Connect with us

Actueel

Enorme paniek in Walibi: Achtbaan begeeft het

Bezoekers van Walibi Holland beleefden gisteren een angsta*njagend moment toen de achtbaan waarin ze zaten te maken kreeg met een st0ring.

Na meer dan zeventig minuten op een hoogte van 35,5 meter vast te hebben gezeten, konden ze eindelijk worden bevrijd uit deze ben*rde situatie.

Dergelijke incidenten waarbij attracties storingen krijgen, lijken tegenwoordig vaker voor te komen, zowel op kermissen als in pretparken.

Zo ook gisteren bij Walibi, waar de achtbaan “Speed of Sound” het betrof.

Bij deze attractie gaat het karretje achterwaarts omhoog, om vervolgens met hoge snelheid naar beneden te gaan.

Echter, het loslaten van het karretje bleef uit, waardoor de inzittenden gedurende meer dan een uur vast kwamen te zitten op een hoogte van 35,5 meter, bovenaan de achtbaan.

Het pretpark nam snel maatregelen en activeerde de noodbergingsprocedure. Hierdoor werd de trein langzaam naar beneden gereden.

Hoewel een andere optie was om passagiers bovenaan te laten uitstappen, werd deze keuze vanwege de steile helling als oncomfortabel beschouwd.

Na ruim zeventig minuten konden alle passagiers rond 21.30 uur weer veilig op het instapstation staan. Ondanks de opluchting bleef de schrik bij velen zitten.

Na de bevrijding gaven meerdere bezoekers aan last te hebben van fysieke kl*chten, waaronder rug- en schouderp!jn.

Dit kwam doordat ze gedurende lange tijd vastzaten met beugels om hen op hun plaats te houden.

Deze bezoekers werden opgevangen bij de EHBO-post in het park, wat volgens de woordvoerder van Walibi de standaardprocedure is.

Het park nam het voorval serieus en liet aan Looopings weten: “We laten iedereen dan uitvoerig checken, omdat bezoekers natuurlijk wel een lange tijd hebben vastgezeten.”

Op dit moment is nog niet bekend of de attractie gesloten zal worden voor nader onderzoek. De 00rzaak van de st0ring is nog onbekend en zal worden onderzocht.