Connect with us

Dieren

Baasje kapot van verdriet als twee van zijn pups sterven na val van klif

Een familie is kapot van verdriet nadat hun drie pups van een klif naar een strand in Cornwall liepen.

Brandan Pellow (21) had zijn huisdieren onlangs meegenomen naar Gwithian Beach in het Verenigd Koninkrijk. Wat een gezellig dagje aan zee moest worden, sloeg om in een ware tragedie.

Facebook / Brandan Pellow

Bij het ongeluk kwamen twee van hun drie pups om het leven. De moeder van de twee hondjes was zwaargewond.

Toen Brandan de honden samen met zijn vrouw wilde uitlaten, sprongen de dieren enthousiast uit de auto en liepen ze naar de rand van de klif. Daarna stortten ze 60 meter naar beneden.

Brandan getuigde aan Cornwall Live dat dit de zwaarste dag van zijn leven was. Hij vertelde: “Dat gevoel en de tranen stoppen maar niet. Het verdriet houdt niet op en de beelden van hun onschuldige en mooie gezichten zal ik nooit uit mijn hoofd kunnen zetten.”

Facebook / Brandan Pellow

Tragedie

De jongeman verklaarde hoe het ongeluk kon gebeuren: “Onze prachte meiden raakten opgewonden en vonden hun weg naar de hoogste klif bij Gwithian Beach. Ze hadden de rand niet gezien omdat ze zo snel waren en ze vielen gewoon naar beneden.”

“Nog voor ik hun riemen kon vastmaken, sprongen ze langs mij en mijn partner uit mijn Land Rover. Ik rende ze achterna en schreeuwde hun namen, maar kon hun tempo niet volgen. Ik keek over de rand van de klif en bad dat ze niet op de bodem lagen, maar dat waren ze wel.”

Facebook

Het hondenbaasje rende meteen naar het strand om zijn geliefde dieren te redden, maar Honey was op slag dood en Ava was in kritieke toestand. De oudste hond Sasha had gebroken pootjes, maar slaagde erin de vreselijke val te overleven.

Brandan zegt dat hij alles deed wat hij kon om Ava nog te redden. Helaas zou ze later overlijden aan inwendige bloedingen.

Facebook / Brandan Pellow

Een nachtmerrie

Het hondenbaasje zei nog: “Het is alsof je in een nachtmerrie zit en je het gevoel hebt dat je van grote hoogte naar beneden valt en dat is exact hoe ik me voel en wat ik erover denk als ik me ze daar inbeeld.”

“Het feit dat Sasha het overleefde, is een mirakel en ik wil alles doen wat ik kan om haar te helpen genezen en haar het best mogelijke leven te geven na het verlies van haar puppy’s.”

We wensen Brandan en zijn gezin veel sterkte en kracht toe.

Continue Reading

Dieren

Jongeman geeft straatkatje in metro van het flesje: schattige foto gaat compleet viraal

Man in metro New York met kitten op schoot.In de metro van New York zie je wel vaker opmerkelijke taferelen. Maar een vrouw zag iets wat haar compleet vloerde en inspireerde. Gillian Rogers is de oprichter van Pet Rescue Squad Inc en haar grote passie is dieren helpen. Onlangs zag ze iets wat haar hoop gaf.

Ze was in de metro onderweg naar huis en aan de andere kant van de wagon zag ze een jongeman zitten met iets op zijn schoot.

De vrouw was verbaasd toen ze zag dat het een kitten was in een handdoek gewikkeld. Meer nog: de man gaf het katje van het flesje.

Hartverwarmend

Gillian vertelde aan The Dodo: “De liefde droop ervan af. Mijn hart stond op ontploffen om te zien dat iemand zoveel liefde in zich had. Hij ging helemaal op in het moment. Het katje keek naar hem op, terwijl hij haar voedde. Het was zo hartverwarmend.”

De vrouw moest het fijne ervan weten. Ze stond op en vroeg de man over zijn kleine kat, en dan vertelde hij haar zijn inspirerend verhaal.

Hij vertelde Gillian dat hij de kat gevonden had in de stad tussen twee gebouwen en besloot om haar mee te nemen. De jongeman zou haar voedden en warm houden.

Man geeft kitten flesje op metro.Facebook / Gillian Rogers – Man geeft kitten op metro van het flesje.

Foto gaat viraal

Gillian postte het kiekje op Facebook, waar het meer dan 13.000 keer gedeeld is en overladen werd met duizenden reacties.

De dierenliefhebster vertelde: “Ik had nooit durven denken dat de foto zoveel bijval zou krijgen. Ik denk dat we allemaal iets nodig hebben om ons op te vrolijken.”

Dit verhaal toverde alvast een glimlach op ons gezicht. Het is altijd mooi om te zien dat mensen zich belangeloos inzetten voor kwetsbare wezens.Continue Reading

Dieren

Vogelgriep in Nederland: ‘Ganzen vallen dood uit de lucht’

Vliegende ganzenDe dierenambulance waarschuwt dat ganzen vanwege de vogelgriep in ons land dood uit de lucht vallen. De ziekte treft vooral de regio Utrecht, maar ook in andere delen van Nederland zijn er veel meldingen over dode watervogels.

De Dierenambulance Ronde Venen/Amstelland geeft aan dat ze iedere dag verschillende meldingen krijgen over vogels die dood uit de lucht vallen.

Ellen van de Dierenambulance getuigde aan RTV Utrecht dat de meldingen aanvankelijk vooral uit Kockengen kwamen. Ondertussen worden de zieke vogels in heel Utrecht gevonden. Maar ook vanuit het Waddengebied komen er talrijke meldingen.

Met grote boog omheen lopen

De medewerker van de dierenambulance raadt mensen aan om met een grote boog om zieke dieren heen te lopen. Ellen benadrukt dat de vogelgriep heel besmettelijk is. Ze vertelde aan de regionale zender: “De ziekte wordt vaak verspreid door vogelpoep. En vogels poepen overal dus maak je schoenen vaak schoon.”

Hoe kan je zieke vogels herkennen?

Ellen zegt dat je zieke watervogels kunt herkennen aan een schokkende hals of nek en andere vreemde bewegingen. “Ze halen adem met de snavel open, kunnen vaak niet meer lopen en houden de vleugels wijd. Soms maken ze hele rare draaiingen met hun nek. Watervogels zwemmen hele kleine rondjes”, legt de dierenambulancemedewerkster nog uit.

Heftiger dan andere jaren

Volgens Ellen zijn de dieren dit jaar zwaarder besmet dan andere jaren. Daarover vertelde ze: “Elk jaar is er wel een vogelgriep, maar zo erg als dit jaar heb ik het nog nooit gezien. Ze zijn zo ziek. Ganzen vallen soms dood uit de lucht. Eentje viel midden op een voetbalveld.”

Dode watervogels getroffen door de vogelgriep.Twitter / Afke Meekma – zieke en dode vogels in Holwert-Oost.

De Dierenambulance laat de gevonden dieren inslapen. Omdat de ziekte zo besmettelijk is, mogen ze niet naar de vogelopvang. Ellen legt uit: “Als ze daar een positieve vogel hebben, moeten alle dieren geruimd worden.”Continue Reading

Dieren

In beslag genomen puppy Mr. Bigg herenigd met baasje Danny

Mr. Bigg weer thuis bij Danny.Mr. Bigg is eindelijk terug thuis. De voorbije weken steunden tal van Haarlemmers eigenaar Danny van Loevezijn massaal nadat zijn hond in beslag was genomen op vermoeden van dierenmishandeling. Vrijdagmiddag is zijn ‘kindje’ dan weer thuisgebracht wegens gebrek aan bewijs.

Danny maakte het nieuws wereldkundig via een video op Facebook. De dolblije eigenaar liet weten: “Mijn kind komt naar huis! Jaaaa, hij komt naar huis! Eindelijk gerechtigheid!”

Het OM nam de hond op 23 oktober in beslag nadat een handhaver melding gemaakt had van dierenmishandeling. De hond is onderzocht, maar er konden geen sporen van dierenmishandeling aangetroffen worden. Daarna besloot de officier van justitie dat de hond weer naar zijn baasje mocht.

Mr. Big herenigd met DannyFacebook / Mr. Bigg – Mr. Bigg werd in beslag genomen na een melding over vermeende mishandeling.

Twee weken lang gehuild

Danny vertelt aan Hart van Nederland dat hij twee weken lang huilde als een klein kind. De ontroerde man onthulde: “Ik ben een hele grote kerel maar als het om mijn vriendje gaat, word ik heel klein.” Danny ging kapot van verdriet in de tijd dat hij zijn trouwe viervoeter moest missen. “Wij zijn één. Als ik naar hem kijk weet ik wat hij bedoelt en als hij naar mij kijkt weet hij wat ik bedoel”, voegde Danny er nog aan toe.

Massaal veel steun

De hele wijk schaarde zich achter Danny en een petitie om Mr. Bigg terug thuis te krijgen is meer dan 13.000 keer ondertekend. Nu de hond weer thuis is, wordt de deur van Danny platgelopen door omwonenden die Mr. Bigg pluchen knuffels willen geven. Danny geeft nog mee dat hij niet uit is op een schadevergoeding van de betrokken handhaver. Daarover vertelde hij: “Dit is mijn allergrootste nachtmerrie en met geen geld te vergoeden. Je mag me tweehonderd miljoen geven, maar ik hou hem bij me. Jij houdt je geld, ik mijn hondje.”
Continue Reading
Advertisement

Trending