Connect with us

Actueel

Boer plant twee miljoen zonnebloemen om mensen het hele jaar lang op te beuren

We waren nog maar enkele maanden in het nieuwe jaar en iedereen was er al klaar mee. Het was voor iedereen een moeilijk jaar, maar een boer doet zijn uiterste best om toch een beetje vreugde te verspreiden.

Scott Thompson, een boer uit Wisconsin, komt uit een familie die in Kenosha City al generaties aan landbouw doet. De boer van de vierde generatie ziet normaal elke zomer toeristen naar zijn landgoed komen om bessen te plukken en in de herfst komen ze langs voor de pompoenen. Maar voor het eerst in zeventig jaar staat er op zijn grond iets heel bijzonders: zonnebloemen.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Thompson Strawberry Farm (@thompsonstrawberryfarm) op

Nadat zijn vrouw het hem voorstelde, wist Scott dat het perfect zou zijn om een beetje blijdschap te verspreiden in harde tijden. Scott vertelde aan CNN: “Naarmate het seizoen voorbij ging, was het duidelijk dat de pandemie niet zou verdwijnen. En we dachten dat mensen misschien op zoek waren naar iets om te doen, en wat een goede manier om de afstand te bewaren en … te glimlachen.”

Twee miljoen zonnebloemen

Op zijn negen hectares land staan nu twee miljoen zonnebloemen in bloei. Scott plantte genoeg zaadjes om 15 weilanden te vullen, met in het achterhoofd het feit dat mensen zich aan de social distancing regels zouden moeten houden. En wanneer ze terug thuis komen, hebben ze een heleboel zonnebloemen in de hand en een brede glimlach op hun gezicht.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Thompson Strawberry Farm (@thompsonstrawberryfarm) op

Met nog bijna 3 hectare grond waarop zonnebloemen moeten uitkomen, zijn er nog genoeg zonnebloemen om de bezoekers te verblijden. Dat betekent dat er tot eind september nog zonnebloemen in bloei zullen staan op zijn boerderij.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Thompson Strawberry Farm (@thompsonstrawberryfarm) op

Scott voegde er nog aan toe: “Een van de leuke dingen eraan is dat iedereen zo blij is. We krijgen geweldige reacties op Facebook, of wanneer ik in het veld werk, iedereen heeft zoiets van, ‘Bedankt om dit te doen’ en ‘Dit is wat ik nodig had’. Mensen zijn zo blij om hier te zijn en dat ze ergens naartoe kunnen gaan.”

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Thompson Strawberry Farm (@thompsonstrawberryfarm) op

Lees verder

Actueel

Politie slaat alarm: 15-jarige jongen al 2 weken vermistDe politie is op zoek naar de 15-jarige Dustin Slomp uit Maastricht. De minderjarige jongen is ruim twee weken spoorloos en werd voor het laatst gezien op 11 november in de Severenstraat. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Dat meldt de politie op Facebook.

Op de dag van zijn verdwijning droeg Dustin een donkerkleurige trainingsbroek. In het Facebookbericht loopt de politie al vooruit op vragen die ze vermoeden te krijgen over het late plaatsen van de vermissing. De dienders zeggen druk bezig te zijn met de zaak. Daarom kunnen ze helaas niet meer informatie verstrekken.

Heb jij Dustin gezien of weet je waar hij is? Bel dan direct telefoonnummer 0900 – 8844 of 112.Lees verder

Actueel

Koerier (49) DPD dood aangetroffen door collega’s in bestelwagen: hij werkte tot 14 uur per dagEen chauffeur van koerierdienst DPD is dood aangetroffen in zijn bestelbusje in het Verenigd Koninkrijk. De man, Warren Norton (49), zat ineengezakt achter zijn stuur. Dat meldden Britse media.

Norton zou door collega’s zijn gevonden in zijn bestelwagen op het terrein van het DPD-magazijn in Dartford, in het Engelse graafschap Kent. Ze dachten dat hij sliep, waarna ze op het raam van zijn busje klopten om hem wakker te maken. Maar hij reageerde niet. Eén van de mannen sloeg daarop een raam in en opende de deur. Maar Norton bleek levenloos. Alle reanimatiepogingen waren tevergeefs.

Norton maakt de laatste tijd veel overuren om zo veel mogelijk pakjes te bezorgen. De alleenstaande vader van een 14-jarige dochter zou wekenlang tot 14 uur per dag hebben gewerkt om alles tijdig geleverd te krijgen.

“Managers proberen je over te halen om meer dagen en langer te werken omdat ze weten dat we zelfstandigen zijn”, verklaarde een anonieme bron aan ‘The Sun’. De werkdruk is naar verluidt enorm. “Alle pakketten moeten telkens uit het magazijn”, vertelde de bron.

Soms zou Norton zelfs alle dagen van de week gewerkt hebben. ‘s Morgens begon hij dan om 6 uur en werkte soms door tot 20 uur. Het loon voor al dat harde werk: 120 pond (omgerekend 140 euro) per dag.

Norton zou ongeveer twee jaar voor de koerierdienst hebben gewerkt. Een woordvoerder van DPD bevestigde de dood van de koerier aan ‘The Sun’: “Onze gedachten zijn op dit moment bij zijn familie en vrienden.”Lees verder

Actueel

Zoon Peter R. de Vries is in levensgevaarRoyce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries heeft een waarschuwing van de politie gekregen dat hij is levensgevaar is. Dit komt omdat hij de kroongetuigen van Nabil B. helpt als advocaat.

De politie heeft te horen gekregen dat er mensen zijn die Royce willen vermoorden. ,De enige reden die ik kan bedenken, is dat ik als advocaat de onschuldige zussen van Nabil B. heb bijgestaan in een civiele kwestie tegen de staat. Daar ben ik mee gestopt toen mijn vader was neergeschoten”, liet Royce aan het parool weten.

,,Ik deed dat uit veiligheidsoverwegingen anoniem, zó anoniem dat zelfs andere kantoorgenoten van niets wisten, maar de opsporingsdiensten zijn zo onzorgvuldig geweest het te laten uitlekken, waarna het ook nog eens in de media is gemeld.”

Hij dacht er gelijk aan om er niet mee door te gaan. ,,Door de aanslag op mijn vader is dat versneld en kwamen de zussen wéér zonder advocaat te zitten”, legt hij uit. ,,Ik heb mijn eigen familie in het ziekenhuis moeten beloven dat ik mijn handen volledig van de procedures voor de familie van Nabil B. zou aftrekken. Het was niet het moment om eigenwijs te zijn.”

,,Naar aanleiding van de dreiging die er momenteel kennelijk op mij rust, zijn veiligheidsmaatregelen getroffen en wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de herkomst van deze dreiging”, zegt De Vries. ,,Ik hoop met het naar buiten brengen van deze informatie de dreiging te doen stoppen.”Lees verder
Advertisement

Trending