Connect with us

Puzzels

Zoek de panda in de menigte heavy metal muzikanten

Het valt moeilijk te ontkennen dat puzzels oplossen een van de leukste manieren was om ons bezig te houden. Of het nu ging om de klassieke kruiswoordraadsels, sudoku’s of zoekplaatjes. Maar ‘Waar is Wally?’ is met voorsprong een van onze favorieten. En het is nog leerzaam ook. Visuele puzzels helpen bij de ontwikkeling van onze cognitieve vaardigheden, ons zelfvertrouwen en visuele perceptie.

Espen Westum uit Fredrikstad in Noorwegen is brouwer bij Westum Hjemmebryggeri. Omdat hij zelf zoveel van puzzels houdt, ontwierp Espen er zelf eentje die het hele internet op stelten zette. Op het plaatje zit een panda verborgen tussen een menigte heavy metal muzikanten. In de originele versie staat de panda tussen een bende sneeuwmannen, maar de creatie van Espen is een tikkeltje moeilijker.

Op zijn Facebookpagina schreef hij: “De meeste mensen kennen de vind de panda tussen de sneeuwmannen prent wel.” Het plaatje dat meer dan 8.000 keer gedeeld is, dateert al van 2015.

Omdat Espen de foto aanvankelijk niet openbaar had gedeeld, was zijn publiek redelijk beperkt. Maar nadat hij het plaatje onlangs publiek deelde, is het overladen met een stortvloed aan likes en shares.

Heb jij de panda gevonden? Nee? Geen probleem. Hieronder geven we het antwoord weg!

Lees verder

Puzzels

Psychologisch testje: Hoeveel honden je telt op deze foto onthult je mentale leeftijd! |Ongetwijfeld dat je wel eens mensen in je leven hebt ontmoet die er veel jonger uitzagen dan ze in werkelijkheid waren. Of misschien zegt men dit over jou?

De komst van ouderdom en kwalen betekent niet altijd dat je je oud hoeft te voelen. ”Jong” zijn is immers een mentale toestand die niets te maken heeft met de kalenderleeftijd.

Alfred Binet was de eerst psycholoog uit Frankrijk die fasen en niveaus van het ”intellectuele tijdperk” van kinderen bestudeerde.

Alfred onderwierp kinderen aan verschillende psychologische testen. Hieruit konden conclusies uit worden getrokken in hoeverre hun mentale vermogens zich hadden ontwikkeld op middelbare leeftijd.

Wil jij weten hoeveel ”mentale jaren” jij oud bent? Kijk dan eens naar de onderstaande afbeelding en tel hoeveel honden jij ziet.

De resultaten hiervan kunnen worden ondergebracht in 4 verschillende antwoorden voor deze visuele test.

4 honden:
Als jij vier honden hebt geteld dan is je mentale leeftijd tussen de 20 en 25 jaar. Je bent jong en fris van geest en staat open voor nieuwe dingen en uitdagingen in het leven.

Jouw voorkeur ligt bij innerlijk rust in plaats van lawaai en drukte. Schoonheid en kunst is iets wat je waardeert.

5 honden:
Als je 5 honden in de afbeelding hebt geteld, dan is je mentale leeftijd tussen de 25 en 30 jaar. Stabiliteit en duidelijke en heldere sociale relaties hecht je veel waarde aan.

In oppervlakkige relaties ben je niet geïnteresseerd omdat je altijd opzoek bent naar diepgang. Hierdoor omring je je het liefst met mensen waar je op kan bouwen en altijd op kunt rekenen.

6 honden:
Als je 6 honden hebt geteld, dan zit je mentale leeftijd tussen de 30 en 40 jaar. Jij bent de spreekwoordelijke rots in de branding.

Goede vrienden kunnen altijd op jouw steun rekenen, opzoek naar woorden en daden die hen troost en steun kunnen bieden.

Je vindt het leuke om nieuwe mensen te ontmoeten en bent open van geest. Echter waarschuwt jouw intuïtie je te snel over negatieve mensen en ben je daardoor misschien te streng omdat je niet gemanipuleerd wilt worden.

Dit betekent overigens niet dat je achterdochtig bent, het tegenovergestelde zelfs, je stapt altijd met een positieve instelling ergens op af.Lees verder

Puzzels

Nieuww: Welke auto moet eerst bewegen om deze verkeersopstopping op te lossen?Er is altijd wel een beetje tijd om een hersenkraker op te lossen.

Het is uiteraard belangrijk om je lichaam in conditie te houden, maar veel mensen vergeten hun hersenen. De hele dag stilzitten is ondraaglijk, maar af en toe enkele uitdagingen oplossen, is een uitstekende manier om gezond te blijven.

Daarom hebben we vandaag een nieuwe uitdaging voor jullie!

Wij zijn dol op puzzels met getallen zoals sudoku’s. Ze stimuleren je hersenen en hoe ingewikkelder hoe leuker! Eenmaal je het opgelost hebt, voel je je weer fris en scherp. Zo ben je weer helemaal klaar om aan het werk te gaan!

Welke auto moet eerst bewegen?

Vandaag hebben we de perfecte puzzel voor een korte pauze. Het is niet te gemakkelijk, maar ook niet te moeilijk. Je zult wellicht wel even moeten nadenken. Uiteindelijk zal je het antwoord wel vinden.

Het is een plaatje van een verkeersopstopping op een kruispunt. Jouw opdracht is om te achterhalen hoe we deze file kunnen oplossen. Welke auto moet eerst bewegen zodat ze allemaal hun weg kunnen vervolgen?

Denk goed na over je antwoord!

Je denkt dat je het weet? Kijk dan nog maar eens goed.

Ik moest er lang over nadenken voordat ik honderd procent zeker was. Hieronder geven we het antwoord weg.Het antwoord is dat auto nummer drie eerst moet bewegen door achteruit te rijden!

En op die manier kunnen alle auto’s bewegen!

Had jij het goed? Deel dit bericht met je vrienden om ook hen op de proef te stellen!Lees verder

Puzzels

Aartsmoeilijke puzzel: vind jij de muis tussen de eekhoorntjes?

Puzzel van The DudolfHet is geen geheim dat breinkrakers wonderen doen voor je grijze hersencellen. Optische illusies hebben de eigenschap dat ze onze hersenen een beetje voor de gek houden. Onze ogen zien iets, maar ons brein interpreteert het heel anders.

Dat is precies ook het geval met de tekeningen van kinderboekillustrator Gergely Dudás, beter bekend als The Dudolf. Vind jij de muis tussen alle eekhoorns?

De leuke puzzels van Dudás vind je op zijn website, in zijn boeken en op zijn sociale media. De hersenkrakers van zijn hand gaan van eenvoudig tot heel moeilijk. Iedereen, van beginners tot professionals, komen aan hun trekken.

Vind de muis

Deze puzzel schommelt een beetje tussen de twee in, niet te gemakkelijk, maar ook niet te moeilijk. Je kunt het jezelf natuurlijk wel wat lastiger maken door jezelf een tijdslimiet op te leggen: vind de muis binnen de tien seconden!

Zet je schrap voor deze uitdaging.

Bekijk de puzzel hieronder. Heb je het niet gevonden, concentreer je dan goed en probeer het nog een keertje. De oplossing vind je door naar rechts te scrollen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gergely Dudás (@thedudolf)Lees verder
Advertisement

Trending