Connect with us

BN'ers

René gaat stuk om priester die valt tijdens uitvaart Willibrord

van der gijp

Familieleden, vrienden en bekende collega’s namen donderdag afscheid van Willibrord Frequin. De uitvaart vond plaats in de Sint-Jansbasiliek in Laren. René van der Gijp zegt dat het een mooie dienst was, maar dat niet alles gesmeerd liep. De priester maakte immers een doodsmak, tot groot jolijt van de VI-heren.

Uiteraard moest de uitvaart van goede vriend Willibrord Frequin aan bod komen in Vandaag Inside. Zowel Wilfred Genee, als René van der Gijp en Hélène Hendriks waren aanwezig. Vorige week was René heel geëmotioneerd over Willibrord, omdat het zo slecht met hem ging. “Het was mooi zo. Ik denk dat hij het zo gewild had, dat hij het mooi gevonden had.”

Doodsmak

Wilfred vroeg aan René waarom hij tijdens de plechtigheid een harde knal hoorde. De talkshowhost vertelt: “Ik hoorde roepen: ‘hij is gevallen’. Ik dacht eerst dat die kist omgevallen was.” René legt uit wat er gebeurd was. “Die priester heeft zo’n enorme doodsmak gemaakt, dat was niet normaal meer. Die man stond te praten op de kansel, die wilde naar de kist toe. Die miste het afstapje… Hij maakte zó’n harde smak, ik dacht: ‘die staat niet meer op!”

Bril scheef

De priester stond gelukkig wel op. Hoewel de situatie natuurlijk heel verdrietig is, moest René hartelijk lachen om de gevallen priester. Hij deed de priester zelfs even na: “Z’n bril stond helemaal scheef. Hij was wel even dizzy.”

Na de zegening op de begraafplaats is René samen met zijn vrouw nog wel even langs de priester gelopen. “Ik heb na afloop nog wel even gezegd dat hij naar de huisarts moet gaan. Je hebt zo’n ongelofelijk klap gemaakt, het lijkt me stug dat je er niets aan over hebt gehouden.”