Connect with us

BN'ers

Verdrietig nieuws: wereldberoemde zanger (46) plotseling overleden

De muziekwereld is geschokt door het plotselinge overlijden van Paul Cattermole op 46-jarige leeftijd. Cattermole maakte deel uit van de populaire Britse popgroep S Club 7. Zijn familie heeft het nieuws via sociale media bevestigd en meldt dat de oorzaak op dit moment nog onbekend is. Cattermole werd op 6 april 2023 dood aangetroffen in zijn huis in Dorset.

De band heeft via Twitter gereageerd op het tragische nieuws en laat weten kapot te zijn van het verlies van hun ‘broer’. De band beschrijft de gevoelens van diepe rouw en verlies die zij op dit moment voelen en is dankbaar voor de geweldige herinneringen die zij aan Cattermole hebben. Het overlijden van Cattermole komt enkele weken nadat S Club 7 had aangekondigd met een reünie te komen. De groep zou elf concerten geven in het Verenigd Koninkrijk.

S Club 7 werd in 1998 opgericht en brak eind jaren negentig door met de hit Bring It All Back. Het lied bereikte ook Nederland en kwam tot de derde plaats in de Single Top 100. Naast Bring It All Back scoorde de groep ook hits met S Club Party en Two In A Million. In Nederland werd het vervolgens stil rond S Club 7, maar in het Verenigd Koninkrijk bereikten de zeven nog tot 2003 diverse keren de hitparade.

Fans en collega’s reageren geschokt op het nieuws van het overlijden van Cattermole. Op sociale media worden massaal condoleances en steunbetuigingen geplaatst. Het is nog onduidelijk of de geplande concerten van S Club 7 doorgaan en hoe de groep om zal gaan met het verlies van hun bandlid.

Het overlijden van Cattermole benadrukt opnieuw het belang van geestelijke gezondheidszorg in de muziekindustrie. Er wordt vaak veel van artiesten gevraagd en de druk om te presteren kan hoog zijn. Het is belangrijk dat artiesten toegang hebben tot de juiste hulp en ondersteuning om met de uitdagingen van het vak om te gaan.