Connect with us

Financieel

Dit Italiaans privé-eiland kan je gewoon op Airbnb huren voor een zacht prijsje

Er is niets zo gezellig als met een grote groep vrienden of familie op vakantie gaan. Nu is er echter wel een heel speciale locatie om naartoe te trekken. Je kunt op Airbnb gewoon een Italiaans privé-eiland huren! Het mooiste van al is dat het huis, met bijhorend eiland, ook nog eens heel betaalbaar is.

Wanneer je met een grote groep op reis gaat, wil je vooral een plekje waar je ongestoord je gang kunt gaan. Op vakantiesite Airbnb staat een huis op een eiland in de omgeving van Venetië te huur tegen een zacht prijsje. De woning heeft zeven slaapkamers voor een totaal van zestien gasten. Wanneer je met zestien op vakantie gaat en de prijs door het hele gezelschap deelt, kom je uit op 36 euro voor een nachtje. Twee personen kunnen er afhankelijk van het seizoen al terecht voor 80 euro per persoon.

Airbnb

Zo goedkoop? Dan moet er wel een addertje onder het gras schuilen. Niets lijkt minder waar. De recensies op Airbnb zijn immers lovend!

Airbnb

Acht minuten varen

Eiland Falconera is alleen te bereiken met de boot. Het is gelegen op acht minuutjes varen van het vasteland. Daar heb je maar liefst 20 hectare helemaal alleen voor jou en je vrienden.

Airbnb

Het leuke is dat je ook nog eens vlakbij Venetië zit. Ideaal dus voor uitstapjes. Overnachten in Venetië zelf is immers niet goedkoop!

Airbnb

De vraag is nu alleen nog maar: wie neem jij mee?

Lees verder

Financieel

Sigrid Kaag stort miljoenen euro’s naar Oeganda, licht Tweede Kamer niet inSigrid Kaag was het onderwerp van veel vuur. De Volkskrant maakte gisteren bekend dat ze als demissionair minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking afgelopen januari miljoenen dollars naar Oeganda stuurde.

In januari vorig jaar waren er verkiezingen in het Afrikaanse land. Het ministerie van Buitenlandse Zaken was bezorgd dat deze verkiezingen uit de hand zouden lopen en schortte daarom zijn “steun” op. Uiteindelijk liep het echt uit de hand. Tijdens de verkiezingen in Oeganda werden tientallen onschuldige burgers doodgeschoten of gemarteld. Volgens de PvdA is de Kamer door het kabinet aan de kant geschoven.

Kaag houdt betaling in

Maar Kaag besloot ondanks de schorsing toch 2,4 miljoen euro naar huis over te maken. Het zou “contractuele ontbering” zijn als het niet wordt betaald.

Het is normaal dat deze subsidiebetalingen per post aan de Tweede Kamer worden gemeld. De Volkskrant meldt nu dat Kaag dat niet heeft gedaan, ondanks de belofte om een ​​update over de ondersteuning te geven.Lees verder

Financieel

Enorme prijsverhoging variabele contracten Essent vanaf 1 juli

EssentEssent verhoogt de variabele energietarieven vanaf 1 juli met 25 tot 30 procent. Daardoor moeten klanten per maand 25 tot 90 euro meer betalen voor hun energierekening. Dat bevestigt het bedrijf dinsdag.

Het gaat gemiddeld om een prijsstijging van om en bij de 50 euro per klant. Essent bedient ongeveer twee miljoen klanten. De helft daarvan heeft een variabel contract. Die klanten krijgen dus af te rekenen met een forse prijsverhoging.

Op 1 juli was er ook al een prijsverhoging. Toen ging het gemiddeld om een verhoging van 20 euro per klant.

Essent verwacht voor de jaarwisseling geen nieuwe verhogingen, maar kan geen garanties op tafel leggen. “We kopen vooruit in op de markt en de energie voor de komende maanden hebben we al aangekocht. Maar we weten niet wat er nog gaat gebeuren, bijvoorbeeld met eventuele sancties. Daar kunnen we pas in het najaar meer over zeggen”, aldus een woordvoerder.Lees verder

Financieel

Man Sylvie Meis stelt beleggers in zijn eigen cryptomunt gerust

Sylvie MeisDe echtgenoot van Sylvie Meis, Niclas Castello, lanceerde een eigen cryptomunt genaamd Castello Coin. De waarde is momenteel erg gedaald en zijn volgers maken zich zorgen.

Een van de investeerders reageert: “Ik heb er hoofdpijn van gekregen. Het was geen goede start.” Nu stelt Castello zijn fans gerust.

Castello vindt dat je dit er maar moet bijnemen als je investeert in cryptomunten. “,Je weet het nooit van te voren! Het is momenteel een laag volume. Maar met alle hoogtepunten die eraan komen, gaat dat veranderen.” De kunstenaar startte de cryptomunt om de manier te veranderen waarop in kunst wordt geïnvesteerd. Hij bood ook al de eerste kunstwerken aan die je met de munt kunt kopen.

Kritiek

Bij de lancering van zijn munt lag Castello zwaar onder vuur. Enkele maanden terug is een kunstwerk van hem in New York geplaatst. Het was een kubus van 186 kilo om de aandacht te vestigen op de lancering van zijn munt.

Het kunstwerk kostte maar liefst 10 miljoen euro en de inwoners van de stad waren daar niet blij mee. “Laten we in een stad die zwaar is getroffen door de pandemie, waar de prijzen al hoog zijn en de inflatie het nog erger maakt, een bewaakte gouden kubus op een openbare plaats dumpen”, klonk een van de reacties op Twitter.Lees verder
Advertisement

Trending