Connect with us

Lifestyle

Insider: Dit ging er mis tussen Sergio Herman en Ellemieke Vermolen!

Sergio Herman (50) en Ellemieke Vermolen (44) zetten onlangs een punt achter hun huwelijk van twaalf jaar. Wat ging er mis tussen het bekende koppel? Insiders klappen uit de school…

Nog maar een half jaar geleden vertelde Ellemieke liefdevol over hoe de lockdown haar en haar man dichter bij elkaar had gebracht. Maar toch sloeg het noodlot toe: het stel is uit elkaar en de gezamenlijke foto’s verdwenen als sneeuw voor de zon van de social mediakanalen…

‘Moederen’

De vraag blijft: waar is het misgegaan tussen Sergio en Ellemieke? Eerder werden de contrasten tussen het stel duidelijk: Ellemieke als ‘huismoeder’ en Sergio als bijna overwerkte chef.

,,Sergio wordt graag vertroeteld en gepamperd, hij is blij als het wasje en plasje tegen het einde van de dag voor hém gedaan is”, vertelde Ellemieke eerder in Humo.

,,Ik ben een rustige factor in zijn leven. Hij weet dat het thuis allemaal in orde is en dat vindt hij fijn”, aldus het voormalige model.

Werk

Ook werd duidelijk dat Sergio er de laatste jaren een ‘tweede huwelijk’ op nahield: dat met zijn werk.

,,De laatste jaren heb ik alleen maar gewerkt, achttien, negentien uur per dag. Daar word je niet de gezelligste van”, onthulde de check in Sergio Herman: fucking perfect. In deze documentaire vroeg Herman zich openlijk af of hij wel de beste vader en echtgenoot was die hij kon zijn. Hij beschreef zijn leven als ‘een beestenleven’.

Door de coronacrisis werden de kaarten opnieuw geschud en zat Sergio opeens dagenlang thuis. Hij had duidelijk moeite met zijn nieuwe leven. ,,Ik wist niet hoe ik me thuis moest gedragen, want daar was ik nooit”.

Maar Ellemieke deed er alles aan om ervoor te zorgen dat het gezellig werd thuis. ,,Ik leer hem te genieten van de kleine dingen, zoals een spelletje met het gezin of een mooie wandeling. Om die momenten thuis draait het toch?”

Lasten

Maar Sergio bleef niet stilzitten en vluchtte weer naar zijn werk. De kok opende een nieuwe zaak in het modecentrum van Antwerpen, lanceerde kookboeken en werd het vaste gezicht van ‘Mijn keuken Mijn Restaurant’.

De gezellige spelletjesavonden met het gezin die Ellemieke voor ogen had zaten er dus niet meer in. Het stel groeide uit elkaar en zette er een streep onder.

Insiders weten aan Privé te vertellen dat Ellemieke ‘wel de lusten en niet de lasten’ zou willen. Zo zou Ellemieke volgens het weekblad van hem eisen zijn imperium groot te houden, terwijl de kok aangegeven zou hebben het niet meer te trekken om zo veel aan het werk te zijn.

Lees verder

Lifestyle

Volgens wetenschappers is dit het ideale tijdstip om te gaan slapen

Er zijn mensen die ervan houden om lekker vroeg te gaan slapen en dan heb je de nachtuilen die het licht pas om vier uur ’s ochtends uitknippen. Wat is nou het beste ogenblik om te gaan slapen?

De Universiteit van Exeter in Engeland boog zich over de kwestie. Wetenschappers wilden achterhalen wat nu het beste tijdstip is om te gaan slapen. Als uitgangspunt werd daarbij vooral de gezondheid van ons hart genomen.

Ideale tijdstip om te gaan slapen

Voor wie pas na middernacht de oogjes sluit is er slecht nieuws. Deze mensen hebben namelijk een grotere kans op hart- en vaatziektes. Nachtbrakers hebben 25% meer kans op dergelijke kwalen dan mensen die vroeger onder de wol kruipen.

Maar te vroeg naar bed gaan, is ook niet oké. Mensen die systematisch voor tien uur gaan slapen, hebben 12 procent meer kans op hart- en vaatziektes. Het risico is het minst wanneer je tussen tien en elf gaat pitten.

Ongezond

De reden waarom te laat of te vroeg gaan slapen ongezond kan zijn, heeft alles te maken met de zon. Hoofdonderzoeker David Plans legt uit: “Als je laat gaat slapen en laat opstaat, mist je lichaam signalen van de natuur, zoals de ochtendzon. Dat licht helpt onze interne klok iedere dag opnieuw weer in te stellen. Doe je dat niet, dan kan de schadelijke gevolgen hebben voor je cardiovasculaire gezondheid.”

Lees verder

Lifestyle

Moeder biecht op dat haar gezin geen wc-papier meer gebruikt: ‘Besparen’

wc-papier besparen

Een huishouden runnen is een grote uitdaging, en het brengt ook heel wat kosten met zich. Ouders moeten rekening houden met alle behoeftes van de gezinsleden en ook het financiële plaatje moet kloppen. Soms zijn er ook onvoorziene kosten die roet in het eten gooien. Tel daar de huidige inflatie bij en je weet dat we tegenwoordig manieren moeten vinden om te besparen. Deze moeder vond een manier om te besparen op wc-papier.

Amber Allen en haar man Joseph zijn de ouders van drie kinderen. Onlangs besloten ze om geen wc-papier meer te gebruiken. Inderdaad, dat lees je goed.

De moeder legt ook de reden van hun beslissing uit. “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer. De keuze kwam er om verschillende redenen. Ten eerste: we hadden een schuld van 70.000 dollar en we moesten dus besparen. Ik ben minder gaan shoppen, goedkoper gaan eten, maar nog steeds gezond en toen kreeg ik een ingeving. Wc-papier kopen is als ons geld door de wc gooien. Ik deelde mijn gedachten met Joseph en we zeiden dat het beter was om het niet meer te kopen en een doekje te gebruiken.”

toiletpapier

Mooie besparing

Amber verduidelijkt dat ze sindsdien heel wat bespaarden. “In 3 jaar hebben we tussen 1.200 en 2.100 dollar bespaard. Ik moet echter bekennen dat we nog steeds wat rollen kopen voor gasten. We hadden ook gedacht om ‘neem je rol mee naar ons huis’ te promoten onder vrienden, maar het leek ons ​​onbeleefd.”

Het is niet altijd even aangenaam om stof te gebruiken en het telkens te moeten wassen, maar toch gaan ze nog even door.

Wat vind jij van hun alternatief voor wc-papier? Zou ook jij overwegen om te besparen op toiletpapier?

Lees verder

Lifestyle

Onderzoek: Grootouders die op kleinkinderen babysitten leven langer

grootouders

Een onderzoek bevestigt wat wij stiekem al een beetje wisten: grootouders die veel tijd spenderen met hun kleinkinderen, leven langer.

Het is geen geheim dat kleinkinderen heel wat vreugde en plezier bezorgen. Onderzoeker dokter Ronan Factora bevestigt nu dat dit ook wetenschappelijk aangetoond is. Dat schrijft The Hits.

De studie vond plaats over een periode van meer dan 20 jaar en had betrekking op ruim 500 mensen van ouder dan 70 jaar. Ouderen die geregeld op de kleinkinderen pasten of bij hun kleinkinderen woonden, leefden gemiddeld 37% langer dan de groep proefpersonen die dat niet deed.

Factora legt uit: “We weten dat naarmate je ouder wordt het belangrijk is om fysiek actief, sociaal betrokken en cognitief geprikkeld te zijn. Deze dingen doen je beter verouderen en geven je de kans om je beter in je vel te voelen.”

Een van de conclusies van het onderzoek is dat de veeleisende situatie om voor kleine kinderen te zorgen, gunstig is om langer gezonder te blijven. Stress is ook minder wanneer je liefde en aandacht van kleinkinderen geniet.

Lees verder
Advertisement

Trending