Connect with us

Viraal

Chris voltooit als eerste persoon met Down een Ironman triatlon

Jongen met Down voltooit Ironman

Dit weekend voltooide Chris Nikic (21) uit Florida als eerste persoon met het syndroom van Down een Ironman triatlon.

De jongeman trainde jaren om zijn grote droom te verwezenlijken: het succesvol uitlopen, fietsen en zwemmen van een Ironman. Een Ironman is een combinatie van de traditionele langeafstandstriatlon met 3,86 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer fietsen en nog eens 42,195 kilometer lopen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chris Nikic (@chrisnikic) op

Zware training

Chris concentreerde zich tijdens het trainen op telkens een beetje beter worden. Zijn prestaties begonnen langzaam maar zeker te verbeteren. En op 7 november was dan eindelijk de grote dag aangebroken!

Voor de race vertelde Chris nog aan TODAY dat hij ‘geschiedenis ging schrijven door het fantastisch te doen’. Geen loze woorden, want dat is exact wat hij deed!

De organisatie liet weten dat Chris de eerste persoon met Down ooit was die aan de wedstrijd deelnam. De jongeman voltooide de wedstrijd in een indrukwekkende 16 uur en 46 minuten.

Chris kwam via de Special Olympics in contact met 16-voudig Ironman-collega Dan Grieb. Die hielp hem met zijn voorbereiding.

Aan een Ironman gaan loodzware trainingen vooraf. Chris en Dan gingen zes keer per week trainen, en dat wel zes uur per dag. Triathlete geeft mee dat Nick manieren bedacht om zijn fysieke beperkingen een beetje aan te passen, zoals het fietsen met een plat stuur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chris Nikic (@chrisnikic) op

De organisatie stelde wel een aantal veiligheidseisen. Zo moest Dan in de oceaan aan Chris vastgebonden zijn, moest hij achter hem aan fietsen en ook tijdens het lopen moest hij in zijn buurt blijven. Dat doet uiteraard geen afbreuk aan de prestatie van Chris, want uiteindelijk moest hij het allemaal wel alleen doen.

Een dolblije Chris stak zijn handen in de lucht toen hij over de finishlijn kwam. Daarna viel hij in de armen van zijn trainer en dierbaren.

Trotse papa

De papa van Chris, Nik, vertelde aan de media dat hij en zijn vrouw hun zoon altijd gesteund hebben om zijn grote droom te verwezenlijken. Volgens de vader is het gewoon het belangrijkste dat Chris een doel heeft en dat hij het gevoel heeft dat hij erbij hoort.

Papa Nik vertelde voor de wedstrijd: “Als je kind geboren wordt met het syndroom van Down, zegt iedereen je wat ze niet kunnen en hoe moeilijk het gaat zijn … Chris gaat bewijzen of hij een Ironman kan voltooien en dat hij iets anders kan.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chris Nikic (@chrisnikic) op

De trotse vader voegde er nog aan toe: “De eerste zijn opent veel deuren voor hem en mensen zoals hij.”

Heel wat ouders van kinderen met Down zagen het nieuws ook. Ze contacteerden hem en vertelden hem dat hij voor hun kinderen een echte held is.

Chris is niet de persoon om te blijven stilzitten. Zijn volgende race staat al op de agenda: het Ironman Wereldkampioenschap in Hawaï.

Voor deze jongeman maken we een diepe buiging!

Lees verder

Viraal

Sterkte: Dochtertje Jan Dulles stierf in zijn armen

Donna, het dochtertje van Jan Dulles, overleed vorige maand door complicaties die voortkwamen uit een scheurtje in haar middenrif. De 3JS-zanger had zijn drie maanden oude meisje in zijn armen toen ze stierf. ,,Dit is een trauma dat nooit meer weggaat.’’

Het scheurtje werd na haar dood ontdekt. ,,Dat hebben wij nooit geweten en ook niet kunnen ontdekken dat ze daar pijn of last van had’’, vertelt Dulles aan Privé. ,,Ze mankeerde nooit wat, was juist heel gezond. Het was een sterke meid die altijd maar lachte. Blijkbaar is dat echt van het ene op het andere moment misgegaan.’’

De avond voor haar overlijden was Donna ‘een beetje slap’. Jan en zijn vrouw Caroline zagen geen reden voor paniek, dachten dat ze misschien gewoon moe was en belden niet de huisarts. Toen Donna de volgende dag op de bank een beetje wit werd nadat Jan haar in bad had gestopt, deed hij dat wel. Caroline was op dat moment net even niet thuis.

,,Ik heb hem mijn verhaal verteld en op het moment dat ik ophing, zag ik dat het helemaal misging met Donna’’, zegt Dulles. ,,Ze was totaal niet meer zichzelf. Ik pakte haar vast en hield haar vast. Op dat moment is ze overleden in mijn armen. Dit is een trauma dat nooit meer weggaat. Vreselijk, echt vreselijk.’’
Nu, een maand later, denkt de zanger vooral graag terug aan de lach van het meisje.

,,Ze was twee of drie dagen oud, toen ik Donna voor het eerst zag lachen’’, zegt hij. ,,Dat is uitzonderlijk, dat komt normaal gesproken pas veel later bij een baby. Zij had dat gelijk al. Dat was de enige communicatie die ik eigenlijk met haar had. Een moeder is veel closer met een baby. Maar als ik een paar uur weg was geweest en weer terugkwam, dan werd ik begroet met die lach. En die lach bezorgde mij lamme benen. Daar werd ik gewoon verlegen van, alsof ik verzuurd werd. Die lach zal ik nooit meer vergeten.’’

Jan en Caroline, die samen ook zoontje James (2) hebben, proberen het verlies langzaam een plek te geven. ,,Het is natuurlijk nog steeds een heel vreemd gevoel. Hoe moet je het noemen? Het is net of alles stilstaat na die dag dat het gebeurd is, maar de wereld draait weer verder, alleen voor ons niet. Het is een leeg, heel leeg gevoel.’’

Lees verder

Viraal

Zien: Martina wordt Australisch restaurant uitgezet vanwege iets teveel inkijk

In Nederland is het winter, zitten we in lockdown en waait het momenteel ook nog eens ontzettend hard. Hoe anders is dat momenteel in Australië? En dan specifiek op het bekendste strand van Sydney, Bondi Beach? daar wordt het vandaag gewoon lekker 26 graden en zijn de restaurants ook gewoon nog open! De Italiaanse Martina Corradi is momenteel als toeriste op bezoek in het land aan de andere kant van de wereld maar werd onlangs op een lelijke verrassing getrakteerd. Tijdens een restaurant bezoekje werd ze door een serveerster verplicht om het restaurant te verlaten. De reden? Haar outfit was te onthullend!

Weinig verhullende outfit?

Dat verhaal deelde Martina onlangs in een besloten Facebook-groep. Daarbij deelde ze ook de outfit die ze op dat moment aan had. En eerlijk is eerlijk, tijdens een zomerse dag op Bondi Beach moet dit best kunnen toch?

Lees verder

Viraal

Zien: Ken je baby Emma uit Friends nog? Dit is haar 18 jaar later!

Friends draait om een groep van zes vrienden: Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York. Je kent het wel, Friends! De tweeling die jaren geleden om beurten de dochter van Rachel (Jennifer Aniston) en Ross (David Schwimmer) speelde in ‘Friends’, heeft nu een nieuwe filmrol te pakken. We zijn inmiddels al dik 16 jaar verder. De tweeling speelde doendertijd omstebeurt baby in de serie. Nu, al die jarenh later, spelen ze weer in een film!

Al die jaren later

Ditmaal gooien de twee tieners het over een hele andere boeg. Ze spelen niet in een komedie, zoals Friends, maar in een horrorfilm. De film heet Us en verschijnt op 22 maart op het witte doek. De trailer zie je onder de foto van de tweeling!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Noelle Sheldon (@noelle.sheldon)

Trailer:

Lees verder

Trending