Connect with us

algemeen

Vrouw mag vliegtuig niet op vanwege schaarse kleding, uitleg is nog absurder

Af en toe worden mensen van hun vlucht gezet vanwege het niet naleven van de regels van luchtvaartmaatschappijen. Toen deze jonge vrouw werd geweigerd om aan boord te gaan, was ze erg van streek. Later legde ze uit waarom haar de toegang werd ontzegd en hoe boos ze daarover was.

Blijf lezen om meer te weten te komen over wat er precies is gebeurd… Kine-Chan is een Braziliaans model en cosplayer die bekend staat om haar creatieve looks op internet. Ze besteedt veel aandacht aan haar kostuums. Deze keer besloot Chan zich te kleden als Rebecca, een personage uit de anime-serie Cyberpunk: Edgerunners (2022).

Kostuum

Voor het kostuum moest ze een zwarte bikini, een blauwe pruik en zwarte sandalen dragen. Ze besloot de look naar het vliegveld te dragen en in dezelfde outfit aan boord van haar vlucht te gaan. Maar helaas verliep het niet zoals ze had gepland.

Ze was op de luchthaven Navegantes in Brazilië toen het personeel van de luchtvaartmaatschappij haar tegenhield om aan boord te gaan. Volgens het personeel werd ze tegengehouden omdat ze in ‘ongepaste’ kleding het vliegtuig instapte.

Ongenoegen

De 21-jarige ging vervolgens naar Instagram om haar ongenoegen over de hele situatie te uiten. Ze plaatste een lange paragraaf in het Portugees waarin ze schetste wat er met haar was gebeurd.

“Dit weekend heeft zich een zeer vervelende situatie voorgedaan”, schreef ze. “Ik probeerde aan boord te gaan op het vliegveld van Navegantes, verkleed als Rebecca’s cosplay voor een evenement. Ik wist al dat ik te laat kon komen, dus kleedde ik me aan om geen tijd te verspillen en kon meteen naar mijn kamer. Maar ik kreeg te horen dat ik naar huis moest gaan en me moest omkleden, omdat datgene dat ik droeg niet ‘gepast’ was.”

En natuurlijk gaven veel van haar volgers hun mening over wat zij vonden van wat er met haar was gebeurd. Terwijl sommigen het met het luchtvaartpersoneel eens waren, hadden anderen meer medeleven tegenover Kine-Chan. Eén persoon schreef: “Kine, ik hou van je, maar je had een gemakkelijke pull-up-outfit kunnen aantrekken, zoals een vallende jurk of zelfs een blouse met knopen.”

Dat is natuurlijk een makkelijke oplossing voor iedereen die een bikini als kostuum wil dragen en weet dat hij niet genoeg tijd heeft om zich om te kleden. Een jurk over een bikini dragen is iets dat veel vrouwen doen om tijd te besparen als ze zich moeten omkleden.

Maar niet iedereen was het hiermee eens: “Het is echt teleurstellend om te ontdekken dat de luchthaven jou, een getalenteerde artiest, heeft uitgesloten vanwege een cosplay die zo ongelooflijk is als die van Rebecca. Vrijheid van meningsuiting en creativiteit moeten altijd worden aangemoedigd en gerespecteerd”, schreef een andere gebruiker.