Connect with us

Viraal

Moeder krijgt brief met verzoek van buren om peuter niet meer in tuin te laten spelen

peuter

Wat geeft er meer voldoening dan je kind te zien ravotten in de tuin en te zien hoe ze lachen en genieten? Bovendien is beweging en frisse buitenlucht goed voor de kleintjes.

Maar niet iedereen is fan van spelende kinderen in de tuin. Althans zo denken deze buren erover. Ze penden een brief naar de moeder van een peuter, met de eis om het kind maximaal 15 à 20 minuten in de tuin te laten spelen. Wat zou hiervoor de reden kunnen zijn? Ze storen zich aan het lachen en giechelen van het kindje.

De moeder, Bonnie Hineman, postte de botte brief enige tijd geleden op Twitter.

botte brief

De buren steken van wal: “Beste buurvrouw, je bent pas een jaar terug naar deze wijk verhuisd, en ik wilde je de tijd geven om dit probleem zelf op te lossen. Maar je bent blijkbaar te onachtzaam om dat te doen.”

“Deze week, elke dag als het lekker weer is en de ramen openstaan, laat je jouw klein kind rondhollen in de tuin en lachen en giechelen en maar eindeloos doorgaan.”

De brief vervolgt: “Dit is erg storend voor mijn twee honden en mijn vogel, die naast het raam zit en graag naar jouw tuin kijkt. Misschien kan je hem vragen om zich wat in te houden, of beperk in elk geval zijn speeltijd in de tuin tot 15 à 20 minuten per dag, zodat mijn honden buiten kunnen zijn zonder dat ze hem zien rondrennen.”

Woeste reacties

Nadat de brief op Twitter begon te circuleren, reageerden mensen woedend. Ze waren ronduit woest op de buren. Een twitteraar stelde zelfs voor om een toeter voor de jongen te kopen, waarop de moeder zelf reageerde dat een drumstel misschien nog beter zou zijn.

Hoe kan je nou een peuter verbieden om in de tuin te spelen? Wat vind jij van deze buren en hoe zou jij reageren?