Connect with us

Lifestyle

Man trouwt tijdens peperdure bruiloft met zichzelf nadat verloofde het uitmaakt

Diogo trouwt met zichzelf.

Nadat zijn verloofde het uitmaakte, besloot een man in Brazilië met zichzelf te trouwen. Het dokterspaar Diogo Rabelo en Vitor Bueno verloofde zich afgelopen november. De bedoeling was om vorige maand te trouwen.

Helaas, of misschien helemaal niet, ging dat feestje niet door. Vitor maakte het in juli uit na een aantal meningsverschillen.

https://www.instagram.com/p/CG5gozDBHjS/

In normale omstandigheden wordt de bruiloft dan helemaal afgezegd. Maar Diogo besloot om de grote dag gewoon te laten doorgaan zoals hij dat gepland had. Wel was er een klein detail verschillend. Hij trouwde dan maar met zichzelf in plaats van met Vitor.

En zo geschiedde. Op 17 oktober stapte Diogo (33) met niemand minder dan met zichzelf in het huwelijksbootje in een luxeresort in het noordoosten van Brazilië.

https://www.instagram.com/p/CG59sz3BhNa/

De bruiloft kostte omgerekend om en bij de 54.000 euro. Veertig van de aanvankelijk uitgenodigde gasten waren eveneens van de partij. Weinig verrassend kwamen de vrienden en familieleden van Vitor niet opdagen.

‘Gelukkigste dag van mijn leven’

Diogo, expert in cosmetische ingrepen zoals fillers en botox, onthulde: “Vandaag is een van de gelukkigste van mijn leven, want ik ben bij de mensen van wie ik het meeste hou in dit leven, en vier wat een drama zou kunnen zijn, maar ik heb er een komedie van gemaakt.”

De beelden van de grote dag gingen compleet viraal. Voornamelijk het ogenblik waarop hij ‘ja’ zei tegen zichzelf in een spiegel, trok alle aandacht.

https://www.instagram.com/p/CG3pn3rBo7D/

Diogo getuigde bij Globo: “Ik analyseerde de situatie een maand lang en besloot dat ik mezelf meer moest waarderen en liefhebben. Ik liet de bruiloft doorgaan en 40 van mijn 50 gasten kwamen opdagen.”

“De boodschap die ik met dit huwelijk wilde uitsturen is niet die van een slachtoffer, ik hang niet af van een huwelijk om gelukkig te zijn”, vervolgde hij. “Ik wil wel met iemand anders trouwen en ik wil ook kinderen krijgen, maar daar laat ik mijn geluk niet door bepalen.”

https://www.instagram.com/tv/CG5-Q0hheIu/

Dit fenomeen heet sologamie: trouwen met jezelf. De aanhangers van sologamie zeggen dat het je gevoel van eigenaarde vergroot. Tegenstanders bestempelen het dan weer als een zinloze hype en het toppunt van narcisme.

https://www.instagram.com/tv/CG5-Q0hheIu/

Lees verder

Lifestyle

Volgens wetenschappers is dit het ideale tijdstip om te gaan slapen

Er zijn mensen die ervan houden om lekker vroeg te gaan slapen en dan heb je de nachtuilen die het licht pas om vier uur ’s ochtends uitknippen. Wat is nou het beste ogenblik om te gaan slapen?

De Universiteit van Exeter in Engeland boog zich over de kwestie. Wetenschappers wilden achterhalen wat nu het beste tijdstip is om te gaan slapen. Als uitgangspunt werd daarbij vooral de gezondheid van ons hart genomen.

Ideale tijdstip om te gaan slapen

Voor wie pas na middernacht de oogjes sluit is er slecht nieuws. Deze mensen hebben namelijk een grotere kans op hart- en vaatziektes. Nachtbrakers hebben 25% meer kans op dergelijke kwalen dan mensen die vroeger onder de wol kruipen.

Maar te vroeg naar bed gaan, is ook niet oké. Mensen die systematisch voor tien uur gaan slapen, hebben 12 procent meer kans op hart- en vaatziektes. Het risico is het minst wanneer je tussen tien en elf gaat pitten.

Ongezond

De reden waarom te laat of te vroeg gaan slapen ongezond kan zijn, heeft alles te maken met de zon. Hoofdonderzoeker David Plans legt uit: “Als je laat gaat slapen en laat opstaat, mist je lichaam signalen van de natuur, zoals de ochtendzon. Dat licht helpt onze interne klok iedere dag opnieuw weer in te stellen. Doe je dat niet, dan kan de schadelijke gevolgen hebben voor je cardiovasculaire gezondheid.”

Lees verder

Lifestyle

Moeder biecht op dat haar gezin geen wc-papier meer gebruikt: ‘Besparen’

wc-papier besparen

Een huishouden runnen is een grote uitdaging, en het brengt ook heel wat kosten met zich. Ouders moeten rekening houden met alle behoeftes van de gezinsleden en ook het financiële plaatje moet kloppen. Soms zijn er ook onvoorziene kosten die roet in het eten gooien. Tel daar de huidige inflatie bij en je weet dat we tegenwoordig manieren moeten vinden om te besparen. Deze moeder vond een manier om te besparen op wc-papier.

Amber Allen en haar man Joseph zijn de ouders van drie kinderen. Onlangs besloten ze om geen wc-papier meer te gebruiken. Inderdaad, dat lees je goed.

De moeder legt ook de reden van hun beslissing uit. “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer. De keuze kwam er om verschillende redenen. Ten eerste: we hadden een schuld van 70.000 dollar en we moesten dus besparen. Ik ben minder gaan shoppen, goedkoper gaan eten, maar nog steeds gezond en toen kreeg ik een ingeving. Wc-papier kopen is als ons geld door de wc gooien. Ik deelde mijn gedachten met Joseph en we zeiden dat het beter was om het niet meer te kopen en een doekje te gebruiken.”

toiletpapier

Mooie besparing

Amber verduidelijkt dat ze sindsdien heel wat bespaarden. “In 3 jaar hebben we tussen 1.200 en 2.100 dollar bespaard. Ik moet echter bekennen dat we nog steeds wat rollen kopen voor gasten. We hadden ook gedacht om ‘neem je rol mee naar ons huis’ te promoten onder vrienden, maar het leek ons ​​onbeleefd.”

Het is niet altijd even aangenaam om stof te gebruiken en het telkens te moeten wassen, maar toch gaan ze nog even door.

Wat vind jij van hun alternatief voor wc-papier? Zou ook jij overwegen om te besparen op toiletpapier?

Lees verder

Lifestyle

Onderzoek: Grootouders die op kleinkinderen babysitten leven langer

grootouders

Een onderzoek bevestigt wat wij stiekem al een beetje wisten: grootouders die veel tijd spenderen met hun kleinkinderen, leven langer.

Het is geen geheim dat kleinkinderen heel wat vreugde en plezier bezorgen. Onderzoeker dokter Ronan Factora bevestigt nu dat dit ook wetenschappelijk aangetoond is. Dat schrijft The Hits.

De studie vond plaats over een periode van meer dan 20 jaar en had betrekking op ruim 500 mensen van ouder dan 70 jaar. Ouderen die geregeld op de kleinkinderen pasten of bij hun kleinkinderen woonden, leefden gemiddeld 37% langer dan de groep proefpersonen die dat niet deed.

Factora legt uit: “We weten dat naarmate je ouder wordt het belangrijk is om fysiek actief, sociaal betrokken en cognitief geprikkeld te zijn. Deze dingen doen je beter verouderen en geven je de kans om je beter in je vel te voelen.”

Een van de conclusies van het onderzoek is dat de veeleisende situatie om voor kleine kinderen te zorgen, gunstig is om langer gezonder te blijven. Stress is ook minder wanneer je liefde en aandacht van kleinkinderen geniet.

Lees verder
Advertisement

Trending