Connect with us

Viraal

Vrouw koopt voor €35 Romeins borstbeeld in kringloopwinkel, blijkt echt uit oude Rome te dateren

borstbeeld

Sommige mensen houden ervan om iedere zondag rommelmarkten af te schuimen of in de kringloopwinkel te snuisteren. Laura Young is ook zo iemand. Met een deskundig oog kocht ze voor amper 35 dollar een Romeins borstbeeld, maar ze wist de herkomst niet zeker. Ze had meteen in de gaten dat het geen goedkope, moderne replica was, maar wellicht van veel langer geleden dateerde. En haar gevoel zat goed: het oude borstbeeld was echt uit het oude Rome afkomstig en dus veel meer waard.

Laura Young kocht in 2018 een al even uniek dan zeldzaam borstbeeld in een kringloopwinkel in Texas. Ze wist toen niet met zekerheid of het authentiek was, maar voor 35 dollar kon ze niet klagen. De vintage-liefhebster wendde zich tot enkele experts en die bevestigden inderdaad dat het borstbeeld heel oud was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Laura Young (@templeofvintage)


Het borstbeeld dateert uit het oude Rome, meer in het bijzonder uit het Julius-Claudische tijdperk, ergens tussen de 1e eeuw voor Christus en de 1e eeuw na Christus. Echt een koopje dus!

De vraag is natuurlijk hoe het borstbeeld van Drusus de Oudere, die leefde tussen 38 en 9 voor Christus, in de Verenigde Staten belandde? Het beeld heeft een roerige achtergrond en slechts een deel van het verhaal is bekend.

Wat zeker is, is dat het beeld ooit toebehoorde aan koning Ludwig I van Beieren. Deze laatste had het opgenomen in zijn kunstcollectie in zijn villa in Aschaffenburg. Een hypothese is dat een Amerikaanse soldaat de villa tijdens de Tweede Wereldoorlog plunderde en het meenam naar de Verenigde Staten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Laura Young (@templeofvintage)


Laura Young bewaarde het erfstuk vier jaar lang. Nu beseft ze dat ze het beeld terug moet inleveren om het over te brengen naar Duitsland. Het borstbeeld is immers niet op legale wijze in het land verworven, dus voorziet de wet dat het terug moet naar het land van herkomst. Laura was heel blij toen ze de waarde vernam, maar het is een dubbel gevoel. “Het was een bitterzoet gevoel omdat ik wist dat ik het niet kon houden of verkopen. Ik ben hoe dan ook blij om een ​​klein deel van zijn lange en gecompliceerde geschiedenis te vertegenwoordigen.”

Tot 2023 wordt het beeld nog tentoongesteld in het San Antonio Museum of Art. Daarna keert het terug huiswaarts richting Duitsland.

Viraal

Vrouw ontdekt na tien maanden dat haar man eigenlijk een vrouw is

man

Pas na tien maanden huwelijk kwam een Indonesische vrouw van 22 erachter dat haar men eigenlijk een vrouw is. Het bedrog kwam aan het licht nadat de moeder van de vrouw haar schoonzoon had gedwongen om zijn kleren uit te trekken.

Ze hadden tijdens de korte periode van hun huwelijk wel het bed gedeeld, maar de man stond erop alleen zijn handen te gebruiken. Alles gebeurde ook in het donker. Daarom wist de vrouw genaamd Nur Aini niet dat haar man eigenlijk een vrouw was. Ze onthult in de lokale media: “Ik had een relatie als man en vrouw, maar ik wist niet dat degene met wie ik sliep een vrouw was.”

Schadevergoeding

De vrouw eist nu een schadevergoeding. De partner loog niet alleen over zijn gender, maar beweerde ook dat hij een in New York afgestudeerde neuroloog was. Ook dat bleek een grove leugen te zijn.

De twee leerden elkaar kennen via een datingapp en even later begonnen ze ook fysiek te daten. De partner genaamd Ahnaf Arrarif bleef zelfs een week bij zijn aanstaande echtgenote slapen om te helpen zorgen voor haar zieke ouders. Even later deed hij een aanzoek en het stel stapte op 18 juli 2021 in het huwelijksbootje.

Lees verder

Viraal

Man vraagt echtscheiding aan omdat vrouw alleen kant-en-klaarmaaltijden kookt

kant-en-klaarmaaltijden

Een gevarieerd dieet is niet alleen gezond voor het lichaam, maar zo blijft eten altijd lekker en afwisselend. Niemand wil immers elke dag hetzelfde voorgeschoteld krijgen. Maar tijdens een werkweek is het niet altijd simpel om heerlijke en warme maaltijden klaar te maken. Daarom kiezen sommige mensen voor snelle oplossingen zoals kant-en-klaarmaaltijden. Deze man was daar echter niet zo blij mee.

Er zijn immers grenzen aan het kiezen voor een voorgekookte maaltijd of een broodje. Een vrouw zag hier geen graten in en schotelde haar man dag na dag dezelfde kant-en-klaarmaaltijden voor. In dit geval instant noodles. Dit is niet alleen ongezond, maar het was ook heel schadelijk voor hun huwelijk.

Noodles

Een Indiaas koppel haalde de media nadat de echtgenoot naar de rechtbank stapte om de echtscheiding aan te vragen. De reden deed de wenkbrauwen fronsen. Zijn vrouw serveerde hem immers uitsluitend kant-en-klaarmaaltijden voor. De man kreeg voor ontbijt, lunch en diner niets anders dan noodles. Dat brengt ons meteen bij de opmerking dat uit dit verhaal blijkt dat alleen de vrouw verantwoordelijk was voor het eten. Waarom zorgde de man dan niet zelf voor gezondere maaltijden. De man zag echter geen andere uitweg dan de echtscheiding aan te vragen. Wellicht was de man niet alleen zijn vrouw beu, maar ook haar maaltijden.

maaltijd

De rechter had een uitgesproken mening over deze opmerkelijke zaak. “Hij vertelde dat zijn echtgenote niet wist hoe ze iets anders dan noodles moest klaarmaken. Ze kookte ze voor ontbijt, lunch en diner, en wanneer ze boodschappen ging doen kocht ze alleen dit soort voedsel.”

De echtscheiding werd uiteindelijk door beiden bekrachtigd, dus in onderling overleg. Feit is en blijft dat de oorzaak voor deze scheiding hoogst bijzonder is. Rechtbanken krijgen wel vaker met absurde situaties te maken, maar dit slaat werkelijk alles.

Hopelijk vinden toekomstige echtgenoten een manier om hun culinaire gebreken een beetje te compenseren.

Wat vind jij van dit verhaal? Heeft de man gelijk dat hij de scheiding aanvraagt om deze reden?

Lees verder

Viraal

Jongen heeft prachtige reactie als meisje op de bus voor het eerst ongesteld wordt

schoolbus

Vele vrouwen herinneren zich hun eerste menstruatie nog alsof het gisteren was. Vooral dan de overvloed van emoties en verwarring die daarmee gepaard gaat. Sommige meisjes ervaren dit als een erg traumatische gebeurtenis. Daarbij komt dan nog eens de vrees om niet door anderen opgemerkt te worden.

Een moeder deelde in de Facebookgroep Gurgaon Moms onlangs de ervaring van haar jonge dochter.

Topper!

“Mijn dochter werd vandaag voor de eerste keer ongesteld op de bus onderweg naar huis … en een jongen een jaar ouder dan haar … die ze eigenlijk niet echt kent … nam haar even opzij en fluisterde in haar oor dat ze een vlek op de achterkant van haar broek had en hij gaf haar zijn sweater om rond haar middel te binden zodat ze van de bus kon stappen … ze zei dat ze een beetje beschaamd was en aanvankelijk zei dat het oké was … maar de jongen drong aan en zei haar: ‘Ik heb zussen, maak je geen zorgen!’ Als je de moeder van deze jongen bent … Ik zou je graag willen bedanken en zeggen dat je hem goed opgevoed hebt! We horen vandaag zoveel slechte dingen over de jeugd, en ik wilde iets positief delen!”

De reactie van de jongen wordt nu wereldwijd geprezen. Deze jonge kerel geeft aan hoe het moet en daar zijn we hem erg dankbaar voor!

Deel dit bericht als ook jij vindt dat deze jongen alle erkenning van de wereld verdient!

Lees verder
Advertisement

Trending