Connect with us

Viraal

Ouders krijgen boete omdat hun 5-jarig kind niet naar feestje van vriendje ging

boete feestje

Ouders snappen hoe belangrijk het is dat hun kinderen van jongs af aan sociale relaties opbouwen. Als twee kinderen regelmatig samen spelen, moeten ook de ouders met elkaar kunnen opschieten. Helaas is dat niet altijd het geval en dan ontstaan er problemen. Dat is ook wat er in dit verhaal gebeurde. Alles begon wanneer een kind niet kwam opdagen op een verjaardagsfeestje van een vriendje.

Derek en Tanya zijn de ouders van Alex Nash. De vijfjarige jongen was uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van een vriendje. De vader en de moeder hadden natuurlijk toestemming verleend en dit ook aan de ouders van het feestvarken doorgegeven. Helaas waren ze wel een belangrijke afspraak met de oma en opa vergeten, dus Alex kon toch niet naar het feestje gaan. Op zich geen probleem, ware het niet dat er achteraf een onaangename verrassing volgde.

Boete

Enkele dagen later vonden Derek en Tanya een envelop met een boete in de rugzak van hun zoontje. Waarom dan? Het koppel moest een boete betalen omdat Alex niet op het feestje was komen opdagen. De ouders konden hun ogen niet geloven.

De moeder van het jarige kind had een ruimte afgehuurd en had enkele dagen eerder gevraagd om te bevestigen wie naar het feestje zou komen. Omdat de aanwezigheid bevestigd was, en de jongen alsnog niet kwam opdagen, moesten ze dan maar een boete betalen. Derek zei dat hij er nog niet aan denkt om de 20 euro te betalen. Ze hadden de vrouw simpelweg niet gewaarschuwd omdat ze de uitnodiging niet vonden en niet meteen wisten hoe ze haar moesten contacteren.

Nalatigheid

De moeder van de jarige was echter onverzettelijk en drong aan op de betaling van de boete. Ze dreigde er zelfs mee de ouders voor de rechter te slepen. Een vervelende kwestie, allemaal terug te leiden tot een onbenulligheid. Vooral voor de kinderen had deze ruzie tussen de ouders nare gevolgen. Alex en zijn vriendje konden niet meer samen spelen en groeiden uit elkaar.

Dit verhaal leert ons echter een belangrijke les: ouders moeten hun trots opzij kunnen zetten in het welzijn en belang van hun kinderen. Zonder dit akkefietje tussen de ouders waren de kinderen gewoon vriendjes gebleven. Dat is nu niet meer het geval. Wat vind jij van de houding van deze moeder?