Connect with us

Lifestyle

Man die kiwi pizza uitvond, zegt dat vrouw van hem scheidde nadat het viraal ging

Toen Stellan Johansson uit Skottorp in Zweden vorig jaar met Kerstmis tien kilogram kiwi’s cadeau kreeg, wist hij niet wat ermee aan te vangen.

Er waren veel te veel vruchten om ze vers op te eten, uiteraard niet zonder er buikpijn aan over te houden. Dus besloot Stellan dat het wel grappig zou zijn om ze in een nieuw recept te verwerken.

Een vriend genaamd Bjørn uit Noorwegen snoefde altijd over zijn receptjes met bananen, dus wilde Stellan nog een stapje verder gaan. Hij had op dat ogenblik nog geen enkel idee hoeveel verdeeldheid hij zou zaaien.

Stellan Johansson

Stellan vertelde aan het magazine UNILAD: “Het verschil tussen mij en Bjørn is dat ik kook en de maaltijden eet. Bjørn praat er alleen over. Een van die gerechten was kiwi pizza.”

Toen Stellan zijn creatie online zette, werd hij overladen met walgende reacties van hobbykoks overal ter wereld. Zij gruwelden van het zicht van verse kiwi bovenop gesmolten kaas.

Een foto van de pizza ging compleet viraal en op de social media werd het gerecht omschreven als een waanzinnige gruweldaad.

De virale pizza met kiwi.
Stellan Johansson

Stellan was compleet verrast door de plotselinge aandacht. De man had het gewoon bedoeld als grapje voor zijn vrienden op Facebook, maar dan was het ineens een volwaardig nieuwsverhaal. Journalisten en presentatoren debatteerden uitgebreid over de walgelijkheid van de creatie van Stellan.

Dit moet vast een surrealistische ervaring geweest zijn en het bracht best wat negatieve dingen met zich mee. In het bijzonder dan het spaaklopen van zijn huwelijk.”

Stellan Johansson

Stellan legde uit: “Ik maakte mijn pizza begin januari en de wereld is sindsdien echt veranderd. De wereld ging op slot en ik ben gescheiden. De kiwi pizza was niet de oorzaak voor corona, hoewel ik daar van beschuldigd ben, maar ik denk dat de kiwi pizza zeker heeft bijgedragen tot mijn scheiding.”

Zijn vrouw vond koken met kiwi ‘dom’ en was zelfs boos toen het de krantenkoppen haalde. De verstandhouding was voordien al niet goed, maar sindsdien ging het alleen maar bergaf.

Het was zelfs zo erg dat Stellan bedreigingen kreeg. Hij denkt zelf vooral van Italianen die in of buiten Italië wonen. De meeste comments waren in de trant dat hij de Italiaanse cultuur vernietigde en daarom dood moest.

De man laat het niet aan zijn hart komen en is van plan om volgend jaar naar Italië te reizen. Hij zei dat hij vastbesloten is om de haters een stukje kiwi pizza te laten proeven!

Lees verder

Lifestyle

Volgens wetenschappers is dit het ideale tijdstip om te gaan slapenEr zijn mensen die ervan houden om lekker vroeg te gaan slapen en dan heb je de nachtuilen die het licht pas om vier uur ’s ochtends uitknippen. Wat is nou het beste ogenblik om te gaan slapen?

De Universiteit van Exeter in Engeland boog zich over de kwestie. Wetenschappers wilden achterhalen wat nu het beste tijdstip is om te gaan slapen. Als uitgangspunt werd daarbij vooral de gezondheid van ons hart genomen.

Ideale tijdstip om te gaan slapen

Voor wie pas na middernacht de oogjes sluit is er slecht nieuws. Deze mensen hebben namelijk een grotere kans op hart- en vaatziektes. Nachtbrakers hebben 25% meer kans op dergelijke kwalen dan mensen die vroeger onder de wol kruipen.

Maar te vroeg naar bed gaan, is ook niet oké. Mensen die systematisch voor tien uur gaan slapen, hebben 12 procent meer kans op hart- en vaatziektes. Het risico is het minst wanneer je tussen tien en elf gaat pitten.

Ongezond

De reden waarom te laat of te vroeg gaan slapen ongezond kan zijn, heeft alles te maken met de zon. Hoofdonderzoeker David Plans legt uit: “Als je laat gaat slapen en laat opstaat, mist je lichaam signalen van de natuur, zoals de ochtendzon. Dat licht helpt onze interne klok iedere dag opnieuw weer in te stellen. Doe je dat niet, dan kan de schadelijke gevolgen hebben voor je cardiovasculaire gezondheid.”Lees verder

Lifestyle

Moeder biecht op dat haar gezin geen wc-papier meer gebruikt: ‘Besparen’

wc-papier besparenEen huishouden runnen is een grote uitdaging, en het brengt ook heel wat kosten met zich. Ouders moeten rekening houden met alle behoeftes van de gezinsleden en ook het financiële plaatje moet kloppen. Soms zijn er ook onvoorziene kosten die roet in het eten gooien. Tel daar de huidige inflatie bij en je weet dat we tegenwoordig manieren moeten vinden om te besparen. Deze moeder vond een manier om te besparen op wc-papier.

Amber Allen en haar man Joseph zijn de ouders van drie kinderen. Onlangs besloten ze om geen wc-papier meer te gebruiken. Inderdaad, dat lees je goed.

De moeder legt ook de reden van hun beslissing uit. “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer. De keuze kwam er om verschillende redenen. Ten eerste: we hadden een schuld van 70.000 dollar en we moesten dus besparen. Ik ben minder gaan shoppen, goedkoper gaan eten, maar nog steeds gezond en toen kreeg ik een ingeving. Wc-papier kopen is als ons geld door de wc gooien. Ik deelde mijn gedachten met Joseph en we zeiden dat het beter was om het niet meer te kopen en een doekje te gebruiken.”

toiletpapierMooie besparing

Amber verduidelijkt dat ze sindsdien heel wat bespaarden. “In 3 jaar hebben we tussen 1.200 en 2.100 dollar bespaard. Ik moet echter bekennen dat we nog steeds wat rollen kopen voor gasten. We hadden ook gedacht om ‘neem je rol mee naar ons huis’ te promoten onder vrienden, maar het leek ons ​​onbeleefd.”

Het is niet altijd even aangenaam om stof te gebruiken en het telkens te moeten wassen, maar toch gaan ze nog even door.

Wat vind jij van hun alternatief voor wc-papier? Zou ook jij overwegen om te besparen op toiletpapier?
Lees verder

Lifestyle

Onderzoek: Grootouders die op kleinkinderen babysitten leven langer

grootoudersEen onderzoek bevestigt wat wij stiekem al een beetje wisten: grootouders die veel tijd spenderen met hun kleinkinderen, leven langer.

Het is geen geheim dat kleinkinderen heel wat vreugde en plezier bezorgen. Onderzoeker dokter Ronan Factora bevestigt nu dat dit ook wetenschappelijk aangetoond is. Dat schrijft The Hits.

De studie vond plaats over een periode van meer dan 20 jaar en had betrekking op ruim 500 mensen van ouder dan 70 jaar. Ouderen die geregeld op de kleinkinderen pasten of bij hun kleinkinderen woonden, leefden gemiddeld 37% langer dan de groep proefpersonen die dat niet deed.

Factora legt uit: “We weten dat naarmate je ouder wordt het belangrijk is om fysiek actief, sociaal betrokken en cognitief geprikkeld te zijn. Deze dingen doen je beter verouderen en geven je de kans om je beter in je vel te voelen.”

Een van de conclusies van het onderzoek is dat de veeleisende situatie om voor kleine kinderen te zorgen, gunstig is om langer gezonder te blijven. Stress is ook minder wanneer je liefde en aandacht van kleinkinderen geniet.Lees verder
Advertisement

Trending