Connect with us

Actueel

Grap van Hélène Hendriks valt volledig verkeerd en zorgt voor ophef

De kijkers van Oranjezondag zaten gisteren vol verbazing voor de televisie. Presentatrice Hélène Hendriks had tijdens de uitzending meerdere keren aangekondigd dat ze zou onthullen wie de “echte vader” van André Hazes jr. is. Wat uiteindelijk een grap bleek te zijn, viel echter totaal verkeerd bij het publiek. Wat bedoeld was als luchtige humor, werd door velen als smakeloos en ongepast ervaren.

De vader van André Hazes jr.: een gevoelige kwestie

De familie Hazes staat al jaren in het middelpunt van de belangstelling, en het is geen geheim dat er vaak spanningen zijn. De laatste tijd gaat het vooral om de kwestie rond de artiestennaam van André Hazes jr. Zijn moeder, Rachel Hazes, heeft aangedrongen dat haar zoon voortaan de toevoeging “jr.” aan zijn naam toevoegt. Dit heeft alles te maken met merkrechten, aangezien Rachel de rechten op de naam van haar overleden man, André Hazes sr., beheert.

Wat de situatie extra ingewikkeld maakt, zijn de geruchten die al jarenlang rondgaan over de vraag of André Hazes sr. wel daadwerkelijk de biologische vader van André jr. is. Yvonne Coldeweijer, de bekende roddelvlogger, heeft dit onderwerp onlangs weer op scherp gezet door te suggereren dat Rachel mogelijk met een onthulling komt die deze geruchten zou bevestigen. Coldeweijer schreef op Instagram dat ze vermoedt dat Rachel het “ultieme wapen” tegen haar zoon zal inzetten en publiekelijk zal onthullen wie zijn echte vader is.

Deze speculaties hebben voor veel ophef gezorgd in de media. Verschillende nieuwsprogramma’s, waaronder Shownieuws, besteedden aandacht aan het gerucht, en ook tijdens de uitzending van Oranjezondag gisteren werd er veel over gespeculeerd.

De belofte van Hélène Hendriks: “Blijf kijken”

Hélène Hendriks, presentatrice van Oranjezondag, greep de geruchten rondom de vader van André Hazes jr. aan om de kijkcijfers van de uitzending een boost te geven. Al aan het begin van de uitzending riep ze de kijkers op om vooral te blijven kijken, omdat er een onthulling zou komen over de “echte vader” van André Hazes jr. Dit zorgde direct voor veel nieuwsgierigheid onder de kijkers, gezien de grote media-aandacht rondom dit gerucht.

Hendriks gooide extra olie op het vuur door alvast twee namen te noemen die volgens haar mogelijk de vader van André zouden kunnen zijn: oud-voetballer John de Wolf en de beruchte drugscrimineel Marco Eijk. Vervolgens vroeg ze de kijkers om vooral niet weg te zappen, met de belofte dat de onthulling later in de uitzending zou komen.

Net voor de reclame riep Hendriks nogmaals op om te blijven kijken, wat de spanning verder opvoerde. De kijkers werden voorbereid op een onthulling die, zo leek het, groot nieuws zou zijn.

De “onthulling” aan het einde van de uitzending

Toen het moment van de zogenoemde onthulling eindelijk daar was, werd het voor velen snel duidelijk dat het om een grap ging. Aan het eind van de uitzending, aangekondigd als het “hoogtepunt van de avond”, verscheen een foto van André Hazes jr. (30) op het scherm. Daarnaast werden drie foto’s getoond van mannen die volgens de geruchten zijn biologische vader zouden kunnen zijn.

De regie had bovendien een oud interview met John de Wolf gemonteerd, waarin hij zegt: “Het was helemaal niet gepland.” Daarna kwam Hendriks weer in beeld en kondigde ze triomfantelijk aan: “John de Wolf is dus de vader van André Hazes junior!” Het publiek in de studio lachte, maar voor veel kijkers thuis kwam de grap totaal niet goed over.

Reacties van kijkers: “Smakeloos en ongepast”

De grap van Hélène Hendriks viel niet in goede aarde bij de kijkers. Op sociale media, met name op X (voorheen Twitter), stroomden de reacties binnen. Veel mensen vonden de grap smakeloos en ongepast, vooral gezien de gevoelige aard van de geruchten rondom de familie Hazes. Kijkers uitten hun ongenoegen en noemden de actie “laag bij de grond”, “walgelijk” en “helemaal niet grappig”. Sommigen vroegen zich zelfs af wie dit idee überhaupt had bedacht.

“Wie denkt dit nou uit? Dit is een privékwestie die je niet op zo’n manier voor de lol moet gebruiken,” schreef een boze kijker. Een ander voegde eraan toe: “Het is schandalig dat je zo’n beladen onderwerp gebruikt om kijkcijfers te scoren.” De kritiek richtte zich vooral op het feit dat de grap over iets ging wat al jarenlang een pijnlijk en gevoelig onderwerp is binnen de familie Hazes.

Reactie van Hélène Hendriks

Naar aanleiding van de ophef heeft Hélène Hendriks vandaag gereageerd op de negatieve reacties. Ze gaf toe dat de grap, achteraf gezien, niet zo goed is uitgepakt als ze had gehoopt. “Als ik het zelf achteraf bekijk, is het niet de meest geslaagde grap geweest,” zei Hendriks in een korte verklaring. Ze leek enigszins verrast door de felle reacties, maar gaf toe dat ze de situatie had onderschat.

Hoewel Hendriks probeerde de situatie te relativeren, kon ze niet ontkennen dat veel kijkers de grap als ongepast ervoeren. De presentatrice liet weten dat het nooit haar bedoeling was om mensen te kwetsen, maar erkende dat het misschien beter was geweest om dit onderwerp niet op deze manier aan te snijden.

Reactie van John de Wolf

Ook John de Wolf, die in de grap werd genoemd als de “vader” van André Hazes jr., heeft van zich laten horen. Hij gaf aan dat hij de grap niet echt grappig vond, maar dat hij het ook niet groter wilde maken dan het is. “Het is niet grappig, maar we moeten er ook niet te veel van maken. In principe lach ik erom,” zei De Wolf in een reactie. Zijn nuchtere reactie lijkt erop te duiden dat hij de situatie vooral probeert te relativeren en er geen groot probleem van wil maken.

De familie Hazes blijft onderwerp van gesprek

Het is duidelijk dat de familie Hazes, en vooral de kwestie rondom de vader van André Hazes jr., nog altijd een gevoelige kwestie blijft. Hoewel het gerucht dat André Hazes sr. niet de biologische vader van zijn zoon zou zijn al jaren bestaat, is dit nooit bevestigd. De recente speculaties, aangejaagd door Yvonne Coldeweijer en andere media, hebben dit onderwerp echter weer volop in de schijnwerpers gezet.

De grap van Hélène Hendriks, bedoeld als luchtige satire, raakte een gevoelige snaar bij het publiek. Het laat zien hoe zorgvuldig moet worden omgegaan met dergelijke geruchten, vooral wanneer ze betrekking hebben op persoonlijke en familieaangelegenheden. Hoewel het allemaal begon als een onschuldige poging om kijkers aan het lachen te maken, heeft het geleid tot ophef en verontwaardiging.

Conclusie

De uitzending van Oranjezondag zorgde gisteren voor veel ophef door een grap van Hélène Hendriks over de biologische vader van André Hazes jr. Hoewel het bedoeld was als luchtige humor, viel de grap verkeerd bij veel kijkers, die het als smakeloos en ongepast beschouwden. Zowel Hendriks als John de Wolf hebben inmiddels gereageerd op de situatie, waarbij Hendriks toegaf dat het achteraf gezien geen geslaagde grap was.

De situatie rondom de familie Hazes blijft gevoelig, en de speculaties over de vader van André Hazes jr. zullen waarschijnlijk nog wel even blijven rondzingen. Het incident laat zien hoe belangrijk het is om voorzichtig om te gaan met persoonlijke kwesties, vooral wanneer deze al jarenlang onderwerp van discussie zijn in de media.