Connect with us

Viraal

Omstanders filmen man gevangen in brandende auto in plaats van te helpen

brandende auto

Het is onbegrijpelijk dat mensen in situaties van gevaar soms liever staan te filmen dan helpen. Gelukkig zijn er ook nog moedige mensen met het hart op de goede plaats. Zonder deze twee helden zou dit verhaal heel anders zijn afgelopen.

De onderstaande video uit Miami ging de hele wereld rond in 2020. Een man probeerde wanhopig uit een brandende auto te ontsnappen. Hij stond midden op de snelweg en had dringend hulp nodig.

Jim Angulo was onderweg naar zijn werk toen hij een brandende auto zag. De man onthulde aan WSVN wat er gebeurde: “Ik keek naar links, ik keek naar rechts en zag twintig mensen met hun smartphones niets doen, en ik dacht: het komt op mij aan.”

Samen met een andere man slaagde hij erin de bestuurder te bevrijden. Hij vindt zichzelf hoegenaamd geen held. “Als ik in me dezelfde situatie had bevonden, hoop ik dat iemand hetzelfde voor mij zou hebben gedaan. Zo simpel is het.”

Het slachtoffer werd met zware brandwonden aan handen en benen naar het ziekenhuis gebracht. Zonder het snelle denken en handelen van Jim was dit heel anders gelopen. Maar als de filmende omstanders eerder hadden ingegrepen, waren de verwondingen van de bestuurder wellicht veel minder erg geweest.