Connect with us

Dieren

In beslag genomen puppy Mr. Bigg herenigd met baasje Danny

Mr. Bigg weer thuis bij Danny.

Mr. Bigg is eindelijk terug thuis. De voorbije weken steunden tal van Haarlemmers eigenaar Danny van Loevezijn massaal nadat zijn hond in beslag was genomen op vermoeden van dierenmishandeling. Vrijdagmiddag is zijn ‘kindje’ dan weer thuisgebracht wegens gebrek aan bewijs.

Danny maakte het nieuws wereldkundig via een video op Facebook. De dolblije eigenaar liet weten: “Mijn kind komt naar huis! Jaaaa, hij komt naar huis! Eindelijk gerechtigheid!”

Het OM nam de hond op 23 oktober in beslag nadat een handhaver melding gemaakt had van dierenmishandeling. De hond is onderzocht, maar er konden geen sporen van dierenmishandeling aangetroffen worden. Daarna besloot de officier van justitie dat de hond weer naar zijn baasje mocht.

Mr. Big herenigd met Danny

Facebook / Mr. Bigg – Mr. Bigg werd in beslag genomen na een melding over vermeende mishandeling.

Twee weken lang gehuild

Danny vertelt aan Hart van Nederland dat hij twee weken lang huilde als een klein kind. De ontroerde man onthulde: “Ik ben een hele grote kerel maar als het om mijn vriendje gaat, word ik heel klein.” Danny ging kapot van verdriet in de tijd dat hij zijn trouwe viervoeter moest missen. “Wij zijn één. Als ik naar hem kijk weet ik wat hij bedoelt en als hij naar mij kijkt weet hij wat ik bedoel”, voegde Danny er nog aan toe.

Massaal veel steun

De hele wijk schaarde zich achter Danny en een petitie om Mr. Bigg terug thuis te krijgen is meer dan 13.000 keer ondertekend. Nu de hond weer thuis is, wordt de deur van Danny platgelopen door omwonenden die Mr. Bigg pluchen knuffels willen geven. Danny geeft nog mee dat hij niet uit is op een schadevergoeding van de betrokken handhaver. Daarover vertelde hij: “Dit is mijn allergrootste nachtmerrie en met geen geld te vergoeden. Je mag me tweehonderd miljoen geven, maar ik hou hem bij me. Jij houdt je geld, ik mijn hondje.”