Connect with us

Lifestyle

Onderzoek: Grootouders die op kleinkinderen babysitten leven langer

grootouders

Een onderzoek bevestigt wat wij stiekem al een beetje wisten: grootouders die veel tijd spenderen met hun kleinkinderen, leven langer.

Het is geen geheim dat kleinkinderen heel wat vreugde en plezier bezorgen. Onderzoeker dokter Ronan Factora bevestigt nu dat dit ook wetenschappelijk aangetoond is. Dat schrijft The Hits.

De studie vond plaats over een periode van meer dan 20 jaar en had betrekking op ruim 500 mensen van ouder dan 70 jaar. Ouderen die geregeld op de kleinkinderen pasten of bij hun kleinkinderen woonden, leefden gemiddeld 37% langer dan de groep proefpersonen die dat niet deed.

Factora legt uit: “We weten dat naarmate je ouder wordt het belangrijk is om fysiek actief, sociaal betrokken en cognitief geprikkeld te zijn. Deze dingen doen je beter verouderen en geven je de kans om je beter in je vel te voelen.”

Een van de conclusies van het onderzoek is dat de veeleisende situatie om voor kleine kinderen te zorgen, gunstig is om langer gezonder te blijven. Stress is ook minder wanneer je liefde en aandacht van kleinkinderen geniet.