Connect with us

Viraal

Zwangere moeder redt drie kinderen van verdrinkingsdood

moeder

Dankzij haar snelle denken en handelen kon Alyssa DeWitt drie meisjes van de verdrinkingsdood redden op Lake Michigan.

Bovendien was Alyssa toen vijf maanden zwanger van haar vierde kindje. Op 25 mei van vorig jaar bezocht ze First Street Beach in de stad Manistee. Het waaide die dag fors en aanvankelijk wilde Alyssa gewoon thuisblijven. Toch had ze een soort gevoel ‘dat ze echt moest gaan’.

Ze was samen met haar drie kinderen op het strand en ze zag een groepje meisje in het meer stappen. Langzaam maar zeker verdwenen de meisjes alsmaar verder in het meer. De golven waren heel hoog, omdat het zo hard waaide.

In de problemen

Alyssa getuigt: “Het volgende wat ik zag, waren armen die vanuit het water zwaaiden, dus ik wist dat ze in de problemen zaten.”

De moeder haalde eerst haar eigen kinderen – 2, 3 en 6 jaar oud – uit het water en zei dat ze aan de kant moesten blijven. Vervolgens rende ze naar de pier waar de meisjes waren en belde de hulpdiensten. Vanwege de harde wind, konden die haar moeilijk horen.

De moeder vertelt: “Toen ik bij de rand kwam, konden ze hun hoofd nog nauwelijks boven water houden. Ik wist meteen, dat als ik niets zou doen, dat deze meisjes zouden verdrinken.”

Superkrachten

Ze legde haar telefoon neer en ging op haar buik op de pier liggen. Zo probeerde ze de kinderen in veiligheid te trekken.

De sterke golven trokken de meisjes zo weer terug. Een van de meisjes huilde: “Ik ga dood!” De moeder zegt dat de angst in de ogen van het meisje haar voor altijd zal bij blijven. Alyssa herinnert zich: “Ik sprong gelijk in moederbeer modus. Ik keek haar aan en zei: ‘Ik laat je niet doodgaan. Ik haal je uit het water, dat beloof ik.”

Dankzij haar superkrachten slaagde de moeder er uiteindelijk in om de meisjes veilig aan de kant te trekken. Zodra de meisjes aan de kant waren, arriveerden de hulpdiensten. De jonge slachtoffers hadden lichte verwondingen opgelopen, vooral kneuzingen en schaafwonden.