Connect with us

algemeen

Oud Oranje-international (35) stapt uit het leven

De sportwereld r0uwt diep na het tragische nieuws van het 0verlijden van voormalig international Fleur van Dooren op slechts 35-jarige leeftijd, zoals Hockey Club Rotterdam zojuist heeft aangekondigd in een emotioneel bericht op Instagram.

Van Dooren’s carrière begon op jonge leeftijd, toen ze op slechts zevenjarige leeftijd haar eerste hockeywedstrijd speelde.

Op vijftienjarige leeftijd maakte ze al haar debuut in de hoofdmacht. Na haar middelbare school vertrok ze naar Nieuw-Zeeland.

Na haar terugkeer in Nederland begon Van Dooren aan een studie rechten.

In 2009 behaalde ze goud met Jong Oranje op het WK in Boston. Ze vertegenwoordigde ook twee keer het Nederlands Elftal.

Gedurende maar liefst twaalf jaar speelde ze op het hoogste niveau in de hoofdklasse, waarvan één seizoen bij Pinoké, en was ze een sleutelspeler in de hoofdmacht.

Ondanks haar indrukwekkende sportieve prestaties, worstelde Van Dooren persoonlijk met grote uitdagingen.

Ze leed acht jaar lang aan een depressie, en na het verlies van haar moeder werd dit alleen maar moeilijker.

Uiteindelijk kreeg ze toestemming voor euthan*sie, wat is verleend. Volgens het Algemeen Dagblad waren haar vader en zus tot aan het einde bij haar.

Langs deze weg willen we alle betrokkenen veel kracht en steun wensen in deze moeilijke tijd.

Het nieuws van Fleur van Dooren’s 0verlijden heeft een diepe impact gehad op de hockeygemeenschap en ver daarbuiten.

Vele fans, mede-hockeyers en mensen uit de sportwereld uiten hun verdriet en steunbetuigingen via sociale media en andere kanalen.

Haar buitengewone talent op het hockeyveld wordt geroemd, maar het is haar strijd tegen de dem0nen van depressie die velen echt raken.

Fleur’s openheid over haar mentale gezondheidsproblemen heeft anderen aangemoedigd om ook over hun eigen uitdagingen te praten en hulp te zoeken.

In deze moeilijke tijd is het belangrijk om te benadrukken dat er altijd steun en hulp beschikbaar is voor degenen die het nodig hebben.

Het taboe rondom mentale gezondheidsproblemen moet doorbroken worden, zodat mensen zich vrij voelen om hun kwetsbaarheden te delen en de hulp te krijgen die ze verdienen.

Fleur van Dooren zal herinnerd worden als niet alleen een getalenteerde sporter, maar ook als een moedige strijder die anderen heeft geïnspireerd om te vechten voor hun welzijn.

Haar nalatenschap zal voortleven in de harten van velen, en haar impact op de sportwereld en daarbuiten zal niet vergeten worden.