Connect with us

Dieren

Baasje kapot van verdriet als twee van zijn pups sterven na val van klif

Een familie is kapot van verdriet nadat hun drie pups van een klif naar een strand in Cornwall liepen.

Brandan Pellow (21) had zijn huisdieren onlangs meegenomen naar Gwithian Beach in het Verenigd Koninkrijk. Wat een gezellig dagje aan zee moest worden, sloeg om in een ware tragedie.

Facebook / Brandan Pellow

Bij het ongeluk kwamen twee van hun drie pups om het leven. De moeder van de twee hondjes was zwaargewond.

Toen Brandan de honden samen met zijn vrouw wilde uitlaten, sprongen de dieren enthousiast uit de auto en liepen ze naar de rand van de klif. Daarna stortten ze 60 meter naar beneden.

Brandan getuigde aan Cornwall Live dat dit de zwaarste dag van zijn leven was. Hij vertelde: “Dat gevoel en de tranen stoppen maar niet. Het verdriet houdt niet op en de beelden van hun onschuldige en mooie gezichten zal ik nooit uit mijn hoofd kunnen zetten.”

Facebook / Brandan Pellow

Tragedie

De jongeman verklaarde hoe het ongeluk kon gebeuren: “Onze prachte meiden raakten opgewonden en vonden hun weg naar de hoogste klif bij Gwithian Beach. Ze hadden de rand niet gezien omdat ze zo snel waren en ze vielen gewoon naar beneden.”

“Nog voor ik hun riemen kon vastmaken, sprongen ze langs mij en mijn partner uit mijn Land Rover. Ik rende ze achterna en schreeuwde hun namen, maar kon hun tempo niet volgen. Ik keek over de rand van de klif en bad dat ze niet op de bodem lagen, maar dat waren ze wel.”

Facebook

Het hondenbaasje rende meteen naar het strand om zijn geliefde dieren te redden, maar Honey was op slag dood en Ava was in kritieke toestand. De oudste hond Sasha had gebroken pootjes, maar slaagde erin de vreselijke val te overleven.

Brandan zegt dat hij alles deed wat hij kon om Ava nog te redden. Helaas zou ze later overlijden aan inwendige bloedingen.

Facebook / Brandan Pellow

Een nachtmerrie

Het hondenbaasje zei nog: “Het is alsof je in een nachtmerrie zit en je het gevoel hebt dat je van grote hoogte naar beneden valt en dat is exact hoe ik me voel en wat ik erover denk als ik me ze daar inbeeld.”

“Het feit dat Sasha het overleefde, is een mirakel en ik wil alles doen wat ik kan om haar te helpen genezen en haar het best mogelijke leven te geven na het verlies van haar puppy’s.”

We wensen Brandan en zijn gezin veel sterkte en kracht toe.

Lees verder

Dieren

Moeder geeft borstvoeding en redt tegelijk gans van agressieve zeearend

zeearend valt gans aanIn een TikTok-video, de wereld rondgaat, is te zien hoe een moeder haar gans Frankie redt van een agressieve zeearend.

Cait Oakley (31) uit North Saanich in Canada redde haar gans, terwijl ze borstvoeding aan het geven was. Haar man Mike Lazic deelde de beelden van de bewakingscamera op TikTok en legde uit dat ze de vorige weken al drie kippen verloren waren.

Mike kreeg te horen dat het adelaars waren, maar zelf dacht hij aan jagende haviken. In de video is te zien hoe Frankie, de vrouwelijke gans, wordt aangevallen door een zeearend. Met haar baby nog aan de borst, rent Cait het huis uit om Frankie te redden!

Als een kind

Mike schreef bij de video: “Ik woon officieel in een dierentuin.” De zeearend koos uiteindelijk het hazenpad. Frankie was gered.

Cait legde in een interview met CBC uit dat Frankie een volwaardig gezinslid is en eigenlijk gewoon haar vierde kindje is. “Ze is als mijn vierde kind. Ze volgt me door de tuin … voor een traktatie knabbelt ze aan onze kleding. Ze is gewoon zo’n grote persoonlijkheid.”

Sorry buren

Cait vertelt dat ze op het moment van de aanval net borstvoeding aan het geven was. “Ik was bezig haar te voeden, dus daarom had ik geen shirt aan en maakte ik me een beetje klaar voor de avond. Ik rende gewoon naar buiten en toen Mike naar buiten kwam, zei hij: ‘Je bent topless’. En ik zei dat ik me hiervan heel goed bewust was. Sorry buren.”

En hoe gaat het ondertussen met Frankie? Die stelt het gelukkig goed. “Ze is helemaal in orde – super brutaal, zoals altijd.”

@frankythegoose We have lost 3 chickens in the last week from what I was told was eagles which I believed hawks were preying on them but watch Frankie (our female goose) get taken. Mama bear mid breast feeding protecting her sweet Frankie. Officially living at a zoo 🦅 #nature #geese #eagle #eagleattack #yyj #victoriabc #eagles #mamabear #geeseofinstagram #eaglesofinstagram #canadasnature #naturechannel ♬ original sound – Mikey
Lees verder

Dieren

Dronken meisje probeert met gestolen paard naar huis te rijden

paardIn het Duitse stadje Eschweiler probeerde een dronken 19-jarige vrouw na een avondje stappen een paard te stelen om ermee naar huis te rijden.

De jongedame had duidelijk te diep in het glas gekeken. Onderweg naar huis kwam ze voorbij een manege en besloot om een paard uit een box te halen. Dan probeerde ze het dier te bestijgen. Het paard had echter andere plannen.

De politie legt uit dat een buur gewekt werd door getrappel van hoeven voor haar deur. Toen ze ging kijken, zag ze hoe de jongedame op het dier probeerde te klimmen.

De buur verhinderde de diefstal en leidde het paard en de dronken dame terug naar de manege. Daarop belde ze de politie. De amazone in kwestie mocht naar huis nadat ze terug bij zinnen was. De politie van Aken zegt dat ze dat al lopend en op eigen kracht kon.Lees verder

Dieren

ZIEN: Farid Azarkan (DENK) krijgt harde klap zodat Geert Wilders kan passerenRondom verkiezingstijd kan het er tussen fractievoorzitters vaak hard aan toe gaan. Vanmiddag vond er in Den Haag echter een wel heel opmerkelijk voorval plaats met hoofdrollen voor de politie, Farid Azarkan (DENK) en Geert Wilders.

Dat zit als volgt. Azarkan is aanwezig op de Haagse markt, waar hij in gesprek is met kiezers. De DENK-politicus moet vervolgens plaatsmaken, zodat Geert Wilders en zijn entourage kunnen passeren. ”Maar ik sta hier campagne te voeren”, zegt Azarkan die vervolgens een flinke duw krijgt van oom agent.

DENK woest op politie

DENK is bepaald niet te spreken over de gebeurtenis. ”Azarkan wordt hard geduwd tijdens het campagne voeren wanneer Geert Wilders plots arriveert. Zowel de politie als zijn beveiligers willen Wilders prioriteit geven boven de veiligheid en campagnerecht van onze Farid.”

Politie: Azarkan wilde niet aan de kant gaan

De politie Den Haag is een andere mening toegedaan. Volgens hen heeft de politie eerst netjes gevraagd om ruimte te maken, zodat Wilders veilig kon passeren. Hieraan is geen gehoor gegeven, waarna er ‘is opgetreden’.

 

Lees verder
Advertisement

Trending