Connect with us

Actueel

Ex Emile Ratelband over ernstige mishandeling: Zo zag het even met een tiran eruit

Moon van Buren, ex-vrouw van Emile Ratelband, zegt slachtoffer te zijn van huiselijk geweld. Acht jaar geleden gingen de twee uit elkaar en haar leven staat sindsdien alleen nog maar meer op z’n kop. Moon vindt het tijd om haar verhaal bekend te maken en dat doet ze bij De Telegraaf. ,,Ik denk niet meer dat ik mijn kinderen bescherm door mijn mond te houden…”

,,Mijn ex is een man met meerdere gezichten.” vertelt Moon in het interview waarop. ,,De leuke en gezellige kant die hij, toen ik hem net kende, voornamelijk liet zien. De gevaarlijke, destructieve kant zag ik pas later.” Terwijl Moon al een keer aangifte tegen Emile Ratelband had gedaan wegens mishandeling, was het stel twee kinderen later nog samen. ,,Ik was bang van hem en bleef toen, hoe onbegrijpelijk voor sommigen nu achteraf, toch bij hem.”

Onder het juk van een tiran leven
De mishandelingen gingen van kwaad tot erger en het huwelijk veranderde in een helse nachtmerrie. ,,Hij probeerde me omver te rijden, dreigde de kinderen van me weg te nemen, probeerde me te wurgen en schold me uit voor van alles en nog wat.” bekend de ex van Ratelband. Ook in het bijzijn van hun kinderen schaamde Emile zich niet om zijn vrouw te mishandelen. ,,Ik raakte mezelf totaal kwijt. Van een vrouw die alles had, veranderde ik in iemand die onder het juk van een tiran leefde.”

Vluchten
In 2013 vluchtte Moon met haar kinderen naar haar ouders in Rotterdam. Vooral haar zoon was er slecht aan toe en was zo bang dat hij niet naar zijn vader durfde. Toen Ratelband in 2016 werd veroordeeld voor een van de mishandelingen, deed de Raad voor de Kinderbescherming het af met ,,de kinderen hebben toch geen blauwe plekken, dus laat ze gewoon naar hun vader gaan”, onthult van Vuren.

Rollen omgedraaid
,,Ondertussen kwam mijn ex met steeds gekkere verhalen” vertelt Moon en werden de rollen omgedraaid. Ratelband zei dat ze aan de drugs was, haar kinderen mishandelde en bipolair was. Ook zorgde hij dat hun zoon bij Moon werd weggehaald ,,en ik was ineens de moeder die niet meewerkte”.

Missie
,,Door nu voor het eerst naar buiten te treden wil ik zichtbaar maken dat het hele systeem niet werkt”, aldus Moon. Haar missie is dat haar verhaal het leed van de ouders in de toekomst kan voorkomen. Ze vindt dat verschillende jeugdzorg-instanties elkaar ten kosten van de ouders en kinderen het hand boven het hoofd houden. ,,Ik vind dat de wijze waarop de staat met huiselijk geweld omgaat in de context van scheiding omgaat, moet stoppen”, aldus van Buren.

Reactie Ratelband
Emile Ratelband geeft een korte reactie aan De Telegraaf: ,,Het boek ‘Moon’ is dicht. Alle rechtszaken van de laatste jaren heeft zij verloren. Zij zoekt nu met ‘aar verhaal’, dat ik ten stelligste weerspreek, de publiciteit, terwijl de rechter, in het belang van de kinderen, toegezegd is niet meer te doen. Ik probeer mijn, hoe moeilijk ook want veel van wat Moon zegt is niet waar, wel aan deze toezegging te houden en daarom laat ik het hierbij”, aldus Ratelband.

Lees verder

Actueel

Drama: Leontine Borsato opgenomen in ziekenhuis

Na een rumoerig 2020, was Leontine Borsato wel klaar voor een frisse nieuwe start in het nieuwe jaar. Helaas belandde de presentatrice op zondag 3 januari gelijk in het ziekenhuis met een geperforeerde blindedarm. Dat laat haar management aan RTL Boulevard weten.

Leontine Borsato in het ziekenhuis

Blijkbaar had de voormalig actrice op zondag last van heftige buikklachten waardoor dochter Jada haar met spoed naar het ziekenhuis moest brengen. Gelukkig kon Leontine maandag al terecht op de operatietafel en is de ingreep goed gegaan. “Ze is gelukkig al wat dagen thuis. Het gaat goed met haar!”, aldus het management van Leontine.

Nieuwe vlam

Afgelopen week raakte ook Marco Borsato weer in opspraak. Hij zou het weer gezellig hebben met zijn ex Denise Boekhoff, die eerder al aangaf dat ze weer contact hadden. Maar dat het op romantisch vlak zou zijn, is één groot misverstand. Anouk Smulders reageerde woensdagavond in Shownieuws op de hardnekkige roddel en liet namens Borsato weten dat hij geen nieuwe vlam heeft én daar ook geen behoefte aan zou hebben. Er is namelijk maar één grote liefde in zijn leven en dat is Leontine. Ook zou de zanger aan de presentatrice hebben verteld dat hij alle speculaties behoorlijk vermoeiend vindt.

Reactie Denise

Het moge duidelijk zijn dat niet alleen Marco klaar is met alle geruchten. Oók Denise kan er niet meer tegen en haalt dan ook flink uit op Instagram. “Alles wat er in de media staat of gezegd wordt zijn aannames, veronderstellingen en roddels over één van mijn voormalige liefdes in relatie tot mij”, doelt ze op de beweringen in Privé. “Dus voor eens en voor altijd: Marco Borsato is een ex.”

Sterkte: Marco Borsato heel ernstig ziek! Nog erger dan gedacht!

Niet meer samen

Fans hopen bijna een jaar na de breuk nog steeds op een hereniging tussen beiden, maar het lijkt er steeds meer op dat meer dan een goede vriendschap er niet in zit. Na de breuk ging de zanger bij zijn moeder in Stompetoren wonen, maar zou in de zomer een gigantisch penthouse hebben gekocht in Alkmaar. Leontine bleef achter in de gezinswoning in Het Gooi, maar zou ook plannen maken voor een nieuw start op een andere plek. De gezamenlijke villa zou verkocht zijn. Ook zou Leontine steeds vaker afstand doen van de achternaam ‘Borsato’.

Een nieuw leven alleen

Marco en Leontine trouwden in 1998 en waren maar liefst 23 jaar samen. Begin februari kondigden de twee aan uit elkaar te gaan en kwam boven water dat de zanger meermaals een scheve schaats had gereden. Samen heeft het stel drie kinderen: zoons Luca (22) en Senna (19), en dochter Jada (18). Marco heeft al sinds het nieuws over zijn burn-out nagenoeg niets meer van zich laten horen op sociale media. Zijn laatste post dateert van bijna een jaar geleden, 31 december 2019.

Bron: RTL Boulevard , Flaironline Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder

Actueel

Gommers eist harde lockdown: binnen tien dagen code zwart

Voorzitter van de Nederlandse vereniging van ic-artsen, Diederik Gommers, verwacht binnen tien dagen code zwart in de zorg. Ziekenhuizen moeten dan op basis van niet-medische gronden beslissen wie ze helpen en wie niet.

Om dit doemscenario te vermijden eist Gommers dat het kabinet een harde lockdown afkondigt. Nu liggen er 488 coronapatiënten op de intensive care afdelingen. Bij de 651e patiënt is er volgens Gommers sprake van code zwart.

In Nederland zijn er momenteel 1.066 ic-bedden. Daar liggen echter ook nog andere patiënten. Het kabinet wil opschalen, maar dat is volgens Gommers niet realistisch. Dat gaat immers heel moeizaam. Code zwart is in zicht vooral vanwege personeelstekort. Er heerst namelijk een hoog ziekteverzuim onder verpleegkundigen en artsen.

Een andere factor is dat er heel wat jonge kinderen besmet zijn. Dat betekent dat ouders die in ziekenhuizen werken verplicht in quarantaine moeten.

Harde lockdown nodig

De enige manier om een ramp af te wenden, is een harde lockdown. “Want het kan niet zo zijn dat we straks in code zwart zitten, terwijl het land nog open is. Dat ik moet zeggen: ‘We geven palliatieve zorg aan je moeder, terwijl mensen nog aan winkelen zijn en in de kroeg zitten’.”

Gommers verwijt het kabinet dat ze nog dezelfde principes hanteren als tijdens de eerste golf. Toen was opschalen nog mogelijk, maar de rek is eruit. De uitstroom van het personeel is sindsdien gewoon te groot geweest.

Lees verder

Actueel

Zien: Yolanthe Cabau verbluft haar volgers met een héél klein badpakje!

Yolanthe Cabau is al een lange tijd bekend in Nederland. Ze werd pas echt bekend door haar rol in de soapserie Onderweg Naar Morgen. Daarna stond ze vooral bekend om haar relaties met Jan Smit en Wesley Sneijder.

Los Angeles

Ook heeft ze drie keer de FHM gewonnen, en dat gebeurd niet zo maar! Dat is een hele prestatie. Yolanthe was tijdens het maken van de foto in Los Angeles. Als we onderstaande foto’s zien moet het geen probleem zijn om een rijke vent aan de haak te slaan.

Laat ons weten wat je van Yolanthe vindt!

Yolanthe Cabau toont haar strakke lijf op nieuwe Insta-foto

Lees verder
Advertisement

Trending