Connect with us

Lifestyle

Wetenschap beweert: Op je kleinkinderen babysitten kan leiden tot een langer leven

Goed nieuws voor alle toegewijde grootouders! De wetenschap beweert wat we wellicht allemaal al wisten: op je kinderen babysitten is goed voor je gezondheid. Het is zelfs zo goed dat het je leven kan verlengen!

Tot deze conclusie komt een studie van meer dan 500 personen ouder dan 70 in Berlijn. Het mortaliteitsrisico zou numeriek gesproken 37 procent lager zijn dan bij mensen van dezelfde leeftijd die niet op kinderen passen.

Het perfecte excuus!

Dat is best indrukwekkend! Als je op zoek was naar een excuus om je kleinkinderen wat meer te zien, krijg je het hier op een dienblaadje.

Maar waarom is dat zo? Wetenschappers zeggen dat voor je kleinkinderen zorgen je een doel geeft om zowel mentaal als fysiek actief te blijven. En volgens Sonja Hilbrand, een van de auteurs van de studie en doctoraatsstudent aan het departement psychologie aan de Universiteit van Bazel, zou het ook evolutionaire redenen kunnen hebben.

Hoe werd het onderzoek gevoerd? Deelnemers werd gevraagd naar hun frequentie van het ‘zorgen voor anderen’ gedurende de laatste 12 maanden. Zorg verlenen werd gedefinieerd als: ‘Het zorgen voor of iets doen met een kleinkind, zonder de aanwezigheid van de ouders’. Dat kreeg dan een score van 1 (nooit) tot 7 (elke dag).

De mortaliteit werd dan gemeten vanaf het ogenblik van het interview tot het overlijden van de betrokken persoon.

Uiteraard maakt voor je kleinkinderen zorgen je gelukkiger, maar het kan dus ook leiden tot een langere levensverwachting! Voor ons klinkt dit compleet logisch.

Babysit jij wel eens op je kleinkinderen? En hoe vaak dan? Het is zo belangrijk om een hechte band met je kleinkinderen op te bouwen, want het is iets wat de kleintjes voor de rest van hun leven zullen koesteren. En deze studie geeft je nog meer redenen om meer tijd door te brengen met oma en opa!

Continue Reading

Lifestyle

Hugo de Jonge: vanaf april toegangstesten voor evenementen, niet voor bedrijven! |Demissionair minister Hugo de Jonge verwacht dat het vanaf april mogelijk is om toegangstesten in te voeren voor evenementen. In de Volkskrant zei hij dat het mogelijk moet zijn om dagelijks enkele honderdduizenden mensen een testbewijs te geven.

Toegangstesten

Met deze negatieve testuitslag kunnen ze dan naar evenementen of sportwedstrijden. De testbewijzen kunnen mogelijk aangevraagd worden via een app.

Komende maand worden er proeven gedraaid met sneltests en toegangsbewijzen. Ook gaat er dan een wet naar de Tweede Kamer waarin het werken met toegangstests wordt vastgelegd.

In De Telegraaf zegt De Jonge dat er bewust voor is gekozen de toegangstests in eerste instantie niet in te zetten voor het heropenen van winkels en de horeca. “Cultuur, evenementen en sport zijn nu eenmaal kleiner en veiliger te organiseren”, zegt de minister.Continue Reading

Lifestyle

Zien: Volgers gaan los om oude ‘hele foute’ foto van Jim Bakkum en Gaby BlaaserOngeveer 100 jaar geleden eindigde Jim Bakkum op een tweede plaats in de allereerste editie van Idols. Jamai Loman won het programma destijds en de twee zijn anno 2020 nog steeds BN’ers. Op Instagram deelt de inmiddels 32-jarige zanger een foto uit de oude doos waar hij samen met zijn ex Gaby Blaaser op staat.

“Je had goud in handen destijds.”Op de foto staat een geblondeerde Jim en hij heeft een t-shirt aan met de tekst: I want some sweet money in my tea! “Gisteren was The Bachelorette te zien. En werd ik getagd in deze foto”, legt Jim uit. “ En er werd me ineens iets heel duidelijk; @Gaby.Blaaser, je had goud in handen destijds. Als je dat maar goed beseft”, schrijft hij er grappend bij.

Vrouw van Jim Bakkum is jaloers op Gaby Blaaser
Zijn vrouw Bettina Holwerda kan de foto iets minder waarderen. “Ja, dit is even heftig voor de ogen hé?” schrijft ze erbij. “Maar wat ik dus wilde zeggen: Jim had dit shirt zelf ontworpen. Meer zeg ik niet.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum)
Continue Reading

Lifestyle

Zien: ’Mijn moeder deed het met mijn vriend, terwijl ik moest bevallen’Jess Aldridge donderde eind januari met een enorme klap van haar roze wolk na de geboorte van haar zoontje Reuben, toen ze bij thuiskomst tot de ontdekking kwam dat haar vriend ervandoor was… met haar moeder.

De 29-jarige Ryan Shelton en zijn 24-jarige vriendin Jess Aldridge waren tijdens haar zwangerschap van hun tweede kindje ingetrokken in de ruime woning bij haar moeder Georgina en vader Eric, zodat de grootouders hen konden bijstaan in coronatijden. Wat Jess niet kon weten was dat Georgina (44) al binnen enkele weken begon te flirten met Ryan.
Dat resulteerde al snel in een stiekeme relatie. Dat Georgina na twaalf jaar huwelijk een beetje uitgekeken was op Eric was al wel bekend bij Jess, maar toch had ze er niet op gerekend dat haar moeder haar klauwen in haar vriend zou zetten.

„Het is het ultieme verraad”, aldus Jess tegenover The Sun. „Je verwacht dat oma verliefd wordt op de baby en niet op de vader. Het was de bedoeling dat ze ons kon bijstaan bij de verzorging van de kinderen, maar in plaats daarvan is ze er met mijn vent vandoor!”
Kort na de geboorte van Reuben, die met een keizersnee ter wereld kwam, liet Ryan de moeder van zijn twee kinderen per sms’je weten een eind aan de driejarige relatie te maken. Toen Jess thuiskwam waren haar ex-vriend en haar moeder er samen vandoor, haar achterlatend met Reuben en zijn twee jaar oude zusje Georgiana. Ryan en zijn nieuwe vlam zijn vijftig kilometer verderop in een andere woning getrokken.

Geconfronteerd met haar schaamteloze gedrag kon de moeder van Jess niets anders uitbrengen dan: „We hebben niet in de hand op wie we verliefd worden.” Jess is inmiddels terug in het tweekamerappartement waar ze ooit met Ryan woonde.Continue Reading
Advertisement

Trending