Connect with us

algemeen

Nederlandse supermarkten verhogen preventief prijzen als reactie op Houthi’s in Jemen

In reactie op luchtaanvallen tegen Houthi-rebellen in Jemen, hebben meerdere Nederlandse supermarkten preventief hun prijzen verhoogd.

Te midden van de aanhoudende Oekraïense conflict, werden Nederlandse supermarktketens vrijdagmorgen indirect getroffen door de gevechten in Jemen.

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk lanceerden kruisraketten op Houthi-doelwitten in het land. Als voorzorgsmaatregel stegen de prijzen in Nederlandse supermarkten van producten zoals boter, zonnebloemolie en brood.

“Ervaringen uit het verleden leren ons dat oorlogsgeweld invloed kan hebben op de prijzen van onze producten. Daarom hebben wij besloten om alvast enkele prijzen te verhogen.

De Houthi’s produceren zelf niets, dus momenteel is het een preventieve maatregel, maar voorzichtigheid is geboden,” verklaart supermarktmanager Wolter Haaks.

Haaks geeft aan dat verdere prijsstijgingen afhankelijk zijn van wereldwijde ontwikkelingen: “Ik houd CNN constant in de gaten in mijn kantoor. Een team van medewerkers staat klaar om indien nodig de prijzen verder aan te passen.”