Connect with us

Lifestyle

Moeder biecht op dat haar gezin geen wc-papier meer gebruikt: ‘Besparen’

wc-papier besparen

Een huishouden runnen is een grote uitdaging, en het brengt ook heel wat kosten met zich. Ouders moeten rekening houden met alle behoeftes van de gezinsleden en ook het financiële plaatje moet kloppen. Soms zijn er ook onvoorziene kosten die roet in het eten gooien. Tel daar de huidige inflatie bij en je weet dat we tegenwoordig manieren moeten vinden om te besparen. Deze moeder vond een manier om te besparen op wc-papier.

Amber Allen en haar man Joseph zijn de ouders van drie kinderen. Onlangs besloten ze om geen wc-papier meer te gebruiken. Inderdaad, dat lees je goed.

De moeder legt ook de reden van hun beslissing uit. “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer. De keuze kwam er om verschillende redenen. Ten eerste: we hadden een schuld van 70.000 dollar en we moesten dus besparen. Ik ben minder gaan shoppen, goedkoper gaan eten, maar nog steeds gezond en toen kreeg ik een ingeving. Wc-papier kopen is als ons geld door de wc gooien. Ik deelde mijn gedachten met Joseph en we zeiden dat het beter was om het niet meer te kopen en een doekje te gebruiken.”

toiletpapier

Mooie besparing

Amber verduidelijkt dat ze sindsdien heel wat bespaarden. “In 3 jaar hebben we tussen 1.200 en 2.100 dollar bespaard. Ik moet echter bekennen dat we nog steeds wat rollen kopen voor gasten. We hadden ook gedacht om ‘neem je rol mee naar ons huis’ te promoten onder vrienden, maar het leek ons ​​onbeleefd.”

Het is niet altijd even aangenaam om stof te gebruiken en het telkens te moeten wassen, maar toch gaan ze nog even door.

Wat vind jij van hun alternatief voor wc-papier? Zou ook jij overwegen om te besparen op toiletpapier?

Lifestyle

Volgens wetenschappers is dit het ideale tijdstip om te gaan slapen

Er zijn mensen die ervan houden om lekker vroeg te gaan slapen en dan heb je de nachtuilen die het licht pas om vier uur ’s ochtends uitknippen. Wat is nou het beste ogenblik om te gaan slapen?

De Universiteit van Exeter in Engeland boog zich over de kwestie. Wetenschappers wilden achterhalen wat nu het beste tijdstip is om te gaan slapen. Als uitgangspunt werd daarbij vooral de gezondheid van ons hart genomen.

Ideale tijdstip om te gaan slapen

Voor wie pas na middernacht de oogjes sluit is er slecht nieuws. Deze mensen hebben namelijk een grotere kans op hart- en vaatziektes. Nachtbrakers hebben 25% meer kans op dergelijke kwalen dan mensen die vroeger onder de wol kruipen.

Maar te vroeg naar bed gaan, is ook niet oké. Mensen die systematisch voor tien uur gaan slapen, hebben 12 procent meer kans op hart- en vaatziektes. Het risico is het minst wanneer je tussen tien en elf gaat pitten.

Ongezond

De reden waarom te laat of te vroeg gaan slapen ongezond kan zijn, heeft alles te maken met de zon. Hoofdonderzoeker David Plans legt uit: “Als je laat gaat slapen en laat opstaat, mist je lichaam signalen van de natuur, zoals de ochtendzon. Dat licht helpt onze interne klok iedere dag opnieuw weer in te stellen. Doe je dat niet, dan kan de schadelijke gevolgen hebben voor je cardiovasculaire gezondheid.”

Lees verder

Lifestyle

Onderzoek: Grootouders die op kleinkinderen babysitten leven langer

grootouders

Een onderzoek bevestigt wat wij stiekem al een beetje wisten: grootouders die veel tijd spenderen met hun kleinkinderen, leven langer.

Het is geen geheim dat kleinkinderen heel wat vreugde en plezier bezorgen. Onderzoeker dokter Ronan Factora bevestigt nu dat dit ook wetenschappelijk aangetoond is. Dat schrijft The Hits.

De studie vond plaats over een periode van meer dan 20 jaar en had betrekking op ruim 500 mensen van ouder dan 70 jaar. Ouderen die geregeld op de kleinkinderen pasten of bij hun kleinkinderen woonden, leefden gemiddeld 37% langer dan de groep proefpersonen die dat niet deed.

Factora legt uit: “We weten dat naarmate je ouder wordt het belangrijk is om fysiek actief, sociaal betrokken en cognitief geprikkeld te zijn. Deze dingen doen je beter verouderen en geven je de kans om je beter in je vel te voelen.”

Een van de conclusies van het onderzoek is dat de veeleisende situatie om voor kleine kinderen te zorgen, gunstig is om langer gezonder te blijven. Stress is ook minder wanneer je liefde en aandacht van kleinkinderen geniet.

Lees verder

Lifestyle

Andre Hazes heeft geen contact meer met Rachel Hazes: ‘Erge ruzie’

Het schijnt weer goed mis te zijn in de Hazes clan. Dit keer hebben wij te horen gekregen dat Andre Hazes en zijn moeder weer ruzie hebben gekregen en ze elkaar niet meer willen spreken.

Het lijkt alles te maken te hebben met Monique die samen met haar zoontje naar Amerika is gevlogen om bij Andre te zijn. Voordat ze het vliegtuig instapte plaatste ze nog een bericht om haar Instagram account. In dit bericht liet ze weten dat ze graag weer als gezin bij elkaar wilde zijn. Het had er dan ook alle schijn van dat Andre en Monique het weer wilden proberen met elkaar.

Yvonne Coldewijer wist te melden dat ze het zeker wist dat Andre en Monique weer bij elkaar zijn. Sterker nog ze is ervan overtuigt dat Andre en Monique binnenkort zullen gaan trouwen.

Helaas voor Monique werd haar Instagram bericht hier in Nederland niet zo goed ontvangen. Dit kwam overigens niet omdat ze voor de zoveelste keer Andre weer een kans wilde geven. Nee, dit had te maken met kleine Dre die leerplichtig is en blijkbaar weken vrij heeft gekregen van school.

Dit schoot bij veel ouders in het verkeerde keelgat, omdat hun ook graag hun kind een paar dagjes eerder vrij zouden willen hebben van school voordat de meivakantie begint. Dan kun je namelijk eerder op vakantie en dat bespaard geld en je ontwijkt de drukte.

Vooral op de basisschool van kleine Dre waren ouders woest, want waarom kreeg kleine Dre weken vrij van school als daar geen goede reden voor was. Weken vrij krijgen van de leerplicht kan alleen als er echt is ernstig aan de hand is. Dat lijkt bij kleine Dre niet het geval te zijn.

Blijkbaar is Rachel Hazes ook niet blij met het besluit van Monique om Andre achterna te vliegen. Rachel had liever gezin dat Andre alleen in Amerika bleef om zijn docu af te ronden en niet om zich te richten op een verzoening tussen hem en Monique.

Rachel en Monique haten elkaar namelijk. Rachel mag van Monique haar kleinkind niet zien en Andre heeft daar altijd tussenin gestaan. Nu gaat het gerucht dat Rachel haar zoon boos heeft opgebeld en gevraagd waar hij in godsnaam mee bezig is. Rachel zou hem op het hart hebben gedrukt niet in de val van Monique te trappen. Alleen denkt Andre hier heel anders over en het gesprek is dan ook in een flinke ruzie geëindigd. Het lijkt er dan ook op dat als Andre en Monique weer samen zijn hij het intensieve contact met zijn moeder wel kan vergeten.

Lees verder
Advertisement

Trending