat haar compleet vloerde en inspireerde. Gillian Rogers is de oprichter van Pet Rescue Squad Inc en haar grote passie is dieren helpen. Onlangs zag ze iets wat haar hoop gaf.

Ze was in de metro onderweg naar huis en aan de andere kant van de wagon zag ze een jongeman zitten met iets op zijn schoot.

De vrouw was verbaasd toen ze zag dat het een kitten was in een handdoek gewikkeld. Meer nog: de man gaf het katje van het flesje.

Hartverwarmend

Gillian vertelde aan The Dodo: “De liefde droop ervan af. Mijn hart stond op ontploffen om te zien dat iemand zoveel liefde in zich had. Hij ging helemaal op in het moment. Het katje keek naar hem op, terwijl hij haar voedde. Het was zo hartverwarmend.”

De vrouw moest het fijne ervan weten. Ze stond op en vroeg de man over zijn kleine kat, en dan vertelde hij haar zijn inspirerend verhaal.

Hij vertelde Gillian dat hij de kat gevonden had in de stad tussen twee gebouwen en besloot om haar mee te nemen. De jongeman zou haar voedden en warm houden.

Man geeft kitten flesje op metro.

Facebook / Gillian Rogers – Man geeft kitten op metro van het flesje.

Foto gaat viraal

Gillian postte het kiekje op Facebook, waar het meer dan 13.000 keer gedeeld is en overladen werd met duizenden reacties.

De dierenliefhebster vertelde: “Ik had nooit durven denken dat de foto zoveel bijval zou krijgen. Ik denk dat we allemaal iets nodig hebben om ons op te vrolijken.”

Dit verhaal toverde alvast een glimlach op ons gezicht. Het is altijd mooi om te zien dat mensen zich belangeloos inzetten voor kwetsbare wezens.

Lees verder

Dieren

Vogelgriep in Nederland: ‘Ganzen vallen dood uit de lucht’

Vliegende ganzen

De dierenambulance waarschuwt dat ganzen vanwege de vogelgriep in ons land dood uit de lucht vallen. De ziekte treft vooral de regio Utrecht, maar ook in andere delen van Nederland zijn er veel meldingen over dode watervogels.

De Dierenambulance Ronde Venen/Amstelland geeft aan dat ze iedere dag verschillende meldingen krijgen over vogels die dood uit de lucht vallen.

Ellen van de Dierenambulance getuigde aan RTV Utrecht dat de meldingen aanvankelijk vooral uit Kockengen kwamen. Ondertussen worden de zieke vogels in heel Utrecht gevonden. Maar ook vanuit het Waddengebied komen er talrijke meldingen.

Met grote boog omheen lopen

De medewerker van de dierenambulance raadt mensen aan om met een grote boog om zieke dieren heen te lopen. Ellen benadrukt dat de vogelgriep heel besmettelijk is. Ze vertelde aan de regionale zender: “De ziekte wordt vaak verspreid door vogelpoep. En vogels poepen overal dus maak je schoenen vaak schoon.”

Hoe kan je zieke vogels herkennen?

Ellen zegt dat je zieke watervogels kunt herkennen aan een schokkende hals of nek en andere vreemde bewegingen. “Ze halen adem met de snavel open, kunnen vaak niet meer lopen en houden de vleugels wijd. Soms maken ze hele rare draaiingen met hun nek. Watervogels zwemmen hele kleine rondjes”, legt de dierenambulancemedewerkster nog uit.

Heftiger dan andere jaren

Volgens Ellen zijn de dieren dit jaar zwaarder besmet dan andere jaren. Daarover vertelde ze: “Elk jaar is er wel een vogelgriep, maar zo erg als dit jaar heb ik het nog nooit gezien. Ze zijn zo ziek. Ganzen vallen soms dood uit de lucht. Eentje viel midden op een voetbalveld.”

Dode watervogels getroffen door de vogelgriep.

Twitter / Afke Meekma – zieke en dode vogels in Holwert-Oost.

De Dierenambulance laat de gevonden dieren inslapen. Omdat de ziekte zo besmettelijk is, mogen ze niet naar de vogelopvang. Ellen legt uit: “Als ze daar een positieve vogel hebben, moeten alle dieren geruimd worden.”

Lees verder

Dieren

Hond verlaten in park met ‘gratis’ op haar vacht geschreven

Het is altijd droevig om een huisdier te moeten opgeven. Maar als je echt niet meer voor een dier kan zorgen, om welke reden dan ook, heb dan minstens het fatsoen om hen een eerlijke kans te geven op een nieuwe thuis.

Er zijn genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je hond of kat een nieuw gouden mandje vindt. Wat je vooral niet moet doen, is je dier gewoon ergens alleen aan zijn lot achterlaten. Het is onverantwoordelijk en brengt de dieren in gevaar.

Dat was helaas het geval voor een hond, die door haar eigenaar op een bizarre manier gedumpt werd. Maar met een beetje liefde veranderde haar leven voorgoed.

In mei 2018 werd een labradorpuppy gevonden in Yoctangee Park Chillicothe in de Amerikaanse staat Ohio. Mensen beseften meteen dat ze door haar baasjes gedumpt was. Het stond namelijk gewoon op haar vacht geschreven.

Op de vacht stond met een permanente markerstift geschreven: ‘Gratis hond’.

Erger nog, ze stond helemaal onder de stift.

Op het gezicht stond: ‘Alleen goede thuis’, terwijl op haar andere zij stond: ‘Ik ben een godsgeschenk’.

Brittany May van Ross County Humane Society postte de foto’s van de hond op Facebook en schreef: “Hoe kan je je hond nou dumpen en GRATIS op haar vacht schrijven met permanente marker! Ik snap het gewoon niet!”

“Dit is lager dan laag!”

De Humane Society ving de hond op en noemden haar Marvella. Zoiets hadden ze nog nooit gezien.

“We waren allemaal in shock”, zei adoptiecoördinator Sarah Cantrell aan TODAY. “Het is gewoon heel kinderachtig om te doen.”

Nog los van de stift op haar vacht, was de hond moederziel alleen en in warme temperaturen achtergelaten. Sarah zegt dat heel wat honden het niet redden wanneer ze er plotseling alleen voor staan.

Gelukkig was Marvella ongedeerd en kreeg alle zorg die ze nodig had van de dierenwelzijnsorganisatie. Het personeel werkte hard om de stift van haar vacht te schrobben.

“Ze is gezond en lief, en gelukkig leed ze geen schade door de blootstelling aan de hitte”, vertelde Sarah.

Volgens TODAY is de eigenaar aangeklaagd wegens dierenmishandeling en verwaarlozing.

Ondertussen deed het baasje, Kendra Stafford, haar kant van het verhaal. Ze zei dat haar huisbaar haar dwong om de hond weg te doen. Ze zei dat ze tevergeefs probeerde om via een zoekertjessite een nieuwe thuis voor haar te vinden. Alle asielen zaten volgens haar vol. Dus besloot ze om de viervoeter achter te laten in het park met een bordje erbij.

Kendra zei dat ze in de auto tape ging zoeken om het bordje vast te maken, maar ze kon het niet vinden. Dan haalde ze haar permanente marker boven en begon op de vacht van de hond te schrijven. Toen ze het resultaat zag, had ze er naar eigen zeggen meteen spijt van.

Ze zei: “Het spijt me dat ik op de hond heb geschreven, en ik denk dat dat een vergissing was. Maar ik had goede bedoelingen.”

Maar een lokale nieuwszender deed navraag bij het asiel van Ross County en die zeiden dat Kendra nooit contact met hen had gezocht. Dat laatste element roept vragen op bij de versie van de vrouw.

Gelukkig heeft dit verhaal een happy end. Eenmaal Marvella op krachten was gekomen, was ze klaar voor adoptie. Vanuit het hele land stroomden berichtjes binnen van mensen die haar wilden adopteren.

Uiteindelijk belandde ze bij Linette Wrightsel en haar familie.

We zijn zo dankbaar dat deze hond nu een gouden mandje heeft. Laten we ook haar redders even in het zonnetje zetten!

Lees verder
Advertisement

Trending