Connect with us

BN'ers

Sterkte: Flinke tegenslag voor Rob de Nijs! ‘Is het klaar met de zanger?’

Dat zijn geplande theatertournee niet doorging is voor Rob de Nijs een enorme financiële tegenvaller. De zanger was vroeger niet bepaald spaarzaam en had er nu graag voor gezorgd dat het zijn jongste zoon Julius straks aan niets ontbreekt. Rob heeft daar echter een oplossing voor gevonden.

Rob de Nijs heeft niet het idee dat hij nog met een groots concert komt. De 78-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, had anderhalf jaar geleden plannen om nog één keer een theatertournee te doen om afscheid van zijn fans te nemen. Maar vanwege corona werd zijn gehele tour afgelast.

Perfectionistisch

Vorig jaar werd nog gekeken of hij in Koninklijk Theater Carré een concert zou kunnen geven of in het Amsterdamse Concertgebouw. Maar de kans dat dat gaat gebeuren, acht de zanger steeds kleiner. ‘Willen wel, kunnen is de grote vraag,’ vertelt hij in een interview met Trouw. Tijdens dat gesprek blijkt dat Rob ook steeds meer moeite heeft met het vinden van woorden. Een gevolg van zijn Parkinson, zegt hij. Omdat hij perfectionistisch is, weet hij niet of een afscheidsconcert ervan komt. ‘De vraag is: heb ik energie genoeg? Het is een energievretend iets, dat Parkinson, je bent heel gauw moe. En een concert geven is geen sinecure, het eist veel van je energie. Zoals het nu is, zou ik zeggen: dat kan ik niet.’

Miljonair

Zijn omgeving, waaronder zijn echtgenote Henriëtte, hoopt dat Rob nog een of twee keer mag optreden. Maar voor de zanger zelf is het nu niet zijn grootste streven. Liever is hij bezig met de financiële nalatenschap voor Henriëtte en hun zoontje Julius (9). Hoewel Rob een carrière van bijna zestig jaar heeft, is hij niet de miljonair die veel jongere collega’s als André Hazes, Frans Duijts, René Froger, Tino Martin en Marco Borsato wel zijn. Vooral in zijn jongere jaren gaf Rob geld uit als water. Aan motoren, kleding, het kon niet op. Echt sparen deed hij nooit. ‘Ik ben altijd verzot geweest op mooie kleding,’ vertelde hij eerder aan PS Het Parool. ‘Gaultier, Yamamoto. Mijn collega’s? Die deden dat niet, nee. Die gingen naar Tip de Bruin. Ook leuk. Maar goed, ik heb er ook veel te veel geld aan uitgegeven.’

Huizen

Aan de verkoop van huizen heeft Rob ook niet veel verdiend. Na zijn scheiding van Belinda Meuldijk huurde hij langere tijd een huis in Wekerom. Zeven jaar geleden kocht hij met Henriëtte in Bennekom een luxe vrijstaande woning voor 675.000 euro. Destijds staken ze er bijna een ton aan eigen geld in. De laatste jaren leefde het gezin zuinig. Rob trad regelmatig op en op advies van Henriëtte werd er weer meer gespaard. Ook met het oog op hun zoontje Julius. Rob wilde ervoor zorgen dat zij en Julius zich financieel geen zorgen hoefden te maken als hij zou komen te overlijden. Hij hoopte geld te gaan verdienen door nog veel theatertournees te gaan doen, maar de ziekte van Parkinson en corona verhinderden dat. ‘Toen corona kwam, dacht ik wel: had ik nou maar wat beter opgepast, wat rustiger aan gedaan. Ik ben in mijn leven geloof ik één dag miljonair geweest; toen de zon opkwam, was de belastingdienst alweer langs geweest,’ vertelt hij in Trouw.

Bron: Telegraaf, Story

Lees verder

BN'ers

Heftig: ‘Catherine Keyl met spoed naar het ziekenhuis’

In weekblad Story verteld Catherine Keyl dat ze thuis een enorme doodsmak heeft gemaakt.

Catherine wilde een zware boodschappentas naar boven tillen, maar dat ging helemaal mis. Catherine struikelde en raakte daardoor behoorlijk gewond. Ze kon niet meer zelf opstaan en moest de hulp van de buurman inroepen.

Catherine had veel pijn maar besloot niet naar de dokter te gaan en pas te wachten tot de volgende dag. Ze zegt er zelf het volgende over:

,,De dag erna ben ik wel gegaan, omdat ik voelde dat er toch een arts naar moest kijken. Daar kreeg ik wel een standje. Want wat blijkt: boven de veertig moet je bij een val op je hoofd binnen 48 uur een scan krijgen. Om te kijken of je bijvoorbeeld niet door een TIA bent getroffen. Dat wist ik niet”

,,En ik had dus een gekneusd borstbeen en een gebroken rib. Dat is best pijnlijk. Dus rust houden was beslist nodig.”

Lees verder

BN'ers

Sylvana Simons niet trots op vaderland: ‘Het Nederlands is niet vrijwillig mijn moedertaal!’

Op Twitter beweerde Sylvana Simons onlangs dat het Nederlands ‘onvrijwillig’ haar moedertaal is. Ze valt daarmee een andere twittergebruiker bij, die stelt: “We’ve been colonised and displaced by the state!“ De Amsterdamse politica Sylvana Simons stelt vandaag op social media dat het Nederlands weliswaar haar moedertaal is, maar niet uit vrije keuze. “Niet vrijwillig, maar ja, inderdaad. Hoezo?” Aldus de tekst van de oprichtster van BIJ1. De opmerking van het gemeenteraadslid volgt op een opmerking van een Twittergebruiker met een Surinaamse vlag in zijn bio, die een onprettige ervaring had op Zoom, een app voor videovergaderingen. Deze “@Bruinmang” beschrijft het incident als volgt:

“Een Nederlandse docent van mijn werkgroep zoom-meeting really just flipped a “is Nederlands jouw moedertaal?” on me. Sir, we’ve been colonised and displaced by the state ✌🏾”

Waarna Sylvana Simons dus haar opmerking maakt over het onvrijwillige karakter van het Nederlandse als moedertaal, waarna ze daar nog aan toevoegt: “Voor de volgende keer,” met een knipoog bestemd voor de volgende keer ‘Bruinmang’. Deze antwoordt: “Exact! We zijn moe. Kolonialisme is zogenaamd voorbij en vermeend een “old-topic”, maar het heeft zoveel impact op het postkoloniale denken.” Die laatste tweet kreeg een hartje van Sylvana.

Lees verder

BN'ers

Zien: ‘Roxeanne Hazes stuurt p!kante filmpjes naar vriend’

Roxeanne Hazes deinst niet terug van pikante foto’s. Zo deelt ze vaker gewaagde kiekjes van zichzelf op Instagram. Maar ook haar vriend krijgt zo nu en dan iets doorgestuurd. En die beelden liegen er niet om…

Roxeanne heeft een pikant filmpje op Instagram gedeeld. Ze laat weten dat ze dit soort filmpjes normaalgesproken naar haar vriend Erik Zwennes stuurt.

‘Heet’
,,De dingen die ik naar mijn vriend verstuur zijn zo heet”, schrijft Roxeanne bij het filmpje. Ze draagt een kort jurkje waar haar figuur goed zichtbaar in is. Daarna draait ze zich om en laat haar billen zien.

Het is geen geheim dat Roxeanne graag haar prachtige lijf laat zien. De zangeres deelt vaker foto’s op Instagram wanneer ze bijvoorbeeld alleen een bikini draagt. Ook poseerde ze halfnaakt in de LINDA.

,,Het ene moment ben ik dat onzekere meisje van zestien, het andere moment denk ik: ik mag er best zijn”, vertelde ze destijds. En Roxeanne mag er zéker zijn: keer op keer wordt ze niet alleen door haar vriend overladen met complimenten, maar ook door haar volgers.

Lees verder
Advertisement

Trending